Kadim Şehir Harput, Yeni Bir Değer Kazanıyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, tarih ve medeniyetler merkezi kadim şehir Harput'un gelecek vizyonuna yepyeni değerler kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.

Kadim Şehir Harput, Yeni Bir Değer Kazanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Hamam Müzesi olarak Harput turizmine kazandırılacak Hoca Hasan Hamamı’nda devam eden restorasyon çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulundu. 

Anadolu medeniyetinin en önemli kavşaklarından biri olan Harput’ta Osmanlı mimarisine uygun olarak 1632-1634 yıllarında inşa edilen ve büyük oranda yıkılmış olan tarihi yapıda aslına uygun olarak başlatılan restorasyon çalışmaları yüzde 70 oranında tamamlandı.


 
Harput’un girişinde bulunan yüksek ve görkemli kubbesiyle dikkat çeken tarihi Hoca Hasan Hamamı, özgün kullanımına uygun olarak devam eden restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Hamam Müzesi olarak turizme kazandırılacak.

HAMAM ÇEVRESİNE YENİ BİR YAŞAM ALANI KAZANDIRILIYOR
Restorasyon çalışmaları bu yıl içinde tamamlanacak olan tarihi yapının çevresi ise yeşil alan ve peyzaj çalışmalarıyla yepyeni bir kimlik kazanacak. Elazığ Belediyesi tarafından hamam çevresindeki 10 dönümlük alanda kamulaştırma çalışması gerçekleştirildi. Kamulaştırılan 10 dönümlük alanla birlikte 44 dönümlük alanda da kısa süre içerisinde yeşil alan düzenleme çalışmalarına başlanılacak. Alan; yeşil dokusu, kameriyeleri ve seyir terasıyla Harput’un cazibe noktalarından biri olacak. 

Hamam ve çevresinde incelemelerde bulunan Başkan Şerifoğulları, göreve geldikleri günden itibaren tarihi kenti kadim mirasıyla geleceğe hazırlamak hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, “Kıymetli hazinemiz, Harput’umuzun sahip olduğu güçlü mirasının yaşatılması adına tarihi dokuyu yenilemeye yönelik restorasyon çalışmalarımızı sürdürürken bir yandan da Harput’umuza yepyeni değerler kazandırıyoruz. Hizmete sunduğumuz Harput Balakgazi Parkı Cam Seyir Terasımız, hemşehrilerimizin olduğu kadar şehir dışından gelen konuklarımızın da yoğun ilgisini görüyor. Hizmete sunduğumuz Harput Konukevinin yanı sıra Harput Mahallesi ile güneyinde yer alan Ulukent (Hüseynik) Mahallesi arasında ulaşım sağlayan tarihi yolun turizme kazandırılması için de çalışmalarımız devam ediyor.

Müzeler Şehri Elazığ Projemiz doğrultusunda Harput’un, kültürel ve sanatsal tüm birikimiyle bir yaşam merkezi olması hedefiyle oluşturduğumuz Harput Musiki Müzemiz ziyarete açıldı. Yine aynı proje kapsamında başlattığımız Basın Müzesi’nde iç tasarımına yönelik teşhir ve tefrişat çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.  

Aslına uygun olarak restorasyon çalışmalarının sona geldiği Hoca Hasan Hamamı’nı da Hamam Müzesi olarak Harput turizmine kazandırmış olacağız. 

Tarih ve medeniyetler merkezi kadim şehir Harput’umuzun tarihi mirasının yaşatılması için çalışmalarımızı sürdürürken, bir yandan da Harput’umuzu yepyeni değerlerle geleceğe hazırlıyoruz. Harput’umuz tarihi yapılarıyla, manevi kimliğiyle, kültürüyle, sanatıyla geleceğin turizm merkezleri arasında yerini alacaktır.” dedi.