Tek Partili Döneme Dönüş Mü?

Daha önce yaptığı paylaşımla Çemişgezek Kaymakamı Önder KOÇ'un zor durumda kalmasına sebep olan Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent YILDIZ, bu kez de Ak Parti İl Başkanı Sercan ÖZAYDIN'ın başını yaktı. Başkan Yıldız'ın Ak Parti il başkanının karakol ziyaretinindeki, askerlerin esas duruş halinde tekmil verme görüntülerine her kesimden tepkiler yağdı. Yayınlanan görüntüler, tek partili dönemde Chp İl başkanlarının aynı zamanda Vali olduğu günleri hatırlattı.

Tek Partili Döneme Dönüş Mü?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tunceli ili Çemişgezek İlçesi ülke gündeminden düşmüyor. Geçmiş yıllarda MHP’nin Şehitler günü ve  Ramazan Bayramı billboardlarını söktüren  Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız, daha sonra ilçe Kaymakamının makam odasında doğum günü kutlaması yapmakla gündeme gelmişti. Doğum günü kutlamasını resmi Çemişgezek Belediyesi sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Yıldız, son paylaşımında ise Ak Parti İl Başkanını zor durumda bırakan bir paylaşım yaptı.

ASKERİ TÖRENLE KARŞILAMA

Ak Parti Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın, Çemişgezek Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığı'nı ziyaret etti. AK Parti Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız ile AK Parti Çemişgezek İlçe Başkanı Uğur Oğuz Köse'nin de eşlik ettiği Sercan Özaydın askeri törenle karşılandı.


BELEDİYENİN HESAPLARINDAN PAYLAŞILDI SONRA KALDIRILDI

Tören kıtasını selamlayan AK Parti İl Başkanı'nın fotoğrafları Çemişgezek Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı ancak gelen tepkiler üzerine kaldırıldı.

ÖZAYDIN: “GÖRÜNTÜ  DURDUĞUM ESNADA ALINMIŞ”
Tepkiler üzerine bir açıklama yapan Sercan Özaydın, kalekol komutanını beklemek için bir an durduğu esnada alınan bir görüntü olduğunu iddia etti.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise "27 Temmuz 2022 günü basına ve sosyal medya platformlarına yansıyan Çemişgezek İlçemiz Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığı ziyareti görüntüleri ile ilgili olarak; konunun tüm yönleriyle araştırılması için Valiliğimizce gerekli işlemler başlatılmıştır" denildi.

BAŞKAN YILDIZ BİLEREK Mİ YAPIYOR?

Belediyecilik hizmetlerinde beklenen başarıyı yakalamayan ve desteğini her geçen gün daha da kaybeden Çemişgezek belediye Başkanı Metin Levent Yıldız, bu boşluğunu sosyal medya hesabını daha aktif kullanarak kapamaya çalışıyor.
Bu psikolojiyle gerekli,  gereksiz birçok paylaşımı Çemişgezek Belediyesi resmi sosyal medya hesaplarından yayınlayan Başkan Yıldız ’'ın  bu paylaşımları kendisine yaramadığı gibi paylaşımlara konu olan üçüncü ve dördüncü şahısların başını yakıyor.
Daha önce ilçe Kaymakamının makam odasında yapılan doğum günü kutlamasını paylaşan Başkan Yıldız, bu hareketi, Kaymakamı zor durumda bırakmış, CHP Milletvekili Gürsel Erol, konuyu mecliste gündeme getirmiş, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi vermişti.

HABER AYRINTI CİMER’E SORDU!
Kaymakamın makam odasında yapılan doğum günü kutlamasını haber yapan, yaptığı habere kaymakamlık tarafından yayın yasağı getirilmesine rağmen resmi tebligat yapılmadığı halde karara uymama gerekçesi ile gazetemize para cezası uygulanmıştı.
Haber Ayrıntı olarak itiraz ettiğimiz ceza sonrası, CİMER’e müracaat ederek, “bir mülki idare amiri olan kaymakamların odasında doğum günü kutlanması, kamu ciddiyetiyle bağdaşır mı?” sorusunu yönelttik.
Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız ’in hem Çemişgezek İlçe Kaymakamı hem de Ak Parti Tunceli İl başkanının zor durumda kalmasına sebep olan paylaşımları kasten mi yoksa bir öngörüsüzlük sonucu mu paylaştığı merak konusu oldu. 

HİZMETLERLE DEĞİL YANLIŞLARLA ÜLKE GÜNDEMİNE GELEN İLÇE

Son yıllarda Çemişgezek ilçesi, yapılan güzel uygulamalar ve hizmetlerle değil, kamuoyunda ve özellikle Tunceli Valiliğinin anında soruşturma başlatma refleksinden de anlaşıldığı gibi devlet kademesinde ciddi rahatsızlıklar uyandıran olaylarla gündeme geliyor.
Bu durum, Çemişgezekli olan Ak Partinin önemli isimlerinden İstanbul Milletvekili  Mustafa Ataş’ı da zor durumda bıraktığı ve ilçenin hep olumsuzluklarla gündeme gelmesinden ciddi rahatsızlık duyduğu ifade ediliyor.

KOMUTAN GÖREVDEN ALINDI
Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığı'nı ziyaret eden AK Parti Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın'ın askeri törenle karşılanmasına ilişkin başlatılan incelemenin ardından, karakol komutanı A.Y. görevden alındı.
 Ak Parti İl Başkanı Sercan Özaydın, Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız ile Gedikler Jandarma Karakolu'nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında karakoldaki askerlerin, Özaydın'ı tören kıtası ile karşıladığı iddia edildi. Tunceli Valiliği, Özaydın'ın jandarma karakolunda 'tören kıtası' ile karşılandığı iddialarıyla ilgili inceleme başlattı.

"GEREKLİ İŞLEMLER BAŞLATILMIŞTIR"
Valilik, sosyal medyaya da yansıyan görüntülere ilişkin, "27 Temmuz 2022 günü basına ve sosyal medya platformlarına yansıyan Çemişgezek ilçemiz Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığı ziyareti görüntüleri ile ilgili olarak; konunun tüm yönleriyle araştırılması için valiliğimizce gerekli işlemler başlatılmıştır" açıklaması yaptı.


KARAKOL KOMUTANI GÖREVDEN ALINDI
Valilik tarafından başlatılan incelemenin ardından, karakol komutanı A.Y. görevden alındı. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, "Vali ve askeri yetkililerle görüşüp gerekli bilgileri aldım. Karakol komutanı görevden alındı. Dün akşam saatlerinde Çemişgezek ilçemiz Gedikler Jandarma Karakolu'nda AK Parti Tunceli il başkanı için düzenlenen askeri tören görüntüleri medyaya düştü. Bir siyasetçi olarak bu görüntüleri tasvip etmiyorum. Şanlı Türk ordusunun bu görüntülerle gündeme gelmesi kabul edilebilir bir durum değil.


"HEM VALİ HEM DE JANDARMA KOMUTANIYLA GÖRÜŞTÜM"
Dün geceden beri hem Tunceli Valisi hem jandarma komutanlarıyla görüşmeler yapıyorum. Bugün sabah saatlerinde Vali ve Jandarma komutanıyla yaptığım görüşmede karşılama törenini hazırlayan karakol komutanının görevden alınarak merkeze çekildiği, hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğini öğrendim. Başlatılan soruşturma kapsamında bir jandarma heyetinin de karakola giderek gerekli soruşturmayı yürütecekleri bilgisi bana verildi. Biz de bu durumun takipçisi olacağız" dedi.