Hisselere Yoğun İlgi

Maden ilçemiz sınırları içerisinde bulunan zengin maden yataklarının Elazığlı iş insanlarının oluşturduğu ticari bir yapı eliyle işletilmesi amacıyla Etso tarafından kurulan 'Elazığ Girişim Gurubu' hisselerine hem ilimizden hem de yurtdışından yoğun talep var.

Hisselere Yoğun İlgi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adını, bünyesinde barındırdığı yüklü miktarda maden yatarlarından alan Maden İlçemiz,  bugünlerde yeni maden rezervleri ile gündemde.

MTA UZUN SÜRE ARAŞTIRMA YAPTI

Maden ilçesi sınırlarında MTA tarafından tespit edilen maden yatakları, yine aynı kurumdan gelen mühendis ve uzmanlarca yapılan saha araştırması ve sondajlar neticesinde çok miktarda bulunan zengin altın, bakır, kurşun, çinko, demir ve kobalt madenleri olduğu ortaya çıkmıştı.
MTA, bu alanın işletilmesi amacıyla ihaleye çıkmış, ilimiz insanları da bu zengin maden yataklarının Elazığlılar tarafından işletilerek şehrin ekonomisine kazandırılması ve istihdama katkı sağlaması yönünde görüşler ortaya koymuşlardı.

KAMUOYUNDAN BÜYÜK DESTEK

İlimizde bulunan maden kaynaklarının yine ilimiz iş insanlarının çalıştırılması konusunda STK, medya ve ekonomik oluşumlardan ETSO Başkanı Asilhan Arslan’a çağrı yapılarak bu konuda göreve davet edilmişti. 
Şehrin tüm siyasi parti, STK ve ekonomi çevrelerinin çağrılarına duyarsız kalmayan ETSO Başkanı Asilhan Arslan, konu ile ilgili, çalışma yapacaklarını ifade etmişti.

SİYASET GEREĞİNİ YAPTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nce 1 Mart 2022 tarihinde yapılacağı açıklanan ihale, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, şehir olarak hazırlık yaparak güçlü bir şekilde ihaleye katılmak amacıyla ertelenmesi talebinde bulunmuştu.
İlimizin böylesine bir tarihi fırsatı kaçırmaması gerektiğine inanan Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile görüşmüş ve ihale süresinin 45 gün ertelenmesini sağlamıştı.

ETSO, POZİSYON ALDI

Kamuoyu ve STK’lardan gelen çağrılar üzerine söz konusu maden yataklarının işletilmesi amacıyla inisiyatif alan ve bu konuda bir yapılanmaya giden ETSO Başkanı Asilhan Arslan,  ETSO öncülüğünde; iş insanları, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve her kesimden hemşerilerimizin hissedar olacakları “Elazığ Girişim Gurubu A.Ş.” kurulmasını sağlandı.

 “ELAZIĞ GİRİŞİM GRUBU” HİSSELERİNE YOĞUN İLGİ  

Maden ilçemizde bulunan maden rezervlerini Elazığ olarak işletmek amacıyla ETSO öncülüğünde kurulan “Elazığ Girişim Grubu” kamuoyunda büyük kabul gördü.
Elazığ Ticaret ve Sanayi öncülüğünde oluşturulan Elazığ Girişim Grubu, böylesine zengin maden yataklarının işletilmesini iş insanları ile birlikle tabana ve halka yaymak ve adil paylaşım yapmak amacıyla her biri 100 bin TL olan hisseler oluşturdu.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda oluşturulan ön başvuru birimlerine,  bu yatırım içerisinde  ortak olarak yer almak isteyen, holding, şirketler, yatırımcılar ve vatandaşlar müracaat edebiliyorlar.

23 ŞUBAT’TA SONA ERECEK

Elazığ Girişim Grubu’nun en düşük hisse bedeli 100 bin TL olarak belirlenirken, Elazığ TSO Proje Koordinatörü Osman Seçgin ve Elazığ TSO Özel Kalem Müdürü Yunus Üstündağ tarafından alınacak ön talep başvuruları, 23 Şubat Çarşamba gününe kadar devam edecek. 

