Galip Önlü

Mandacılık İddiası

Galip Önlü

İçişleri bakanımız Sayın Süleyman Soylu geçen günlerde bir iddia ortaya attı. O iddia şöyleydi:
"Altı lider bir araya geldiniz. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme ilişkin bir çalışma yaptınız. Sonra o çalışmayı bir büyükelçiye gönderip üzerinde değişiklik yaptırıp onay aldınız."
Bu iddia sıradan bir iddia değildir. CHP sözcüsü Faik Öztrak "yalandır, iftiradır" dedi. Lakin bu konu için ne Sayın Kılıçdaroğlu'ndan bir ses seda çıktı ne de diğer liderlerden. Arkadaşlar hatırlanırsa geçen haftaki yazımda yükselen enflasyon, artan gıda ve enerji krizine karşın iktidar ve muhalefetin bu hususta kapalı kapılar arkasında milletin refahı adına bir nebze de olsa ortak duruş sergilemeleri gerektiğini beyan etmiştim. Lakin şuan şüpheye düştüm.
Eğer ortaya atılan iddia doğruysa, eğer gerçekten altı kişilik masada hazırlanan çalışma bilmem kimin büyükelçisine gönderilip onay alınmışsa ortak duruşa falan gerek yok. İktidar ve muhalefet destekleşmesin, lazım değil...
Şunu da açıkça belirtiliyorum. Eğer ortaya atılan iddia tam teşekküllü baştan aşağı doğruysa alelacele ifşa edilmeli, açığa çıkarılmalıdır.
Çünkü ortaya atılan iddianın bir diğer adı bana göre resmen mandacılıktır. Son günlerde her yerde "manda yoğurdu" konuşuluyor.
Keşke biraz da "manda yoğurdu" sözü değil de "mandacılık" iddiası konuşulabilinseydi.
 

Yazarın Diğer Yazıları