Galip Önlü

15 Temmuz Direniş Destanı

Galip Önlü

Bilindiği üzere askeri darbenin vuku bulduğu tarihler Türkiye’nin Amerikan vesayetine meydan okuduğu tarihlerdir. 
15 Temmuz bir grup Fettullahçı teröristin karar alarak eyleme dönüştürdüğü bir darbe girişimi değildir. Batı uzantısı ve mandacılık geleneğinin eskilerden gelen örneklerinden biridir. 
15 Temmuz Günü, ABD gizli servisi olan CIA’da görevli uzman ajanların Büyükada’da toplanmış olması bir tesadüf eseri değildir. Bakınız İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, bu konuyla alakalı ne diyor?
“Şunu net olarak söyleyebilirim. CIA Ortadoğu Uzmanı Graham Füller, Türkiye’de yapılmış hemen her darbenin sağında veya solunda mutlaka vardır. Darbelerin ucundan hep tutmuştur. Eşi CIA’da üst düzey temsilci olan Henri Barkey de muhtemelen bu işin organizasyonu için Ada’ya gelmişti.”
Bunu da herkes bilsin…
Ülkemizde bazı kesimlerce gizliden veya alenen hala destek görmeye devam eden PKK, 15 Temmuz Darbe Girişimini biliyordu. Alınan ifadeler ve ele geçirilen deliller bu gerçeği de açığa çıkarmış oldu.
Eğer darbe başarılı olsaydı, ülkenin dört bir yanında akla hayale gelmeyecek şeyler yaşanırdı. İlk olarak mezhep savaşı yaşanıp büyük bir iç çatışma her tarafı kasıp kavuracaktı. Daha berbat hadiselerden bahsetmek bile istemiyorum. 
Dolayısıyla herkesin 15 Temmuz Darbe girişiminde çıkarması gerektiği dersler olmalıdır.
Karşılaştığımız durumlar, zorluklar ve sosyal olayların karşısındaki milli duruşumuz bizi daha fazla birbirine kenetlemeli ve milli bilinci daha fazla aşılamalıdır. 
15 Temmuz, 40 yıl boyunca toplum değerlerimizin içinde kendini saklamış olan FETÖ terör örgütüne ve destekçilerine karşı dik duruşun destanı olmuştur. 
Bu hain darbe girişimini bütün milliyetçi ruhumla lanetliyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağını, Türk Bayrağı’nın ilelebet göklerde dalgalanacağını bir kez daha yürekten haykırmak istiyorum.
 

Yazarın Diğer Yazıları