Hülya MURAT

Destan Yazıldı Göklere

Hülya MURAT

Mustafa Kemal'i düşünüyorum
Ölmemiş bir Kasım sabahı!
Yine bizimle beraber her yerde
Yaşıyor dört köşesinde vatanın.
Yaşıyor damar damar yüreklerde.( Ümit Y.Oğuzcan)
Her milletin bir geçmişi, tarihinde bir lideri , kahramanı vardır.
Türk milletinin askerlikte, siyasette, inkılapçılıkta ve fikri mücadelede bir deha olan ebedi büyüğü ve büyük kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk'tür.

Halkının ve dünyanın gözünde sevgi ve saygısıyla hep yaşayabilen tek liderdir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atamız, sadece savaşlar kazanmış bir kahraman değil; eşsiz bir fikir adamıdır.Hitabet gücüyle milletiyle bir bütün olabilmeyi başarmış; zafere genci, yaşlısı; kadın ve kızanıyla ulaşmış olmanın gururunu ve milletine olan güvenini veciz sözleriyle hep dile getirmiştir.
" Türk milleti kahramanlıkta olduğu kadar istidat ve liyakatte de bütün milletlerden üstündür " demiş, milletine olan inancını vurgulamıştır.

"Kurtuluş Destanı" öylesine şanlı bir destandır ki bircok ülkeye ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.Yazılmış destanların en güzeli, Türk milletinin olan.

Büyük lider ve devlet adamı Atamız evrensel bir dünya görüşünün mimarıdır.Hiç şüphe yok ki Türk milleti olarak Atamıza olan sevgi ve saygımız dünya var oldukça devam edecektir.

Genç Türkiyemizin tarihini canlı olarak anlatan kıymetli nutuklarınin sonunu Türk gençliğine ayırarak , vatan ve milleti genç ellere teslim etmiştir.

Atamızın vatanı adına yapmış olduklarını gelecek nesillerimize en iyi şekilde anlatmalı ve öğretmeliyiz ki büyük zorluklarla kazanılan " Kurtuluş Savaşı"  ve kurulan Cumhuriyetimizin değeri yeni nesillere aktarılsın.

Cumhuriyet kadını ve öğretmeni olan benim ve bizim en büyük eğitimcimiz şüphesiz ki Atamızdır.Eşsiz kurtarıcımız kendi hayatıyla ve yine kendinden örneklerle eğitim ve öğretim davasını işaret etmiştir." Bunu vatanseverlik ve milliyetcilik vazifesi biliniz" diyerek telkin edici bir düstur yaratmıştır.

"Öğretim birliği" ilkesini her fırsatta işlemiş ve Cumhuriyetin besinci yılında harf inkılabını yaparak öğretimin temelini atmıştır.

Bize gözleri kadar mavi bu gökyüzünü ve saçları kadar parlak, sarı bu günesli günleri bıraktığı icin Atamıza minnet borcluyuz.Ve vefa borcumuzu da  minnet ve rahmetle anarak; her zaman yad ederek ödemeliyiz

Vehbi Kızılgün'ün dizeleriyle,
"Sabahlar her zaman güzel değildir,
Her zaman ayrılık akşamla gelmez.
Al atlar sırtında hoyrattır fecir.
Sabahlar her zaman güzel değildir."

Dünya milletlerine örnek olmuş büyük kurtarıcımız" Ya İstiklal Ya Ölüm" diyerek milletine en büyük eseri Cumhuriyeti bırakmış ve milletini aydınlık yarınlara ulaştırmıştır.

Hayatını, ülkesi ve milletine adamış; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal( Atamız)83 yıl önce 10 Kasım 1938'de hayata veda ederek bizden bedenen ayrılmıştır.

Atamızı cocuklarımıza anlatmalıyız ki bu vatan icin toprağa düşmüş şehitlerimizin de ruhu şad olsun.
Gazilerimize de şükran borçluyuz.Tüm kahramanlarımıza...

10 Kasım sabahı gibi.

Bizi bu vatan ve şanlı bayrağımız altında bağımsız ve korkusuzca yaşatan RABB'İMİZE sükürler olsun.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk(Atamızın) aramızdan ayrılışının 83.yılında hep anarak...

Vatan ve bayrağımız ışığında seninleyiz Atam!

Yüce ALLAH bu vatan ve Türk milletini hep korusun.Duamızdır.

Vatanımız ve bayrağımızı ilelebet koruyacağımıza söz veririz.

Aziz Başöğretmenimiz, ruhunuz şad olsun!

Yazarın Diğer Yazıları