Yeniden Refah'tan Engelliler Haftasına Yönelik Açıklama

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkan Yardımcısı İbrahim Tanyıldızı Engelliler Haftasına Yönelik bir takım temennilerinin olduğu, onların sosyal ve ekonomik anlamda mümkün olan en az zorlukla başarılı şekilde mücadele edebilmesini sağlamak maksadıyla bir basın açıklaması yayınladı. Tanyıldızı açıklamasında şu ifadelere yer verdi

Yeniden Refah'tan Engelliler Haftasına Yönelik Açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Engelliler haftası 5 gün boyunca engelli vatandaşlarla fotoğraf çekinme haftasına veya da daha önce engellilerle çekilmiş fotoğraflarını paylaşma haftasına dönüşmemeli.

Ülkemizdeki yaklaşık 10 milyon engelli vatandaşımızın SADECE 730 bini emekli aylığı alıyor, SADECE 530 bin engelli yakını bakım aylığı alıyor ve SADECE 300 bin engelli kamu ve özel sektörde istihdam edilmiştir. Geriye kalan 8,5 milyon engelli yani engellilerimizin %85’i bu imkânların hiçbirinden yararlanamamaktadır.

BU ACI GERÇEK ORTADAYKEN İSTEDİĞİMİZ KADAR ENGELLİLERİMİZLE FOTOĞRAF ÇEKTİRELİM…

Devlet sadece kendi kendini geçindiremeyecek, çalışıp kazanamayacak durumda olan engelli vatandaşına sosyal yardımdan para ödeyerek, engelli vatandaşına karşı sorumluluğundan kendini kurtarmış olamaz.

Bu nedenle aynı zamanda kaç engelli vatandaşımıza maddi yardım yaptığımızı değil, kaç engelli vatandaşımızı ekonomik özgürlüğe kavuşturduğumuzu da açıklamalıyız. İşgücüne katılabilmek için fiziki yeterliliğe sahip engelli vatandaşlarımıza yapılabilecek en büyük hizmet onlara çalışabilecekleri iş imkânı sunmaktır. Onurlarını kırmadan, yaşam alanlarını ve kalitelerini artırarak, sosyal hayatın içinde olmalarını sağlamak her şeyden önce yasal ve ahlaki zorunluluktur.

 10 milyona yakın vatandaşımızın engelli olduğunu bilerek projeler geliştirip, onların mutluluğuna hizmet etmek hepimizin boynunun borcudur.

Engelli vatandaşlarına hizmet etmek, onlara yaşama sevinci kazandırmak, onları sosyal hayatın bir parçası haline getirmek, onlara daha rahat yaşayabilecekleri yaşam alanlarını sunmak inşallah bizlere, Yeniden Refah Partisi iktidarına nasip olacak.

Yeniden Refah Partisi olarak Yaşanabilir Türkiye ve Yeniden Büyük Türkiye’yi inşa ederken; engellilerimizin ulaşım, işsizlik, eğitim ve sosyalleşme sorunları başta olmak üzere tüm sorunlarını çözmek en öncelikli adımlarımızdan olacak." Dedi.