Başkan Ateş: İrem Derici konseri iptal edilmeli

İlimizde Elazığ Tatlıcılar ve Lokantacılar Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen ve birçok kamu kurumu ve özel firma tarafından desteklenen Salçalı Köfte Festivali kapsamında İrem Derici'nin konser verecek olmasına bir tepki de Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş'ten geldi.

Başkan Ateş: İrem Derici konseri iptal edilmeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ insanının hamurunun milli ve manevi değerlerle yoğrulduğuna dikkat çeken Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ateş, bu değerlerin aşındırılması ve rencide edilmemesi konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini söyledi.
İlimizin yöresel zenginlikleri ve tatlarının markalaşarak şehre ekonomik değer kazandırılması yönündeki çalışma ve programları takdir ettiklerini ancak bunu yaparken toplumun genel ahlaki tutum ve davranışlarına zarar veren eylemlerden kaçınılması gerektiğini ifade eden Başkan Ateş şunları söyledi:
İlimizde Elazığ Tatlıcılar ve Lokantacılar Odası Başkanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen, birçok kamu kuruluşu ve özel firmalar tarafından desteklenen Salçalı Köfte Festivali kapsamında Türk örf ve adetleriyle bağdaşmayan sapkın görüş ve fikirleriyle bilinen ve bunu her platformda söylemekten ve konserlerinde LBGT bayrağı açmaktan çekinmeyen İrem Derici’nin sahne alacak olması tasvip edilip mazur görülecek bir davranış değildir. İlimizin tanıtımı ve ekonomisine katkı sunacak bir etkinliğe böylesi bir gölgenin düşmemesi ve tartışmaların son bulması için festivalde İrem Derici yerine, Elazığ’ın ve toplumun değerleriyle barışık bir sanatçının davet edilmesi hem etkinliği düzenleyen Lokantacılar Derneğimize hem de destek veren kurum ve kuruluşlarımıza yakışan bir davranış olacaktır. Bu ve buna benzer organizasyonların sonucunda LGBT Derneklerinin ilimizde kurulmasının alt yapısına destek verilmektedir. Yeniden Refah Partisi ve tüm Elazığ halkı olarak yetkililere çağrımız; İrem Derici ile özel bir firmanın kadınlar matinesine davet ettiği Selin Ciğerci etkinliğinin iptal edilmesi ve şehirde kabul görmeyen isimlerin bu tür etkinliklere davet edilmemesidir. ”