Hülya MURAT

Babalar Günü

Hülya MURAT

Bir insan ömründe, önemli sayılabilecek kimi gün mutlu eden,kimi gün acıtan günler vardır.
 Önemli günlerimizden biri de 1966 yılından sonra Haziran ayının üçüncü pazar günü, tüm dünya ve ülkemizde kutlanmaya başlayan" Babalar Günü" dür.

Hep annelerimiz için söylediğimiz bir sözü , babalarımız için de söyleyelim ve diyelim ki:" Baba gibi yar olmaz." Çünkü baba da anneler kadar çocuklarını düşünür,onlar için endiselenir.onlari hep korumaya çalışır.O halde kıymetli annelerimiz ile babalarimizi esitleyip şunu söyleyebiliriz:" Ana ve Baba gibi yar olmaz."

 Kaybettiğimiz degerlilerimizin yokluğuna alışmak, kayıplar karşısında güçlü durmak; hayata kaldığımız yerden devam etmek ve bu sonuca teslim olmak hiç kolay değildir.

 Anne ve babanız sağ ve yanınızda ise güç alır.Sirtini dayarsin. Babalarımız için" Baba Çınardir"" Baba evin direğidir."diye doğru sözler deriz.
Baba, kaybedilince" ocagimiz söndü." sözü de evin bacasini tutturenin, aileyi ayakta tutanın baba olduğu gerçeğini göz önüne serer.

Baba /Evin reisidir.
Baba/Emek verendir.
Baba/ Sıkıntıları ustlenendir.
Baba/ Sefkattir.
Baba/ Huzurdur.
Baba/ Yaslandigin omuzdur.
Baba/ Saygıyı hak edendir.
Baba/ idolümuz, rol modelimizdir.
Baba/ Ailenin temelidir.
Anne ve babanın kaybı da çocuğu için telafisi mümkün olmayan zor bir durumdur.Kabuk baglamayan hep kanayan bir yürek yarası,sancisidir.
Sızidir.
Anne ve babasının gözünde hiç büyümeyen  çocuklarıdır.Hangi yaşta olursa olsun,anne ve babanın gözünde evladı hep çocuktur.

Toplumca kutlanan" Anneler Günü"" Babalar Günü" gibi özel günler,anne ve baba kaybı yaşayanların ,yureklerinin burkuldugu, acılarının tazelendigi bir gündür.Acilariyla yeniden yuzlestigi gündür.

Baba gidince, onunla yaşadığın hikayen yarım kalır.Benim de babamla olan hikayem yarım kaldı.Bir Eylül sabahında.

Kısacık buluşmamızdaki anıları yüreğime saklayarak.Genç yaşında hayata veda eden babasının gidişine çocuk çocuk bakarak.... Acıların en derinini yaşayarak...

Hiç unutamadik.Her zaman sol yanımızda çarpan kalbimde,kalbimizdesin...

Ben babamla ömrümce bir tek gün" Babalar Günü" kutlayabildim.O gün ona hediyeler almıştım.Oyle çok mutlu olmuştu ki...Nereden bilebilirdim ki ömrümde tek ama tek bir gün bu mutluluğu. yaşayabileceğimi?.Bilemezdim.

Şimdi sözcükleri satirlarima aktarırken bile kalbim acıdı.Hızlı  hızlı çarpmaya başladı yine çaresizce...

Eskiden" Hatıra Defteri" tutmak trend olandı.Sevdigin,onemsedigin kişilerin senin hakkındaki düşüncelerini yazdırmak; adı üstünde hatıra olarak saklamak mutluluk vericiydi.
Bende, ilkokul yıllarında bu defterden almıştım.Ve çok sevdiğim ilkokul öğretmenime ilk sayfayı ayirmistim.Defterimi, babama gösterdim.Arkadasi olan öğretmenime yazdiracagimi söyledim.O da bana" ilk sayfayı babalar yazar." demişti.
Doğru ya o bir babaydi.Kizinin canı ve kanı olan...
Babalar , kızlarını " Canım kızım ." diye severler.Bana yazılan o hatıranın basligida aynen böyle... Canım  babam,sanki beni bırakıp gideceğini biliyor gibi bana en güzel dilekleri yazmış.Benim için dünyanın en  değerli satırlarını...

Ne çok hoşuna giderdi...Boyum yetişemediği için  koltuğun üzerine atlayıp ceketini ve paltonu tutmam.

 Kıymetli Babam,biz seninle bir rüya yaşadık.Benim sana" Baba" senin bana doyasıya "Kızım" diyemedigin çok kısa bir rüya...
 Yarım kalmış hikayemizde beni çok mutlu ettin, saygıdeğer Babam...

 Siz ve tüm ebediyete irtihal etmiş babalarımızın ruhu şad; " Babalar Günü" de kutlu olsun.

Şimdi sen de annem de artık yok.Siz ikiniz yan yana RABB' İMİZE emanetsin.

Vatanı için gözünü kırpmadan şehit olmuş babalarımızın da mekanı cennet; günleri kutlu olsun.

Değerli Okuyucularımız , Bu özel günde de bir kez daha sizinle olmaktan, duygularımı paylaşmaktan mutlu oldum.Hep olun...
Huzurla Kalın....
Hoşça Kalın...

 Evlatlariyla el ele yaşayan babalarımızın da " Babalar Günü" nü kutlayalım.Sağlıklı  günler dileyerek.

Değerli Okuyucularımiz, Bu özel günde de bir kez daha sizinle olmaktan, duygularımı paylaşmaktan mutlu oldum.Hep olun...
Huzurla Kalın....
Hoşça Kalın...

Yazarın Diğer Yazıları