Serkan GÜRTÜRK

Son Şans

Serkan GÜRTÜRK

Elazığ, tarihi günlerini yaşıyor. Bugüne kadar varlığıyla her zaman gurur duyduğumuz, övündüğümüz ve her platformda bunları ifade etmekle mutluluk duyup haz aldığımız ve fakat bunları hiçbir zaman ekonomiye kazandıramadığımız değerlerimizi şehre kazandırmak için son fırsat ayağımıza geldi.
Malum, birkaç haftadan beri ilimiz gündeminde tek konu var o da Maden ilçemizde bulunan zengin maden yataklarımız.
Konu ilk kez medya ve sivil toplum örgütlerimizin açıklamaları ile gündeme geldi. Kalbi şehri ve şehrin insanları için atan duyarlı hemşerilerimiz, Maden ilçesi sınırları içerisinde MTA tarafından zengin maden yatakları tespiti yapıldığını ve yakın zamanda bu madenlerin işletmeciğinin ihaleye çıkartılacağını basın yoluyla duyurdular.
Bu çevreler, bu olayı duyurmakla kalmayıp, zengin maden yataklarının şehrin iş insanları tarafından işletilerek topyekun bir zenginleşmeye dönüşmesi için ETSO Başkanı Asilhan Arslan’ı göreve davet ettiler.
ETSO Başkanı Asilhan Arslan da kendisine yönelik bu çağrılara sessiz ve tepkisiz kalmayarak, şehir adına harekete geçti.
ETSO, bu çağrı üzerine, madenler ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladı. İlk izlenimleriyle, bu ihalenin pozitif ayrımcılık yapılarak ülkenin bilindik ve güçlü bir şirketine adrese teslim bir ihale gibi durduğunu gördüler.
Bununla birlikte teamüllere aykırı bir şekilde bu ihalenin çok kısa bir süre içerisinde yapılacağını da görerek bu sürenin kendileri için dezavantaj olduğunu, bu ihaleye gitmek için hazırlık yapmak amacıyla ek süreye ihtiyaç duyduklarını ifade edildi.
İşte tam da bu anda Ak Parti Milletvekili Metin Bulut devreye girdi ve Enerji ve tabii kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’le görüşerek ihale tarihini 45 gün ötelenmesini sağladı.
Şehrimizde siyaset ve ETSO nezdinde STK’ların Elazığ’ın çıkarları etrafında nasıl kenetlendiğinin kanıtı olan bu adımdan sonra ETSO; “Elazığ Girişim Gurubu” Adı altında ekonomik bir oluşum başlattı ve her biri bir 100 bin TL olan hisselerin ön kabullerini aldı.
Ön kabullerin başlamasıyla şehirde de ciddi bir sinerji oluştu. Her kesimden hemşerilerimiz hem şahsi yatırım hem de şehre ekonomik katkı anlamında koşarak hisselerini aldılar.
Yaşananlar ve ortaya konan samimi çalışmalar de göstertiyor ki bu oluşum ve heyecan, şehrin son yıllarda yakaladığı en büyük fırsat ve avantajdır.
Bugüne kadar kendi değerlerini üzerinde kuru söylemler yapıp bunu ekonomiye ve şehir insanına yansıtamayan bir anlayışın yerine, süreç değil sonuç odaklı bir anlayış hakim olmuştur.
Bu şans, Elazığ için son şans ve köprüden önce son çıkıştır.
Elazığ, bu treni de kaçırırı ya da şahsi kin, nefret ve çekememezlik sonucu akamete uğratılma noktasındaki adımlara sahne olursa, artık bundan sonra hiç kimsenin benzer bir birliktelik oluşturup kalkınma heyecanı hikâyesini hayata geçirme imkan ve ihtimali olamaz.
Bu şehir, artık uzun hava söyleyip, hoyrat gazel eşliğinde çiğköfte partileri yaparak bunu şehre hizmet gören kısır anlayışları çoktan aşmalı.  Şehrin günü birlik eğlence ve birbirimizi ezip çiğnediğimiz dedikodu kazanlarını kaynattığımız meclislere değil,  kültürel  değerlerimizle birlikte ekonomik zenginliklerimizi de şehrin tüm katmanlarına yayacak vizyoner bir bakış, ortak akıl ve  sağlam iradeye ihtiyaç var.
ETSO Başkanı Asilhan Arslan, bu çıkışı, bu cesareti ve özgüveni ile bir birlik meşalesi yakmıştır. Umarız ve dileriz ki bu meşalenin ışığı yıllar süren bir zenginlik ve kalkınma olarak Elazığ semalarını aydınlatsın. 
 

Yorumlar 1
Sayim Arslan 17 Şubat 2022 22:19

Başbakanım, Elaziğ'ımıza hem bu haberi duyurmuş oldun hemde güzel tespitlerde bulundun. Aklına fikrine sağlık.

Yazarın Diğer Yazıları