Hülya MURAT

BU SON OLSUN BU SON!

Hülya MURAT


Duyguların en güzeli; asil olanı VATAN/ MILLET/ BAYRAK sevgisidir.
Vatan, millet, bayrak bir ülkenin vazgecilmezi, uğrunda can verilenidir.Aynı zamanda,AY/YILDIZ sadece bayrağımız değil, ruhumuz ve kanımızdır.Ay-yıldızın dısında bir bayrak bu topraklsrda dalgalanmamıştır.
Dalgalanamaz.
Biz Türkler, yakın ve geçmiş tarihimize baktığımızda, cok güçlü düsman kuvvetleri karşısında kahramanca mücadele ettiğimizi görürüz.
Kan ve barut kokuları içinde savaşan Türk ordusu bir cevherdir.Özgürlük ve var olmak adına; Türklük adına, yedi düvele haykırandır.Bir karıs toprağı icin can veren...
Atamız" Mehmetcik, o ne elmastır.O,Mehmedcik dünyanın en yiğidi MEHMEDCİK."Askerler mert olur.Türk askeri ise mertlerden mert ve pek civanmert olur" veciz sözüyle, serefli kahramanlarimızı anlatmıştır.
Mehmetciktir adı.Asalettir.Yiğitliktir.Cesarettir.
Türk ordusu yani "Mehmetcik" Türk'ün parlak zaferiyle sonuçlanan"CANAKKALE ZAFERİ" nin hemen her safhasında ve her kesiminde subayıyla, eriyle düsmanının karşısında öyle bir inançla cıkmış ki bunun sonucu cok parlak olmuş.Ve " HARP TARİHİ SAYFALARI" Çanakkale' de birbirinden güçlü binlerce kahramanlık öyküsüyle bir kat daha dolup taşmıştır.
"Şanlı 18 MART destanlarında,
Kükrediler zafer meydanlarında,
ALLAH'A adanan al kanlarında,
Toprağı yoğurup vatan yaptılar."
Sair Bestami Yazgan'ın dediği gibi" Gümbür gümbür zulme vuran kalptiler"
Çanakkale Zaferi, bir karış toprağına, onbinlerce şehidinin kanını sığdıranlarının zaferidir.Atamız,Seyit Onbası,Mehmet Cavus,Nezahat Onbası'nın  ; kısaca Türk milleti'nin yazdığı destandır.
Sehit sair Boyabatlı Ömer" Bugün bizden vatan razı olacak.
Nefer sehit, ordu gazi olacak" demiş, şehit ve gazilik mertebesine erenleri, sehit ve gazilik rütbesinin yüceliğini dile getirmistir.
Yiğittir gazi, yigittir sehit.
Birkaç gün öncesi, vatan toprağımızin bir karışını vermemek adına,"her şey vatan içın, her şey  millet icin" sloganını kendilerine yol çizmiş bir askerimizi, bir gazimizi gördüm.Ayağından yaralı.Yere basamıyor.Ayak sarılı.Yardımla yürüyebiliyor.Ana kucağına, baba ocağına kavuşabilme aşkıyla...Yiğit/ Güclü/ Vakur bir asker.Bizim Gazimiz." Ben memleketim icin varım!" diyen özde bir vatansever...
Büyük şair Mehmet Emin Yurdakul, anaları, " KURTULUS SAVASI" analarını bize şöyle konusturuyordu siirinde" Haydi yavrum! Ben seni bugün için doğurdum.
Hamurunu yiğitlik duygusuyla yoğurdum.
Haydi oğlum, haydi git!
Ya gazi ol, ya şehit!"
Yurdakul büyük şair...Bu mısralarıyla gecmisten bugüne dek gelmis vatan evlatlarını  dile getirmiş.Toprağın kutsallığını vurgulamıstır.
Topraktan geldik yine toprağa döneceğiz.Ama toprağın eğer uğrunda ölen varsa vatan olduğunu bilerek...
Yaşamak bir amaç uğrunaysa eğer vatandan büyük amac olamaz.Vatanımızın eline sıkı sıkı tutunalım.
05/04/2021 Perşembe günü yürekleri dağlayan o elim kaza, Tatvan'da düşen helikopter kazası Türk milletini, kahraman ailelerini üzüntüye boğdu.11 şehidimize Türkiye ağladı.Yürekler sızladı.Analar, babalar, eş, evlat, bacı, kardeş feryat, figanda.Ateş düştüğü yeri de Türkiye'mizi de yaktı.
" Bu akşam yıldızlar sararmış gibi
Tepeler titreşir, hava kış gibi.
Bir dağın sırtında dağ varmış gibi.
Omuzlamış bir Mehmet'i
Mehmet'im can askerim."
Sair Fuat Azgun'un dediği gibi, sıra sıra sıralanmış  tabutları omuzladı MEHMETCIK.Orada vatan aşkı/ Orada görev aşkı/ Orada kahramanlık/ Orada bir efsane/Orada sözünün eri/Orada bayrağına renk veren/ Orada serefli vatan evladı yatıyor.
Türk milleti/ELAZIĞ/ KORGENERAL OSMAN ERBAŞ ve10 ASKERINİ unutmayacak.Daima ruhunda yaşatacaktır.
Onlar, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için canını seve seve feda edebilen aziz şehitlerimizdir.
Türk milletinin bağımsız yaşayabilmesi için can vermiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anarak; selamlayalım.
Bize hakkınızı helal eder misiniz?
Dualarımız, vatanına yad ayağı bastırmamaya yemin etmiş, siz vatanseverlerimize gelsin.
Ruhunuz şad: mekanınız da cennet olsun.
Değerli okuyucularımız,
Hep birlikte yürekten, gönülden "BU SON OLSUN BU SON"diyelim mi?

Yazarın Diğer Yazıları