Bahaddin Yeşilkaya

31 MART BİR DERS OLSA GEREK…

Bahaddin Yeşilkaya

 

 

Neden 31 MART bir derstir…?

Aslın da “Çünkü” ile başlamak hiç mi hiç istemiyordum. Ancak görünen o ki, “çünkü” süz de olmaz gibi…  

Çünkü bu benim yani tamamen bana ait olan kişisel bir bakış açım.

Bu sonuca nereden mi varıyorum?

Çok basit…

Alın çıkan seçim tablosunu, şöyle bir sağdan alın bakın bir soldan alın bakın birde alt alta üst üste koyun, yani ne yandan bakarsan bak, zaten bağıra bağıra ben buradayım diyor.

Yani fazla kafa yormaya gelmez.

Diğer bir ifadeyle her şey ayan beyan.  

Tabii, şayet tablo doğru taraftan tutulursa ya da doğru okunursa…

Yoksa başka türlü evirme - çevirme yapabilirsin.

Bu ise sadece ve sadece kendini kandırmak ya da tatmin etmek demektir.  Hele hele bir “DAVA” Ya da bir “MİSYON” ’Partisi kendini kandırma gibi yoluna baş vurması ise tam akıl tutulması olur ki, bu da siyasetten yolun sonu demektir.

Böyle bir yerde olmak bir siyasi parti için hiçbir zaman ve hiçbir hal ve şartta değil görmek, aklının ucundan bile geçirmek istemediği bir durumdur. Bunun asıl tercümesi tam manasıyla siyaseten bitmişliğin, tükenmişliğin ve çaresizliğin ifadesi olması demek.

Onun için 31 MART seçim tablosunu çok iyi ama her şeyden önce doğru okumak zorundayız. Hele hele AK Parti gibi bir parti bunu, doğru okumanın karesi yetmez küpü ile okumalıdır.

Çünkü bana göre AK Parti bu seçime “İTTİFAK” olarak girmiş olması en büyük stratejik hatayı yapmıştır.

Ve kastım, asla AK Partinin şu Partiyle bu Partiyle yaptığı İTTİFAK değil, kastım bugün ki Türkiye şartlarında siyaseten “İTTİFAK” yapmak hata. Nitekim çıkan sonuçta bunu açık bir şekilde ortaya koymuştur.

Neden derseniz eğer ?

Çünkü bunu ben söylemiyorum.

Bunu çıkan seçim sonuç tablosu söylüyor.

Bana göre; 31 MART seçim“TABLO” ’ sun da, her ne kadar legal Partiler görünüyor ve aldıkları “OY” bulunuyor olsa da aslın da zımnen seçimin galibi PKK VE FETÖ olmuştur.

Nereden çıkarıyorsan derseniz eğer,

Hiçbir yere bakmadan, sadece CHP’nin kazandığı başta tüm büyük şehirlerin yanı sıra ve diğer birçok şehirler olmak üzere, HDP’nin kazandığı tüm irili ufaklı seçim çevrelerine şöyle bir göz atmak herhalde ziyadesiyle yeterli olacaktır.

Birkaç örnek derseniz eğer; Alın size başta başkent  ANKARA, Adana, Antalya, Mersin, İzmir ve hatta hileyle İSTANBUL !!! Tüm bu Şehirler  “tablo” da CHP parti olarak kazanmış görünüyor olsa da aslında PKK kazanmıştır. Aslında FETÖ ve diğerleri kazanmıştır.  Yani bu şehirlerde belediye başkanlığı kim kazanmış olursa olsun yani seçilen kim olursa olsun aslında kazanan Koalisyon olmuştur. Yani PKK, Yani FETÖ ve diğerleri… Bana göre bunun tek tercümesi; siz yıllarca devlet olarak bu terör örgütlerini yok etmek için yıllarca mücadele ve uğrunda binlerce şehit vereceksiniz diğer yandan bu terör örgütlerini bir şekilde büyük şehirlerin yönetiminde “İTTİFAK” üzerinden taşıyarak söz sahibi yapacaksınız. Bu, bu ülkede yaşayan aklı selim sahibi hiçbir kişi tarafından kabul edilir bir yanı yoktur.

İşte benim temelde İTTİFAK’ a karşı itirazım bu noktadadır.

Yoksa normal şartlarda İTTİFAK tabii ki meşrudur. Ve de herkesin İTTİFAK yapma hakkı vardır.

Ancak, 31 MART ta yapılan “İTTİFAK” sizin öyle gördüğünüz masumane bir “İTTİFAK” değildir. ”İTTİFAK” ta yer alan her bir üye ya da partner, bana göre bunların her biri birer proje organizasyondur. Ve bunların tek bir amacı vardır o da, doğrudan yada dolaylı olarak bu ”İTTİFAK”  üzerinden Türkiye’yi yerle yeksan etmek isteyen gizli ya da açıktan tüm bu güçlerle bir ve beraber olmak vardır.

Ben şahsen kişisel olarak 31 MARTA ‘a yapılan bu kirli “İTTİFAK” ı böyle görüyor böyle okuyorum. İTTİFAK ’a karşı çıkışım da bundan.

Ve bana göre; Şayet, 31 MART 2019 Yerel seçimleri her Parti kendi tüzel kişiliğiyle seçime girmiş olsaydı, öyle inanıyorum ki, ne AK Parti ve ne de diğer partiler böyle bir sonucu almış olmayacaklardı.  Bir kere başta Ankara, İstanbul ve Antalya çok daha farklı bir sonuç ortaya koyacaktı. Bu benim kişisel kanaatim.

Sonuç olarak bana göre 31 MART 2019 Mahalli yerel seçimleri İTTİFAK temelinde TÜRKİYE için hayırlı olmamıştır. Bunu da önümüzdeki yıllarda istemesek te arzu etmesek te görmüş olacağız. İnşallah yanılıyorumdur.   

 

NOT: On yıla yakın yayın hayatını sonlandıran Star Haber gazetesi yerine yayın hayatını haber AYRINTI olarak devam edecek olması bizi ziyadesiyle sevindirmiştir. Haber AYRINTI’ ya bundan böyle yayın hayatında başarılarılar diliyorum.    

Yazarın Diğer Yazıları