Yine Çemişgezek, Yine Altın Çocuk, Yine Skandal!

Ak Parti'nin Çemişgezek Belediye Başkan Adayı İbrahim Enes Somyürek'in seçim vaatleri arasında ilçeye 100 korucu alımı yapacağını broşürlere basıp sosyal medya hesaplarından paylaşması vatandaşlar arasında tepkiyle karşılandı.

Yine Çemişgezek, Yine Altın Çocuk, Yine Skandal!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

4 Şubat 2022 tarihinde “Bu ne hız altın çocuk?” başlığıyla da gündeme getirdiğimiz İbrahim Enes Somyürek, memuriyet ve bürokraside dikey geçiş serüvenini belediye başkanı olarak tamamlamak istiyor olacak ki, gözünü bu kez de Çemişgezek Belediye başkanlığı koltuğuna dikti.

Hafızanızı tazelemek adına Altın çocuk serüvenini özetlemek isteriz.

Hatırlayacağınız gibi İbrahim Enes Somyürek olayı ilk kez Çemişgezek Kaymakamlığı’na bağlı olarak kurulan, ancak herhangi bir çalışma ve hizmet yapmadığı için dönemin Kaymakamı hemşerimiz Mehmet Güder tarafından kapatılan ADEM ile başlamıştı.

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı himayesinde kurulan Aile Destek Merkezi’nde görev yapan, ancak kendisinin herhangi bir görev ifa etmediğini öğrenen dönemin Çemişgezek Kaymakamı hemşerimiz Mehmet Güder’in tespiti sonucu ADEM’in kapatılması ile de işsiz kalan İbrahim Enes Somyürek için memuriyet ve bürokraside dikey geçiş serüveni burada başlıyor...

Çemişgezek Belediye Meclis Üyesi, Çemişgezek Belediyesi Başkan Vekili, 9 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirilen Ak Parti Çemişgezek 7. Olağan Kongresi’nde tek liste ile girdiği seçimleriyle Çemişgezek Ak Parti İlçe Başkanı ve o dönemde Tunceli Ak Parti İl Başkan Yardımcılığı gibi dört görevi birden yürüten İbrahim Enes Somyürek, tüm bu görevlerinin mükâfatı olarak Tunceli ili Mazgirt Belediyesi’nde 12.03.2021 tarihinde kadrolu işçi statüsüyle büro muhasebe elamanı olarak işe başlamıştı...

BELEDİYE BAŞKANI YALANLADI, SOMYÜREK KABUL ETTİ

Konunun gündeme geldiği günlerde Haber Ayrıntı Gazetesi olarak görüşlerini aldığımız Mazgirt Belediye Başkanı Murat Becerikli, böyle bir olayın gerçek dışı ve asılsız olduğunu belirtip bu alımı inkar etmesine rağmen İbrahim Enes Somyürek kendi sosyal medya paylaşımında Mazgirt belediyesinde muhasebe elemanı olduğunu ifade etmişti.

SERÜVEN DSİ TUNCELİ İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE DEVAM ETMİŞTİ

Mazgirt Belediyesi’nde işe girmesine rağmen göreve gitmeyen ve mesaisini çoğunu Tunceli ve Çemişgezek arasında geçiren İbrahim Enes Somyürek, daha sonra Tunceli DSİ İl Müdürlüğü’nde görevlendirme ile göreve başladı. Göreve düzenli gelmediği gibi, zaman zaman kuruma genel müdür edasıyla gelip tüm odaları gezen ve denetleme yapıyor süsü veren İbrahim Enes Somyürek, bu davranışlarıyla çalışma düzenini bozduğu gibi, personeller arasında huzursuzluğa da sebep oluyordu.

Kadın personellerin dahi tam fazla mesai yaptığı bir kurumda, işe gelmediği gibi, kendisine üst amir ve yönetici süsü verip, personel üzerinde baskı kurmaya çalışan İbrahim Enes Somyürek ile ilgili DSİ Tunceli İl Müdürlüğü’nde ciddi sorunlar yaşanmıştı.

TUNCELİ VALİSİNDEN DEVLET AHLAKINA YARAŞIR TUTUM

Tunceli DSİ İl Müdürlüğündeki görevinde yaşanan problemler dolayısıyla, söz konusu siyasi lobi, İbrahim Enes Somyürek’in istisnai kadro ile Tunceli Valiliği özel kalem kadrosuna atamasının yapılması için Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan’a başvurdu. Vali Özkan ise hem bu lobinin baskısına, hem de Ankara’dan gelen baskılara direnerek, sorumlu ve ciddi devlet adamı tavrını koyup, “ben bunu Tunceli halkına izah edemem” diyerek İbrahim Enes Somyürek’i istisnai kadrodan Valilik Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna atamamıştı.

KANTARIN TOPUZUNU KAÇIRDILAR

Bir gün orada, bir gün burada, hangi taşı kaldırsak altından çıkan Somyürek’in Belediye başkanlığı vaadi olarak sunduğu 100 korucu istihdamı için vatandaşlar Osman Pamukoğlu paşanın bir televizyon programında sarf ettiği sözlerden benzetme maksadıyla yola çıkarak;

-Eyy altın çocuk. Sen bölgenin Kolordu komutanı mısın? Jandarma genel komutanı mısın? Tunceli Valisi misin? İçişleri Bakanı mısın? Kara kuvvetleri Komutanı mısın? Genel kurmay Başkanı mısın? Köy Korucuları? Cumhurbaşkanı mısın ki... güvenlik kadrolarına atama vaadinde bulunuyorsun? diyerek tepki gösterdiler.

Ayrıca vatandaşlar Tunceli AK Parti İl yönetimin adı bu derece şaibeli atamalara karışmış, yerel ve ulusal medyada sayısız haberlere konu olmuş birinin ısrarla aday olarak gösterilmesine kantarın topuzunu kaçırdılar deyip tepkilerini dile getirdiler.

Vatandaşlar, Somyürek’in seçim vaatlerini ciddiye almadıklarını,masa başında A-4 kâğıdı üzerinde projeler adı altında Çemişgezek halkını kandırdığını ifade eden siyasi gözlemciler; ancak söz konusu kişinin liyakatsizce her alanda öne çıkarılarak Ak Parti’nin altın çocuğu kimliğinin oluşturulması ve bu anlamda partiye her geçen gün kan kaybettirilmesinin müsebbibi olarak Ak Parti Tunceli il yönetimini gördüklerini ifade ettiler.

 

Haber: Çağlar Karataş

Yine Çemişgezek, Yine Altın Çocuk, Yine Skandal!