Nazlı Orta

Belki De-Si Bol Beklemektir, Belki De Aşmak

Nazlı Orta

Sizce beklentiye girmemek midir gerçek mutluluk? Ya da karşılıksız olunca, hiç birşey ummadan sevebilince mi oluyor Aşk? Yoksa hiç kimseden birşey ummazken tek bir kişiye yöneltmek midir, tüm dileklerini gerçek kılma gücünü..?
İnsan ne kadar az beklenti içinde olursa o kadar mutlu olur sözünü duyduk durduk yıllarca. Peki madem öyle, hayranlıkla baktığımız, imrendiğimiz ilişkiler ve aşklar da nasıl oluyor? Tam olarak neyine hayran oluyoruz mesela. Birbirleri için yaptıklarıyla, hissettikleriyle, besledikleriyle büyüttüklerinin dışa vurumu değil mi, gözlerimizi parlatan, bize de böyle istiyorum işte dedirten.. Bu işte bir terslik vardır belki de, ne dersiniz. Belki de sıfır beklenti gerçek mutluluk değildir de; beklediklerimizi bize keyifle yapacak insanlara denk gelebilmektir asıl mutluluk.. Birilerinin sorumluluk almaktan korkması, birilerinin ıssız insan rolünü üstlenmesi bizi incitiyor diye biz niye vaZgeçiyoruz ki isteklerimizden, niye herşeyi kendi başımıza yapıp kendi kendimize yetmeye çalışıyoruz ki? Hayır, o zaman neden ilişki yaşıyoruz, neden bu insan kendini aşmış bak hiç birşey beklemiyor kimseden diye bir kıyasa giriyoruz. Bak bakalım o aşan insana, belki de istemesine gerek kalmıyordur. Zaten bekleyebileceği herşeyi yapan biri vardır ya da birileri.
Özetle canlar bu haftaya sıfır beklenti mutluluktur algoritmasına tezat bir bakış açısıyla başlayıp ayıklayalım istedim bekleneni, beklenmesi gerekeni ve de hiç bir zaman bize beklediklerimizi veremeyecek olanları. O ayıklama sonucunda varacağımız kanı; kimseden birşey ummazsam kırılmam, üZülmem mantığı yerine, bunu yapacak kişi veya kişilere senin heybendekilerle, benim heybemdekiler çatışıyor arkadaşım.. Ben henüz o kadar aşamadım diyebilmek ve beklentilerimizin dozunu, potansiyelimizle orantılı artırabildiğimiz kadar artırabilmektir belki de o imrendiğimiz görüntüleri yaşamımıza çekebilmemizin sırrı. Bundan beslenerek ihtiyaçlar hiyerarşisinde bir üst mertebeye erişebilmek belki de böyle mümkündür ne dersiniz? Bol beklentili ve de o beklentileri
gerçekleştiren ilişkileri hakettiğimiz bilincinde olacağımız bir hafta diliyorum hepimize.

Yazarın Diğer Yazıları