6 Puanlık Sigorta Prim Desteği Kalktı, İşverenler Zor Durumda Kaldı

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında büyük bir müjde olarak duyurulan 6 puanlık Sigorta Prim desteği'nin bu yıl uygulanması konusunda herhangi bir adım atılmaması işveren ve yatırımcıyı zor duruma soktu.

6 Puanlık Sigorta Prim Desteği Kalktı, İşverenler Zor Durumda Kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstihdamın teşviki amacıyla aralarında Elazığ’ın da bulunduğu 51 il ve 2 ilçede ilave 6 puanlık Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) teşvik süresinin uzatılacağı duyurulmuştu.

Ancak aradan geçen 2 ay içerisinde herhangi bir adım atılmayınca Elazığ’da işverenler büyük bir maddi yükle baş başa kaldı. Süresi 31.12.2021 yılında dolan ve uzatıldığı büyük bir müjdeyle açıklanan teşviklerin uzatılma

ASGARİ ÜCRET ARTTI DESTEK KALKTI
2022 yılında uygulanacak asgari ücrete uygulanan yapılan yüzde 50 oranındaki artış, sigorta maliyetlerini dolaylı olarak arttırdı. Bununla birlikte Elazığ’da da uygulanan 6 puanlık SGK teşviğinin de bu yıl uygulanmaması işverene ciddi bir yük getirdi.

İŞÇİ ÇIKARMALARI YAŞANABİLİR
Özellikle fazla çalışan sayısı bulunan Elazığ’daki işverenler artan bu maliyet konusunda hızlı bir çözüm mekanizması işletmesini beklerken yetkilileri  bu durumun Elazığ’da ciddi işçi çıkarımlarına neden olabileceği konusunda uyardı.

ması ve artan asgari ücret ile birlikte  sigorta ödemelerinde işverene büyük bir maddi yük getirdi.