Ayşe GÜNEŞ

Gençliğe Sahip Çık

Ayşe GÜNEŞ

Bu yazımda önemli bir konuya değineceğim. Eminim ki benim gibi sizleri de derinden özen bir konudur. Henüz on altı on yedi yaşında yetişme çağında olan, çok güzel hayaller kurması, ümitlerle dolu düşlere dalması gereken gencecik kızların, arkasında kitap dolu çantasıyla durakta bekleyen liseli gençlerin elinde sigarayı görünce geleceğe olan umudumuz bir anda sorgulanır hal alıyor.
Sebebini sorduğumuzda ‘‘Ya siz benim ne çektiğimi biliyor musunuz, ne dertlerle uğraşıyorum ben boşuna mı içiyoruz?’’ gibisinden geri dönütler alıyoruz Ancak sebep her ne olursa olsun hiçbir şey tertemiz gençleri böyle bir duruma itmek için yeter sebep değildir.  Henüz yetişme çağında olan gençlerin bu ruh haline girip hiçbir çaba göstermeden sigaraya başlaması baştan kaybetmektir aslında bana göre. 
Gelin çocuklarla, gençlerle arkadaş olup onların sıkıntılarını dinleyelim, dinleyelim ki anlaşıldıklarını bilsinler, yalnız hissedip de hemen pes etmesinler. Burada şunun önemini de vurgulamak istiyorum. Aile ortamında geniş sofraların hatırı sayılır yeri vardır. Bu sofralarda aile üyeleri o gün ne yaptıklarını ne yaşadıklarını önemli konuları duygu ve düşüncelerini paylaşırlar. Bu durum da aileyi bir arada ayakta tutar. Ancak maalesef ki günümüzde artık bu geniş sofraların kalktığını görmekteyiz. Aile üyeleri artık aynı sofralarda toplanmaz oldu. Gelin bizim için dişe dokunur bu hazinemizi elimizden almayalım. Kendimize bu haksızlığı yapıp sofralarımızı bölmeyelim. Bölmeyelim ki birliğimiz de bölünmesin.
Gençlik, bir toplumun en temel dinamiğidir. Gençlik, sıkıntılara göğüs germeden baştan umudunu kaybederse o toplum da söz hakkını kaybeder. Gelin gençlerle dost olalım, arkadaş olalım ki toplumun halkası bozulmasın, arkadaş olalım ki yalnızlığa düşmesin gençler.
Gençlerle Kalın..
 

Yazarın Diğer Yazıları