Sesimizi ve mağduriyetimizi duyun!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın destekleriyle 'Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut projesi 16 Aralık 2019 -15 Ocak 2020 tarihleri arasında başvuruları yapılmıştı.

Sesimizi ve mağduriyetimizi duyun!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut projesi 16 Aralık 2019 -15 Ocak 2020 tarihleri arasında başvuruları yapılmıştı.

Elazığ Sosyal Konutlar Projesinde noter huzurunda yapılan çekiliş ile 2020 yılında hak sahibi olan Elazığlı vatandaşlar ikinci bir şok yaşıyor.

Deprem nedeniyle hak sahipliği önceliği depremzedelere verilen Sosyal Konut Projesi kapsamında yer alan vatandaşlara aylık taksit rakamlarının arttırılması,peşinat miktarının yükseltilmesi ve evlere taşınmadan taksitlerin başlatılmak istenmesi tepkilere sebep oldu.
Konuyla ilgili olarak gazetemize başvuran Sosyal Konut Projesi kapsamında hak sahibi olan vatandaşlar bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesi gerektiğini belirterek Elazığ Valisi Ömer Toraman ve siyasilerden  mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında yardım isteyerek şu ifadeleri kullandılar;


24.01.2020 tarihinde Elazığ’da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem ile sarsıldık. Birçok hemşerimiz gibi bizde bu süreçte mağdur olduk. Sosyal konut için yapılması gereken evlerimiz deprem evleri olarak depremzedelere verildi. Bu nedenle hak sahibi olduğumuz sosyal konutların yapımı 2 yıl süre ile gecikti. “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut” projesi ilk duyurulduğunda 2+1 evler için 894 TL’den başlayan, 3+1 evler için ise 1022 TL’den başlayan fiyatlarla ödeme yapılacağı ilan edilmişti. Ancak şimdi duyurulan ödeme planında 2+1 evler için ödemeler 2000 TL’den başlayan fiyatlardan oluşmaktadır. Peşinatlar ise 40.000 TL civarında başlamaktadır. Doğal bir afet sonucu depremzedelere evlerimizin verilmesi insani bir davranıştı. Ancak bu 2 yıl içerisinde oluşan maliyet farkının aynı depremi yaşamış ve mağdur olmuş sosyal konut hak sahiplerine yüklenmemesi gerekir.

Elazığ depremi, Pandemi ve kira ödeme mağduru iken şimdi de büyük bir umutla beklediğimiz projedeki ödeme şartları ile sarsıldık. Peşinat ödememiz istenmesinin yanında evler teslim edilmeden aylık taksitleri ödememiz istenmektedir. Hem kira ödeyip hem taksit ödemek dar gelirli aileler için mümkün görülmemektedir.

23 Şubat  tarihinde kura çekimi olacak.Bunlara istinaden;  “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut” projesi şartlarının deprem mağduru olan ve 2 yıl süre ile evlerine geçmeyi sabırla bekleyen Elazığlı hak sahipleri için esnetilmesini, peşinatın alınmamasını, aylık taksitlerin evlere geçildiği zaman ödenmeye başlanması , ödeme miktarlarının projenin ilk ilan edildiği zaman ilan edilen ödeme planına mümkün olduğu kadar yaklaştırılması hususunda İlimiz Valisi Ömer Toraman’dan ve İlimiz Milletvekillerinden istiram ediyoruz.Sesimizi ve mağduriyetimizi duyun lütfen’’denildi.