Adayların Yoğun Temposu

31 Mart yerel seçimler öncesi partilerin çalışmaları devam ediyor. Partilerin il genel ve belediye meclis üye listelerini de açıklamalarının ardından bu isimlerin de sahaya inmesiyle seçim heyacanı farklı bir boyut kazandı.

Adayların Yoğun Temposu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçimleri, Belediye Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ile muhtar ve azaların seçiminin yapılacak olması çok sayıda ismin bizzat içinde ve müdahil olduğu bir seçim olarak kendini gösteriyor.
Belediye başkan adaylarını daha önce kamuoyuna duyuran ve haftalar öncesinden çalışmalara başlayan siyasi partiler, İl Genel ve Belediye meclis üyelerini de açıklayarak bu konudaki resmi süreci tamamladılar.

MECLİS ÜYE LİSTELERİ BEKLENİLDİĞİ GİBİ

Partilerin açıkladıkları İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri listeleri, vatandaşın beklediği gibi oluştu. Her parti, ilk sıralara teşkilat, milletvekili ve Belediye başkan adayının tensip ve kontenjanlarıyla oluşan isimleri koydu. 
Partilerin kendi bekledikleri oy oranlarına göre seçilebilecek noktalara oy potansiyeli ile birlikte parti tabanının tanıyıp bildiği isimleri koymuş olmaları listeye girmeyenlerin tepkisini çekse de bu tepki çok alt düzeyde kaldı. 

ADAYLARIN ÇALIŞMALARI

Elazığ Belediye Başkan adayları ve teşkilatların çalışmaları da aralıksız sürüyor.
Gündüz saatlerinde resmi kurum, esnaf ve STK ziyaretleri yapan adaylar, akşam saatlerinde ise salon ve ev toplantıları yapıyorlar.

ŞERİFOĞLULLARI’NDAN YOĞUN TEMPO
31 Mart yerel seçimlerine yönelik yoğun bir tempoyla çalışmalarını yürüten Elazığ Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan adayı Şahin Şerifoğulları, günün erken saatlerinde başladığı seçim mesaisini geç saatlere kadar yoğun bir tempoyla devam ettiriyor.
Başkan Şerifoğulları’na ilimizde olmaları çerçevesinde Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş ile Ejder Açıkkapı da eşlik ediyor.
Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım da Başkan Şerifoğulları’nın programlarına katılarak belediye hizmetlerini anlatıyor.
Ak Parti Kadın Kolları başkanı Burcu Tüver ile  Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm de Başkan Şerifoğulları’nın programlarına katılıyorlar.
Bununla birlikte Kadın ve Gençlik kolları teşkilatları,  Mahalle buluşmaları kapsamında kadın ve gençlik buluşmalarıyla hedef kitlelerine yönelik yoğun katılımlı programlar gerçekleştiriyorlar.

MECLS ÜYELERİNİN ÇALIŞMALARI

Ak Parti’de il Genel ve Belediye Meclis üyesi listesine giren isimler ise daha çok Belediye Başkan adayları ile parti programlarında yer alıyorlar.
Sosyal medya platformlarında kendilerine ait görselleri yayınlayan meclis üye adayları, yakın çevrelerini de ziyaret ederek destek istiyorlar.

SEPTİOĞLU, SAHADA ETKİN

31 Mart seçimlerinde iddialı olan Partilerden Yeniden Refah Partisi adayı Faruk Septioğlu’nun sahaya inmesiyle hızlı bir şekilde toparlandı ve önemli kalabalıkların oluştuğu toplantılara dönüştü.
Ak Parti’de iki dönem milletvekilli yapmanın yanına öteden beri şehrin kaderinde etkili olan ve birçok Elazığlının hayatına dokunan bir aileye mensup olması yanında mütevazi kişiliğiyle ilgi gören Faruk Septioğlu ve YRP’ye  her geçen gün ilginin arttığı ve hiç beklenmeyen kesimlerden oy alabileceği ifade ediliyor.
Gündüz saatlerinde kurum ve esnaf ziyareteler gerçekleştiren Septioğlu, akşam saatlerinde de geniş katılımlı kahvehane toplantılarıyla halka ulaşıyor, geç saatlere kadar ise ev ziyaretlerini sürdürüyor.

MHP’NİN EMANETİ GERİ ALMA GAYRETİ

Son günlerde sahada en çok görünen ve gayretli çalışmalar ortaya koyan adaylardan biri de MHP Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Murat Aygen. 
Zaman zaman “Elazığ muradına erecek” sloganıyla çalışma yapan Aygen,  30 yıllık hasreti sonlandırıp Elazığ belediyesini MHP’ye kazandırma vaadinde bulunuyor.
Değişim talebini sıklıkla dile getiren Aygen’in parti teşkilatları yanında ilimizde bulunduğu süre içeride MHP Milletvekili Semih Işıkver de destek veriyor.
Daha çok eski ve orta kuşak ülkücülere ulaşmaya çalışan Aygen, Ülkü Ocakları aracılığıyla da genç ve yeni kuşaklara mesajlarını ulaştırmaya çalışıyor.

DURAN, DURMAK BİLMİYOR

İlimizde Belediye başkanlık yarışında var olduğunu ortaya koyan isimlerden biri de CHP Belediye Başkan adayı Av. Coşkun Çağlar Duran. 
Mütevazı kişiliği, CHP tabanı yanında farklı kesimlerin takdirini kazanması ve diyaloğa açık siyasi duruşu ile karşılık bulan Duran’ın çalışmalarına CHP milletvekili Gürsel Erol da destek veriyor.
Klasik CHP tabanı dışında Duran’ın şahsına olan güven dolayasıyla CHP’nin 14 Mayıs seçimlerinde aldığı oy kadar olmasa da hatırı sayılır bir oy alması bekleniyor.

KAVAKLI, KARŞILIK BULUYOR

HÜDA PAR Elazığ Belediye Başkan Adayı Yasin Kavaklı’nın saha çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Özellikle parti tabanının ağırlıklı olduğu mahallelerde çalışmalar yapan ve kanaat önderleri ziyaretleri gerçekleştiren Kavaklı;  gençliği, mütevazi kişiliği ve ikili ilişkilerdeki samimiyetiyle  dikkat çekiyor.

ABDULLAH AKIN PROJE ANLATIYOR
Seçimlere gayretli hazırlanan ve ciddi bir oy alma planları yapan isimlerden biri de Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Abdullah Akın. 
Seçim çalışmalarını kurum ziyaretlerinden ziyade saha ve kahvehanelerde halka projelerini anlatmaya ayıran ve bu konuda gayret gösteren Akın’a ilgi olmakla birlikte bunun sadığa yansıyıp yansımayacağı merak ediliyor.
Abdullah Akın için halk arasındaki genel kanaat müspet olmakla birlikle partinin 14 ve 28 Mayısta CHP ile ittifak yapmasından kaynaklı Saadet Partisine olan tepkiye kurban gideceği ifade ediliyor.

Bu partiler dışında DEVA, BBP, İYİ PARTI DEM gibi partilerin adayları hala sahaya inmedi ve halka kendilerini anlatmaya başlamadı. Bu partilerin de çalışmaya başlamasıyla siyasi arenanın daha çok hareketleneceği tahmin ediliyor...