Galip Önlü

Osmanlı Düşmanlığı Değildir Bu…

Galip Önlü

Arkadaşlar aslında pek sevmiyorum ama bir hususa değinmem gerektiğini düşünüyorum. 
Bilindiği üzere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Osmanlı’yı hedef alan skandal sözlere imza attı. Osmanlı’nın saray saltanatı sürüp milleti ateşe attığını söyledi. Sultan Vahdettin’i hain ilan etti. Koca imparatorluğu gaflet, delalet ve hıyanet ile suçladı. 
Birincisi; Sultan Vahdettin bir hain değildir. Lakin hatalı davrandığı zamanlar elbette olmuştur. Damat Ferit gibi birisine kısa da olsa görev vermesi bu hataların bana göre başında gelmektedir. 
O dönemler çetin dönemlerdi ve Sultan Vahdettin çaresizlik içinde köşeye sıkışmıştı. 
Sevr Antlaşması’nın zorla dayatıldığı o dönemde Sultan Vahdettin’in söylediği bu sözü unutmamak gerekir.
“O Sevr ki ilk defa elime aldığımda keskin bir acı ve korkulu bir ürperti hissettim. Sevr bana göre ne bir antlaşma ne de bir paktı. Kötülüğün baştan aşağıya ta kendisiydi. Bu belge elime geldiğinde, mecburi ve geçici bir imza taktiğiyle biraz zaman kazanmaya çalıştım. Eğer işler kötü gider de oyalamayı başaramazsam, antlaşmayı imzalamaktansa tahtan feragate kararlıydım.”
Keza Sevr Antlaşması meclisten geçmediği için hiçbir geçerliliği de yoktu.
 Sultan Vahdettin İngiltere’ye sığınmış, kaçarken de hazineyi soymuşmuş? Madem İngiltere’ye sığındı, madem hazineyi soyup götürdü… O halde neden Londra’ya değil de Malta adasına, oradan da İtalya’daki San Remo’ya gidip orada beş parasız öldü? Bu denilenleri yaptıysa eğer, işgal güçleri tarafından ödüllendirileceğine, cenazesi defnedilemediği için neden haftalarca ortada öylece kaldı?
Yani bundan birkaç yıl önce “Kıbrısı, Kıbrıslılara bırakmak gerekir” dedin. 
Sonra “İzmir’in kendi bayrağı ve parası olabilir” dedin. 
Buna dayanarak da Demirtaş “Özerklik en çok İzmir’e yakışır” diyerek seni destekledi. 
Sonra’da “Yüz yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler hainlik içindeydi” diyorsun.
Sizin babanız, 80 darbesinde ülkücülere ağır işkenceler yaptırdığı iddia edilen Nurettin Soyer…
Ülkücü kuruluşlar davasında 5 idam, 9 müebbet hapis kararı vermiş. Alparslan Türkeş’e açtığı dava sonucu beş yıl hapis yapmasına vesile olmuştu. 
Eşiniz Neptün Soyer… Kadın Masonlar Büyük Locası(KMBL) üyesi aktif masondur. Hala toplantılara ve etkinliklere katılır. Zannederim sizden daha üst derecedir. 
Tunç Bey, madem Atatürk’ü bu denli seviyorsunuz, o halde eşiniz, Atatürk’ün şiddetle karşı çıktığı ve ülkeye zarar veriyor gerekçesiyle alelacele kapattırdığı mason localarında neden faaliyet gösteriyor?
Yunanistan’ın Türkiye’yi delirtmek için her şeyi yaptığı bir dönemde, Yunan başbakanının “100 yıl önce İzmir gibi değerli bir toprağımızı kaybettik” dediği bu günlerde siz, Yunanistan kelimesini bile ağzınıza almadınız. Kalkıp ecdadınızı hainlikle, gafletle, delaletle suçladınız.
Söylenilen sözler, CHP içerisindeki gerçek vatanseverlere hakarettir aslında.
Söylenilen sözler, Osmanlı düşmanlığını bir tarafa bıraktım, adeta Türkiye düşmanlığı niteliğindedir.
Esasında takdiri ben, İzmir halkına bırakıyorum.  
 

Yazarın Diğer Yazıları