Galip Önlü

Acımız Büyük

Galip Önlü

Değerli arkadaşlar ne yazık ki ilk defa bu denli geniş bir alanda bu denli büyük bir deprem felaketini yaşadık, yaşıyoruz. Can kayıplarımız ne acıdır ki fazla. Keza yaralılarımız aynı şekilde. Hükümet başta ufak çaplı bir şok etkisi yaşadı. Bazı alanlara ekipler yetişmekte ve enkaza müdahalede gecikmeler oldu. Büyük ve geniş bir alan, koca 10 il... Fakat bunun yanı sıra hava şartları, açlık ve kaynak yetersizlikleri işleri daha da zorlaştırıyor. Tüm Türkiye kenetlenmiş vaziyette. Bugün suçluyu suçsuzu arama zamanı değildir, işi siyasetin kirli ağlarına çevirme zamanı değildir. Tek yürek ve tek bilek olma günüdür. İnanıyorum ki günün birinde bu acı tablolar bir fotoğraf olarak eskilerde kalacaktır.
Zor zamanlarda soğukkanlı kalmak zaruridir. Acımız büyük, yüreğimiz buruktur. 
Yapılan milli yas yeterli değildir tüm ülke de resmi ve özel tüm kurumlar tatil edilmeli ve acilen bütün ülkeden deprem bölgesine asker, doktor, hemşire belediyenin ekipleri yönlendirilmeli ve özel müthaitlerden ve maden ocaklarından iş makinaları ve teçhizat istenmeli. Temennimiz ulaşılamayan yerler varsa ivedilikle ulaşılmasıdır. Soğuğa ve açlığa karşı gerekli bütün müdahalenin ivedilikle yapılmasıdır. 
Vefat edenlere rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Umudumuz enkazdan çıkarılan canlarımızdan sevinçli haberler almamızdır. Tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

 

Yazarın Diğer Yazıları