Ak parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık'ın 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık'ın Muhtarlar günü münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu.

Ak parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık'ın 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Yaklaşık 2 asırlık köklü bir geçmişe sahip olan  muhtarlık müessesesi yerel yönetim sisteminin en önemli unsurlarından biri ve demokrasi zincirinin ilk halkasıdır. 
Milletimizin doğrudan temsilcisi olarak önemli bir görev üstelenen muhtarlarımız, Devletimiz ile Milletimiz arasında gönül köprüsü kurarak kendi sorumluluğunda olan mahallelerdeki, köylerdeki sorun, talep ve beklentilerin çözümü hususunda kamu kurumlarıyla ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde hareket eden hizmet merkezleridir.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti Hükümetimizin iktidara geldiği günden bu yana muhtarlarımıza gerek özlük haklarının iyileştirilmesiyle ve gerekse Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan muhtarlarla sık sık yapılan toplantılar ile muhtarlarımıza tanınan pozitif ayrımcılığı ortaya koymaktadır. Ayrıca  2015 yılında yayımlanan genelgeyle muhtarlarımızın ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri oluşturmak amacıyla, 19 Ekim Muhtarlar günü ilan edilmesinin de hükümetimizin muhtarlarımıza verilen önemi gözler önüne sermektedir. 
İlimizin siyasileri olarak bizler de hafta içi meclis çalışmalarımızdan hemen sonra, şehrimizde vatandaşlarımızı ziyaret etmenin yanı sıra, ilimizin dört bir tarafında bulunan mahalle ve köy muhtarlarımızla sık sık bir araya gelerek karşılıklı istişare ve fikir alışverişinde bulunup, vatandaşlarımızın beklentilerini daha hızlı çözüme ulaştırmak için gayret sarf ediyoruz. 
Bu vesileyle; Milletimize hizmet yolunda birlikte yol yürüdüğümüz başta şehrimizin kıymetli muhtarları olmak üzere, ülkemizde önemli bir görevi ifa eden demokrasimizin temel taşı tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”