Vefanız Buysa!..

Tarihler 7 Ocak 2022'yi gösterdiğinde yani bundan sadece iki ay önce basın kuruluşlarına servis edilen haber metninde şu cümleler yer almıştı. 'Başkan Yıldırım: AK Parti, vefanın, dayanışmanın ve kardeşliğin partisidir!

Vefanız Buysa!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

VEFANIZ BUYSA!..
AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Mahalle Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, teşkilat olarak istişareye büyük önem verdiklerini belirterek, AK Parti’nin vefanın, dayanışmanın ve kardeşliğin partisi olduğunu vurguladı.”
Bu güzel cümlelerin söylenmesinden iki ay geçmemişti ki bizzat davet edildiği  için Ak Parti İl Başkanlık binası açılış törenine katılan  Ak Parti Eski İl başkanı Mahir Sönmez, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda şunları ifade etti.
“Geçen gün konumu değil ama dizâynı ile Partimize yakışır hizmet binamızın açılış merasimine katıldık. Genel Merkezimizin en üst seviyede katılım sağladığı açılış merasimimiz akabinde bu davaya gönül vermiş birçok dava arkadaşımız şahsımı telefonla arayarak serzenişlerini dile getirdiler.


‘Başkanım;  Açılışa katılan misafirler, mevcut ve önceki dönem hizmet eden tüm vekil ve belediye başkanları anons edilmesine rağmen, İl Başkanlığı görevini devrettikten sonra hiçbir talep ve beklenti içerisinde olmadan, partimizin her etkinliğinde ve tüm seçim çalışmalarında en önde koşturan biri olarak sizin de orda olduğunuz neden anons edilip söylenmedi?
 Parti binasına emeği geçen, maddi manevi destek veren herkese teşekkür edilerek plaket verildi. Törene katılan Önceki Dönemde görev yapmış tek İl Başkanı olmanıza rağmen neden bu davaya hizmet etmiş sizin gibi önceki dönem İl başkanlarına yeni yapılan ve adı İl başkanlığı binası olan bu mekânın açılışında bir teşekkür edilmedi ya da onore edilmeniz için bir plaket verilmedi.
Yoksa sizde mi gelmemiştiniz?’   


Bu tatlı serzenişlere cevaben açıklama yapma gereği duydum ve buradan sizlerle de paylaşmak istedim.
Öncelikle biz sadece duvardaki resmimizle değil, şahsımız olarak da bu davaya bedenimizi ve ruhumuzu samimiyetle koyarak Partimizin yeni binasının açılışındaydık. Bizim için ismimizin anons edilmesi ya da edilmemesi hiç önemli değildir ve eminim ki ismimiz sehven anons edilmemiştir. Allaha şükürler olsun ki biz bu davaya hizmet ederken bir makamımız, rütbemiz, unvanımız olsun diye değil, hizmet etmek için girdik. Bu davada bizlere vazife verilirse kibirden, riyadan  ve  hasetten uzak bir şekilde samimi ve içten duygularla yaptığımız gibi her zaman tekrardan yaparız.


 Zaman nefse yenik düşüp küsmek ve adresi değiştirmek zamanı değil. Zaman,  yedi düvelin bir araya gelip üstümüze geldiği bu zor süreçte bizim daha çok kenetleneceğimiz bir dönem. Zaman bu zor günlerde kimlerin yanımızda olduğunu görmemiz gereken bir zaman. Zaman bir insanı kazanmak kadar,  bir insanı kaybetmemenin önemli olduğu bir zaman. Şunu samimi olarak dile getireyim ki bizim adresimizde belli düşüncemiz de belli. İl günkü aşkla ve şevkle bu şehir için her türlü mücadelenin içinde olacağımızı bildirim.
Ayrıca buradan şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Nice zaferlere imza atacağımız Partimizin yeni İl binasının yapımında emeği geçen başarılı, genç ve gayretli  işadamı kardeşimiz Veysel Demirci beye ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. 


      Bizzat gelerek ve telefonla şahsımı arayarak güzel temennilerinin yanında, eleştirilerini de sıralayan tüm dost, arkadaş ve bu şehrin güzide insanlarına teşekkür ederim. Biz şunu iyi biliriz ‘Kader Gayrete Aşıktır’
Ak Parti’nin geçmişte il başkanlığını yürüten ve başarılı çalışmalara imza atan Sayın Mahir Sönmez’in açıklaması böyle.
Bu açıklamada ortaya çıkan şu ki, Başkan Şerafettin Yıldırım’ın sık sık dile getirdiği ‘vefa” kelimesi, konuşmaların aksesuar kelimesi olmaktan öte bir anlam ifade etmiyor.


Törene katılan tek eski il başkanı ( Bu arada diğer il başkanlarının katılmamama sebepleri üzerinde de durmakta fayda var) olmasına rağmen, ismi anons edilmeyip görmezden gelinmesi anlaşılabilecek bir izah edilebilecek bir durum değil. Vefanız buysa vefasızlığı düşünemiyoruz bile…
Açılışta, şehrin ağabeyi ve tek sahibi edasıyla kürsüye çıkan ve başta Ak parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir olmak üzere ilimize gelen misafir heyeti, ilimizin mevcut ve eski milletvekillerini anons eden Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, sahnede ve tam yan başında olması ve uzun boyuyla görünür olmasına rağmen Elazığ eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nu da görmemiş ve anons etmemişti. Allah’tan birileri uyardı da program sunucusu bu eksikliği gidermiş oldu.


Ak Parti’nin en zor durumda olduğu bir süreçte, büyük çoğunluğu Ak Partili küskün ve kırgınlardan oluşan kararsızların oyu yüzde 20’lere ulaştığı bir dönemde, bu kadar umarsızlık, bu kadar duyarsızlık ve pervasızlıkla Ak Parti kaybettiklerini nasıl kazanacak bilemiyoruz. Üstenci bir üslup,   Mahir Sönmez’in satır aralarında da ifade ettiği gibi böylesine kibir ve riya ile siyaset yapılmaz, yapılsa da sonuç hezimet olur.