Galip Önlü

Togg

Galip Önlü

Türkiye’nin teknolojik tarihine baktığımız zaman genellikle hüsran ve ihanetler ile karşılaşırız. 
1941 yılında Nuri Demirağ tarafından üretilen ilk yerli uçağımızın üretiminin durdurulması mesela…
Uçak fabrikamızın soba borusu üreten atölyelere çevrilmesi mesela…
Gerek askeri dehası, gerek zekası, gerekse bilgi, beceri ve tecrübesiyle ün salmış “Bakü’nün Fatihi’’ unvanlı, Türkiye’nin güçlü bir savunma teknolojisine sahip olmasını isteyen ve bu uğurda çalışan büyük komutan Nuri Killigil’in fabrikasının kapatılması ve sabotaj olduğu düşünülen patlamada şehit olması mesela…
  Vecihi Hürkuş gibi gurur duyduğumuz bir dehanın uçak çalışmalarında onlarca engellemelere takılması, yapacağı üretimlerin önünün kesilmesi mesela…
1945 yılında Haliçte kurulan savunma sanayi fabrikasının yok edilmesi mesela…
Daha birçok örnek mevcuttur.
Baktığımız zaman içerden ve dışarıdan her daim Türkiye adına üretimini, milli projelerin önü engellenmeye çalışılmış ve teknolojik hamlelerde geri kalmasına vesile olan her şey öyle ya da böyle gerçekleştirilmiştir. 
Şimdi Devrim’den 61 yıl sonra Türkiye’nin otomobil üretme hayalinde TOGG, Cumhuriyet Bayramımızın 99. yılında Gemlikteki tesiste Başkan Erdoğan’ın verdiği startla seri üretimine başladı. 
Değerli arkadaşlar şu çok önemlidir. Bunu ürkenler için söylüyorum. 
Asla ama asla emperyalizme teslim olunmamalıdır…
Avrupa satıyorsa sen de satmalısın. 
Teknolojik icraatlar durmaksızın devam etmeli ki Türkiye’nin her koşulda eli güçlü olabilsin.
Bu güzel eser için Başkan Erdoğan’a, üretim adına çalışan, emek veren herkese Türkiye adına bir kez daha teşekkür ediyor, bu başarıyı ayakta alkışlıyorum. 
Şunu da görüyorum ki Türk Devlet Aklı’nın, ülkemizi dışa bağımlı kılan stratejilerine karşı, yerli ve milli bilinçle hareket etmeleri, eyvallah çekmemeleri vatandaşlarımızı son derece mutlu etmektedir.

 

Yazarın Diğer Yazıları