Özay,'Hazar Gölü Sahil Yolu Bölgeye İlgiyi Artırdı'

Elazığ'ın doğal güzelliği ve turizm cenneti özelliği ile bilinen Hazar gölü çevresine yapılan hizmeteler devam ediyor.

Özay,'Hazar Gölü Sahil Yolu Bölgeye İlgiyi Artırdı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti İl Genel Meclisi Üyelerinin  gündeme getirmesi ve talebi ile Elazığ İl Özel İdare ekiplerinin başlattıkları Maden (Plajköy) ile Sivrice arasında bulunan sahil yolunda tehlike arz eden noktalarda ulaşımın daha güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için devam eden çalışmalar tamamlandı.
Bölgede,  özellikle yaz aylarında yoğun bir nüfus artışı ve trafik yoğunluğu oluştuğuna dikkat çeken İl Genel Meclisi Üyesi Suphi Özay şunları ifade etti:
 Hazar gölü güney sahil yolumuz; Maden ve Sivrice ilçelerimiz arasında ulaşımın sağlandığı, turizm ve bölgenin kalkınması için ıslah edilerek yeniden asfaltlanması gereken bir çalışmaydı. Elazığ İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerimiz gerçekleştirdiği yoğun çalışmalar neticesinde Hazar Gölünde zaman zaman oluşan şiddetli dalgalara ve deprem ile aşırı yağışlardan kaynaklı olası heyelanlara karşı dayanıklılığı artırmak amacıyla kaya dolgu sistemiyle güçlendirme ve tahkimat çalışması yaptı. Yol tahkimat çalışmasının sonrasında sahil yolunda yol genişletme ve asfalt serimi de gerçekleştirildi. Sivrice ile Plajköy sahil yoluna PlentMiks temel malzemesi serilerek yol genişletme ve stabilize çalışması ile sıcak asfalt (BSK) serimi gerçekleştirildi ve trafik işaretlemeleri yapılarak yol daha güvenli olarak ulaşıma açıldı.”
Şehrimizin tanıtım yüzü, Doğu Anadolu bölgesinin incisi olan Hazar Gölü ve çevresini, her geçen gün yaptıkları çalışmalarla geliştireceklerini ifade eden Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Suphi Özay; “Bölgedeki Turizm ve ziyaretçi sayısı artıkça vatandaşlarımıza ve bölgemize bu yatırımlar katma değer olarak geri dönüyor.  Bu güzel çalışmanın hayata geçmesinde emeği olan, ödeneğinin çıkmasında girişimlerde bulunan İl Valimiz,  AK Parti Milletvekillerimiz,  AK Parti İl Başkanımız, Özel İdare Genel Sekreterimiz, Genel sekreter yardımcılarımız, Yol ve Ulaşım Şube müdürümüz ile tüm personellerimize teşekkür ediyorum"dedi.