Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın 23 Nisan Mesajı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın 23 Nisan Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ mesajında;

“Milli Mücadele ve Milli egemenlik inancıyla, 19 Mayıs 1919'da Samsun' a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çıktığı bu yoldaki en büyük hedefi: ulus egemenliği ve her bakımdan bağımsız yeni bir Türk Devleti kurmaktı. O'nun bu hedefini açıklayan Amasya Genelgesi'ndeki: "Ulusun bağımsızlığını yine ulusun azim ve kararı kurtaracaktır" maddesi millet egemenliği konusundaki kararlılığını göstermiştir. Bu kararlılık, 23 Nisan 1920'de Büyük Millet Meclisi'nin açılışıyla hedefine ulaşmış ve egemenlik tamamen Türk milletine devredilmiştir.

Demokrasinin ve hür iradenin temelini Millet egemenliğinde gören Mustafa Kemal Atatürk bu büyük günü geleceğimizi emanet edeceğimiz yeni nesillere, çocuklara armağan etmiştir. Bu büyük gün evrenselleşerek tüm dünya çocuklarının kutladığı bir bayram haline gelmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere meclisli bir yönetime geçişi ve bağımsızlığımızı sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadelede emeği geçenleri saygı ve rahmetle anarken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, milletimize huzur ve barış getirmesini dilerim” dedi.