Başkan Erdem, 'Özgür basın demokrasinin en güçlü savunucusudur'

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem ,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Erdem, 'Özgür basın demokrasinin en güçlü savunucusudur'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mesajında Başkan Erdem, özgür basının demokrasinin en güçlü savunucusu olduğuna işaret ederek, 15 Temmuz’da tarih yazan ve bu uğurda şehit düşenleri rahmetle ve gazi olanları da minnetle andı.

15 Temmuz’da kahramanlık destanı yazan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnetle anan FHGC Başkanı Semih Erdem; '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
 “DEMOKRASİ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM”

Erdem,“15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından alçakça bir darbe girişimine maruz kaldık. Darbe girişimi bastırıldığı anda 251 şehit verdik. Sözlerimin başında da belirttiğim gibi bir kez daha demokrasi şehitlerimize,  Allah’tan rahmet diliyorum.  Bu uğurda gazilik mertebesine kavuşanlara da güzel bir yaşam temennisinde bulunuyorum” dedi.

“DARBELERİN KARŞISINDA TEK NEFES OLDUK!”

Darbe sırasında da demokrasinin asıl savunucularından olan basının da son derece önemli bir rol üstlendiğine dikkat çeken Başkan Erdem; “Bizler basın mensupları olarak o gece kamuoyunda bir duyarlılık oluşması noktasında yayımlara ve yayınlara yer verdik. 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimine yönelik haberlerimizi doğru bir şekilde yansıtmaya, halkımızı ümitlendirmeye ve cesaretlendirmeye devam ederek,  birleştirici bir güç olduk. Darbelerin karşısında tek nefes olduk. Darbelere geçit vermedik ve vermeyeceğiz! Her daim olduğu gibi yine demokrasinin asıl savunucusu olacağız” diyerek açıklamasını tamamladı.