Ayşe GÜNEŞ

Birimiz Hepimiz, Hepimiz Birimiz

Ayşe GÜNEŞ

Hepimizin bildiği gibi can memleketimiz, can Türkiyemiz, 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çok geniş bir alanda hissedilen deprem sonucu derin üzüntü içindedir. 
Bugün sadece on bir ilimizde değil seksen bir ilimizde aynı acı var, aynı hüzün havası var. Tabii ki bununla beraber tek yürek olup nasıl ki acılarımızı paylaşıyorsak yine yediden yetmişe tek yürek olup acaba bir nebze de olsa elimizden ne gelir diyerekten herkes kendi imkanları çerçevesinde elinden geleni ilk günden yapamaya çalıştığı gibi şu anda da bu çabasını sürdürmektedir. 
Aziz Anadolu’muz, aziz memleketimiz,  tarihten bu yana çok badireler atlattı. Çok acılar gördü çok gözyaşı döktü. Öyle ki kederler sadece yaşanmakla kalmayıp türkülere de yansıdı, tarih boyunca türkülerde varlığını devam ettirdi. Ancak şu da bir gerçek ki millet olarak hep beraber hareket etmeyi becerebilen tek yürek olmayı becerebilen bir milletiz. Biz birlikte güçlüyüz. Biz birlikte varız. Her yaramızı beraber sardığımız gibi bu yaramızı da hep beraber saracağız inşallah. 
Tıpkı bir annenin evladına bakışı gibi ona olan merhameti gibi hiçbir karşılık beklemeden birbirine elini uzatan; din, dil, ırk, cinsiyet, meslek ayrımı olmaksızın gerektiğinde elini kolunu kürek gibi kullanmaktan çekinmeyen milletimiz, eminim ki başımıza gelen bu mücbir olayın yaralarını hep beraber saracak. 
Japonların kırılan vazo, bardak veya tabak gibi eşyaları tamir etmek için kullandıkları özel bir teknik vardır. Bu tekniğin adı ‘‘Kintsugi’’(Altınla birleştirme). Yani bir nevi altınla onarma sanatıdır. Japonlar bu yöntemle kırılan bir vazoyu veyahut tabağı altınla birleştirip onarıyorlar. Ve böylelikle kırılan bu eşya yeni haliyle çok daha değerli hale gelmekte. Tabii ki şu da bir gerçek ki yaşanan deprem sonucu yakınlarını, arkadaşlarını, en sevdiklerini kaybeden, kaybı olmasa da bu acıyı derinden hisseden milletimiz için çoğu şey elbette ki eskisi gibi olmayacaktır. Ancak şu hususta hepimiz hemfikiriz ki bizim tek yürek olmamız, birbirimize tutunup kenetlenmemiz, birbirimizin acısını hissedebilmemiz, ‘‘birimiz hepimiz hepimiz birimiz’’ düşüncesiyle hareket etmemiz, altınla yapılan onarımdan çok daha değerlidir. Çok daha önemlidir. 
Türkiye tek yürek.
Hepimizin başı sağ olsun..
 

Yazarın Diğer Yazıları