Bahaddin Yeşilkaya

24 HAZİRAN 2018 ASALETİN TESCİL TARİHİ

Bahaddin Yeşilkaya

 

Asalet; dik duruştur, onurdur, haysiyettir, şereftir, mertliktir, yiğitliktir,  geçmişine sahip çıkmaktır kısacası namerde prim vermemektir. İşte 24 Haziran 2018 böyle bir tarihin adıdır. Bu ”GÜN”  Asalet için büyük bir SINAV günüdür. Tarih, 24 Haziran 2018 ‘in notunu düştüğünde; o gün hangi bir şehrin hangi bir İlçenin hangi bir beldenin hangi bir mahallenin hatta ve hatta hangi bir köyün mezranın duruş ve tutumunu konuştuğunu yazacaktır.

Zira o GÜN bir ülkenin bir milletin bir var “OLUŞ”, yeniden bir “DİRİLİŞ” ve bir “ŞAHLANIŞ”’a kalkma günü olarak anılacaktır. Ve tarih, “Ne mutlu o gün bu kararı veren İnsanları” konuşacaktır. Keşke bende o GÜN’ü bende yaşasaydım diyecektir. Çünkü 24 Haziran 2018 öyle bir büyük tarihtir. Bu “GÜN” tüm küçük hesapların, EGO’nun kenara konulduğu, yüzde yüz memleketin ve milletin kurtuluşuna kilitlendiği bir büyük kader günüdür.

İşte benimde kişisel olarak doğduğum, büyüdüğüm ve gururla her dem ve her mekânda ben Elazığlıyım dediğim namı diğer mamur atıl  Aziz  ELAZIĞ şehri,24 Haziran 2018 tarihinde ismine yakışır bu büyük günün anlamını hak ettiği, bizi mahcup etmeyecek, Asil duruşunu bir kez daha ortaya koyacaktır. Çünkü “VAKİT” tam da bu Vakittir.  Ve bu büyük “GÜN” de Verdiği kararda yaptığı tercihte dünya döndükçe ve insanlık var oldukça benim de tuzum vardı diyecektir. Ve sergilediği ortaya koyduğu bu asil duruşu nesiller boyunca gururlu yâd edilecektir. Ve mazlumların duası hep üzerinde olacaktır. Bu” Gün’e mazhar olmak ne güzel bir şereftir. Bir Elazığlı olarak temennim ve dileğim odur ki, insanımızın vereceği bu karar ve yapacağı tercihin küçük ve nefsi (yok bu aday olsaydı yok şu olsaydı…gibi…)  hesaplarından dolayı hayatı boyunca vicdani olarak kendini af edemeyeceği bir yanlışta bulunmamasıdır. Tabi ki, her türlü eleştiri hakkımız mahfuzdur. Yapılan yanlışları, hataları bir Müslüman ve vatandaş olarak hiçbir vakit görmezden gelemeyiz. Ama ve lakin bu gün o gün değildir bu vakit değildir. Vakit, milletin memleketin bekası büyük RESME bakma görme vaktidir. Bize düşen bize yakışan budur. Çünkü bu “GÜN” de vereceğimiz karar yapacağımız doğru tercih yüzyılların asırların kaderini çizecektir. Allah muhafaza aksi bir durumda eski TÜRKİYE olur ki, gelecek nesiller kaçırılan bu büyük “GÜN” ve fırsattan dolayı bizi af etmeyecektir. Binaenaleyh bu “GÜN ”’nün vebali istemediğin kadar büyüktür.

Sözün özü Elazığ bir Aziz Şehir olarak yakın geçmişinde olduğu gibi 24 Haziran 2018 tarihini de yine bir büyük Asil davranışı ortaya koyacağından hiç mi hiçbir tereddüttüm yoktur. Ve sahip olduğu bu Asaletini fazlasıyla hak edecektir. Vakit tam da Elazığ Vaktidir.

Yazarın Diğer Yazıları