ETSO: “TÜM KATMA DEĞER ELAZIĞ’DA KALACAK

İlimizin maden yataklarının şehrimiz insanları tarafından çalıştırılmasıyla tüm katma değerin ilimizde kalacağına dikkat çekilen ETSO basın bildirisinde şu görüşlere yer verildi.
“Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve Meslek Örgütlerimiz işbirliğinde, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Elazığ Girişim Gurubu A.Ş. kurulum süreci başlatılmıştır. Temel hedefi Elazığ/Maden ilçesindeki maden sahasının Elazığ iş dünyası tarafından işletilerek oluşacak tüm katma değerin ilin refah seviyesinin artırılmasına kanalize etmek olan Girişim tüm halkımıza açık olacak şekilde profesyonel bir anlayışla anayasası oluşturulmuştur.” Denildi.

YOĞUN MÜRACAAT

ETSO tarafından yapılan açıklamada, Elazığ Girişim Gurubuna ortak olmak isteyen vatandaşlarımız için ön taleplerin toplanması işlemlerine 16 Şubat 2022 Çarşamba günü başlandığı duyurulmuştu. Bu duyurunun ardından gerek ETSO binasına bizzat giderek gerekse internet üzerinden çok sayıda müracaat yapıldı.

GURBETÇİ HEMŞERİLERİMİZİN YOĞUN İLGİSİ

Elazığ’ın kaderini etkileyecek böylesine önemli bir yatırıma hem ortak olmak hem de katkı sunmak için her kesimden hisse alımları devam ediyor.
İlimizden çok sayıda iş insanı birden fazla hisse alırken, esnaf, memur emeklilerimiz de birikimlerini bir hisse alarak değerlendiriyorlar.
Elazığ Girişim Gurubu hisselerine en büyük ilgi ise yurtdışında yaşayan hemşerilerimizden geldi.
Yurtdışında kazandıklarını memleketlerinde yatırıma döndürmek isteyen birçok gurbetçi hemşerimiz, aldıkları hisseler ile Elazığ’ın gelişmesine verdikleri katkılardan dolayı da memnuniyetlerini dile getiriyorlar.

ETSO, BİLGİLENDİRİYOR

İlimiz için önemli bir fırsat olan maden yataklarının ilimiz iş insanlarının çalıştırılması yönünde ETSO tarafından başlatılan çalışmalar, değişik iletişim vasıtalarıyla halka sürekli duyuruluyor.
Müracaat süresinin de kısa olması sebebiyle, basın yayın organları, sosyal medya hesapları ve tüm iletişim kanalları kullanılarak ETSO tarafından “KAMUOYUNA ÖNEMLİ DUYURUDUR” başlığıyla verilen duyuruda şu bilgiler yer alıyor.
“Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve Meslek Örgütlerimiz işbirliğinde, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde ELAZIĞ GİRİŞİM GURUBU A.Ş. kurulum süreci başlatılmıştır. Temel hedefi Elazığ/Maden ilçesindeki maden sahasının Elazığ iş dünyası tarafından işletilerek oluşacak tüm katma değerin ilin refah seviyesinin artırılmasına kanalize etmek olan Girişim tüm halkımıza açık olacak şekilde profesyonel bir anlayışla anayasası oluşturulmuştur. Bu vesile ile Girişim Gurubuna ortak olmak isteyen vatandaşlarımız için ÖN TALEPLERİN toplanması işlemlerine 16 Şubat 2022 Çarşamba günü başlanacaktır. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası 2. katında oluşturulan başvuru masalarına bu oluşumun içerisinde ortak olarak yer almak isteyen, holdingler, şirketler, yatırımcılar, bireysel girişimciler ve tüm vatandaşlarımız müracaat edebileceklerdir. Ortaklık için bir hisse bedeli 100 bin TL olarak belirlenirken, istekliler bütçe imkanları ölçüsünde 100 bin TL ve katları olacak şekilde istedikleri kadar hisse alabileceklerdir. Ön talep başvuruları 23 Şubat 2022 Çarşamba gününe kadar Elazığ TSO’da kayıt altına alınacağı gibi, Odaya gelmeden www.elazigtso.org.tr sitesi üzerinden on-line olarak da yapılabilecektir. Sürecin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz”denildi.