Bahaddin Yeşilkaya

BAŞKANA BİR ÇAĞRI DA BENDEN…

Bahaddin Yeşilkaya

 

Bu Çağrı biraz durumdan vazife çıkarmaya da benzer…

Hemen peşinen vurgulamak isterim ki, böyle bir davranış böyle bir tutum ne huyumdur ne de mizacımdır.

Hiç mi hiç haz etmem ve hoşlanmam.

Ancak, madem millet olarak topyekûn bir köklü değişim ve dönüşüm için karar verdik. Ve kararı tescil ettik o halde bu aynı zamanda devletin baştan aşağı yenilenmesi ve yapılandırılması demek,

Kurumlar, kurullar yani topyekûn devlet teşkilatı yeni bir tanımla kurgulanması demektir.

Tam bu kurgu aşamasında; acizane, geçmiş yapıları çok ama çok iyi irdeleyerek, analiz ederek insanımızı üzecek, mağdur edecek yanlış ve hatalı yapıları bir daha istismara açık olmayan yep yeni bir anlayış, bir kurgu, bir yaklaşımla yani yeni bir paradigma ile bir devlet nizamını tesis edelim istiyorum.

Bu paradigmanın tek ve yegâne muhatabı insanımızın bizatihi kendisi olmalı.

Bu ne demek?

Bu şu demek; devlet, hiçbir kişi, zümre, sınıf, mezhep, meşrep, kurum, kuruluş ve ırk gibi mensubiyetleri arasında fark görmez göremez, gözetmez gözetemez, birini diğerinden üstün tutmaz tutamaz demek, yaklaşımıdır. Diğer bir ifade ile devlet her bir bireye, mensubiyete eşit mesafede durmalı ve Adalet üzerinde olmalıdır. Şimdilerde madem devlet böyle bir yenileme ve değişim içindedir olacaktır sayın saygı değer Başkanım, sizin engin anlayışınızdan cesaret alarak, sorumluluk sahibi bir vatandaş bir yurttaş yada bu ülkenin bir evladı olarak kendime böyle bir görev adlı ederek yoğrulan bu yeni hamurda kabul buyurursanız bir fikir yada bir çağrı babında benimde bir tuzum olsun istedim. Ve size olan inancımsa tamdır. Zira aynı havayı ve aynı şeyleri hayal ettiğimizi düşünüyorum.

Ayrıca malumumunuz; “milletler tarih yazmaz tarih yapar.” Anlayışıyla madem milletçe böyle yeni bir yeni yola bir yeni devire girdik öyle bir devlet yapısını oluşturalım ki, mayası medeniyetimize ait, gelecek nesillerin duası hep üzerimizde olsun/olabilsin ve diğer yeryüzü milletlere de örnek teşkil etsin. Bir başka ifade ile bu millet, son bir iki asırda yaşadığını tekrar yaşamasın.

Amaç; hep birlikte bir nizam bir intizam bir düzen, dirlik ve huzur içinde yaşamak olsun. İnşaallah.

Yazarın Diğer Yazıları