4 Ay Sabır ve Sebat

Kur spekülasyonuna karşı Merkez Bankasının faizi düşürme kararından sonra Döviz kurunda bir artış bekleniyordu. Ancak bu artışın olağanın dışında bir tırmanışa geçmesi bazı çevrelerin Hükümete bir 'Operasyon' olarak yorumlandı. Sürecin Sabır ve Sükûnetle yürütülmesi halinde 3-4 ay içinde yeni Ekonomi Modelinin pozitif yansımaları görülmüş olacak.

4 Ay Sabır ve Sebat
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gezi olayları ve 15 Temmuz ayaklanmasının görünen ve görünmeyen faillerinin ülkemiz üzerindeki operasyonları devam ediyor.
Merkez Bankasının faiz indirim kararları sonrası art arda yaşanan kur atakları yeni ekonomi modeli ve Türkiye’nin güçlenmesini hazmedemeyenlerin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya çıkardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, faizle mücadele konusunda son günlerde sıklıkla vurguladığı kararlılık birçok kesimi rahatsız etti.
ARTIŞ BEKLENİYORDU
Merkez faiz indirme kararları ardından kurda doğal olarak bir artış bekleniyordu. Ancak piyasada yaşanan ani artışların doğal bir artış değil, belirli kesimlerin özellikle oluşturduğu bir operasyonu olarak ortaya çıktı.
SABIRLA AŞACAĞIZ
Sabır ve sükûnetle sürecin yönetilmesi gerektiğine dikkat çeken ekonomik çevreler, kararlı tutum ve istikrarlı yönetimle bugüne kadar kurulan tüm tuzaklar gibi kur operasyonun da boşa çıkartılacağı ve Türkiye’yi karanlığa sürüklemeye çalışan çevrelere geçit verilmemesi gerektiğine vurgu yapıldı.
3-4 AYDA BİTECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurmaylarının katıldığı toplantıda ‘kur spekülasyonları’ ele alındı. Sürecin sabır ve sükûnetle yürütüleceği belirtilirken, “3-4 ay içinde yeni ekonomi modelinin pozitif yansımaları görülecek” tespiti yapıldı.
Toplantıda ayrıca, yüksek kurun önüne geçecek yol haritası da ele alınırken, bu durumun 3-4 ay içerisinde çözüleceği ve yeni ekonomi modelinin pozitif yansımalarının görülmeye başlanacağının vurgulandığı belirtildi. 
Piyasalarda artırılan tansiyona karşı soğukkanlı yaklaşımın öne çıktığı toplantının yansımaları paylaşımlara da yansıdı. Türkiye’yi faiz kuşatmasıyla zora sokmak isteyenlerin başaramayacağı mesajları verildi.
İKİNCİ PERDE SOKAK GÖSTERİLERİ
Döviz kurundaki manipülatif artışların ardından kaos planının ikinci adımı da geldi. Dolardaki yükselişi ve ekonomik kriz siyasi krize dönüştürüp kendi projeleri önündeki en büyük engel olan Tayyip Erdoğan’ı düşürme planı yapan çevreler bu durumu fırsata çevirerek birçok şehirde sokak hareketleri organize etmeye çalıştılar.
Birçok kentte kriz olduğu iddiasıyla sokak eylemleri düzenlendi. Eylemlere marjinal sol gruplar ön ayak olurken CHP, HDP ve FETÖ mensupları destek verdiler. Sosyal medyadan yapılan çağrılarla akşam saatlerinde aralarında İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli’nin de olduğu 13 ilde gösteriler düzenlendi.
CHP’Lİ BELEDİYELER TEŞVİK ETTİ
İstanbul’da gösterilerin adresi Beşiktaş, Sarıyer, Kadıköy, Şişli ve Küçükçekmece oldu. Ellerinde tencere tavalarla gürültü çıkararak sloganlar atan gruptakiler, “Hükümet istifa edene kadar eylemlerin devam ettirilmesi” çağrısı yaptı. Geçmişte PKK yanlısı eylemlerin sıkça düzenlendiği Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde HDP’li ve PKK’ya yakın gruplar Selahattin Demirtaş’a özgürlük sloganları attı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uyarıları sonrası gösterici gruplar müdahale olmadan dağıldı.
İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli’nin aralarında olduğu 13 şehirde “ekonomik kriz var” denilerek eylem düzenlendi. CHP medyası eylemleri kışkırtırken, siyasi kriz olduğu havası sergilenmeye çalışıldı.
BOĞAZİÇİ VE ODTÜ ŞAŞIRTMADI
Bir süredir gösterilerin devam ettiği Boğaziçi Üniversitesi de önceki gece tertip edilen tencere tava gösterilerinin İstanbul’daki odak merkezlerinden oldu. Sarıyer Hisarüstü’nde Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri sokaklara çıkarak Cumhurbaşkanı aleyhine sloganlarla yürüdü. Marjinal sol gruplar Ankara’daki merkezi konumunda bulunan ODTÜ’de aynı saatlerde harekete geçti. Kampüs içinde toplanan öğrenciler sloganlar atarak taşkınlık yaptı.
MUHALEFET VATAN HAİNLİĞİ OLMAMALI
Merkez Bankasının düşürdüğü faizden kaynaklı dolar artışını bahane ederek sokak hareketlerine pirim veren ve sandıkta elde edemedikleri başarıları sokakta arayan muhalefetin bu tarzı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.
ARTIŞA SEVİNEN BİR MUHALEFET
Dövizin artmasından memnun olan ve daha çok artmasının hükümeti zora sokacağı beklentisiyle ekonominin yaşadığı krize bayram eden muhalefet partilerinin bu tavrı vatanseverlikle bağdaştırılmadığı gibi ülkenin felakete sürüklenmesinden memnun olan hastalıklı bir ruh hali olarak yorumlandı.
HALK, DEVLETİNİN YANINDA
Döviz kurunda yaşanan spekülatif dalgalanmayı bahane ederek karamsarlık pompalayanlara fırsat vermeyeceklerini ifade eden vatandaşlar, Ülkemize operasyon çeken emperyalistlere ve onların iş birlikçilerine hem aziz hem de güçlü devletimiz asla geçit vermeyecektir görüşünü dile getirdiler.