Yeni Bir Hikâye Yazma Zamanı

Ak Parti, 31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde ülke genelinde önemli bir oy ve Belediye başkanlığı kaybı yaşarken Şahin Şerifoğuları ile girdiği seçimlerde açık ara zaferle çıktı.

Yeni Bir Hikâye Yazma Zamanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 ve 28 Mayıs seçimlerinden oy kaybı yaşasa da zaferle çıkan ve Cumhur ittifakı olarak hükümeti kuracak sayıda milletvekili ve Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak seçmeyi başaran Ak Parti, bu seçimlerden 10 ay sonra yapılan yerel seçimlerde önemli bir kayıp yaşadı.
Ak Parti 2019’da kaybettiği İstanbul ve Ankara gibi kentleri geri almak şöyle dursun bu Belediyeleri açık ara kaybetti.
Bununla birlikte Ak Parti’nin kaleleri olan başta Adıyaman olmak üzere,  Amasya, Kütahya, Uşak, Sivas ve Şanlıurfa gibi birçok belediyeyi de kaybetti.
Yanlış aday tespitleri, ekonomik şartlar, enflasyon, emekli maaşları ve Filistin’le ticaret yapılmasına yönelik eleştirilerin gölgesinde girilen seçimlerden hem Ak Parti hem de MHP büyük bir yara alarak çıktı.

ELAZIĞ’DA NET ZAFER

Ak Parti ülke genelinde büyük bir yenilgi yaşarken Elazığ’da Şahin Şerifoğulları, rakip partilerin aldığı oyların tamamına yakın bir oyla yeniden Belediye Başkanı seçildi.

31 MART SEÇİMLERİ ELAZIĞ SONUÇLARI

31 Mart Pazar günü yapılan seçimlerde Elazığ’daki oy dağılımı şöyle gerçekleşti:
AK PARTİ- ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI: 
65.682 oy ile   %38,19 
YENİDEN REFAH PARTİSİ - FARUK SEPTİOĞLU: 
36.364 Oy ile % 21,14 
CHP- COŞKUN ÇAĞLAR DURAN: 
28.368 oy ile % 16,49 
MHP- MURAT AYGEN:
18.785 oy ile % 10,92 

SAADET PARTİSİ  - ABDULLAH AKIN:
11.724 oy ile  % 6,81

HİZMET VE SAMİMİYET KAZANDI

Başkan Şahin Şerifoğulları’nın yapılan seçimlerde yüzde 39 oyla yeniden Belediye Başkanı seçilmesinde en önemli etken, verdiği sözleri tutması ve birçok projeyi hayata geçirmesi yanında halka kurduğu gönül köprüleri ve samimiyeti oldu.
Başta altyapı olmak üzere şehrin hep ötelenmiş ve ihmal edilmiş alanlarına yönelik gerçekleştirdiği projelerle şehir halkı tarafından  “başkan çalışıyor” cümlesine muhatap olan Başkan Şerifoğulları’na vatandaşın bu yönelimi ikinci kez belediye başkanı seçilmesini sağladı.

ŞERİFOĞULLARI: "KAZANAN ELAZIĞ'DIR"

Seçimleri açık ara önde tamamlayan Başkan Şerifoğulları,bu zaferde katkısı olan Elazığlılara teşekkür etti.

31 Mart yerel seçimlerini yine bir demokrasi zaferiyle sonuçlandırdıklarını ifade eden Başkan Şerifoğulları,  “Milli irade bir kez daha tecelli etti. Sizlerin dualarıyla gerçekleştirilen bir zaferin coşkusunu yaşıyoruz bu zafer Elâzığ’ın zaferidir, başarı geleceğin başarısıdır. Bugün aziz şehrimizin zaferini sizlerle çok kıymetli hemşerilerimizle kutluyoruz” dedi.

“ÇALIŞMANIN VE GELECEĞE OLAN İNACIN ZAFERİ”

Kazanılan bu zaferin,  birlikte çalışmanın ve gelecekte olan inancın bir ifadesi olduğunu ifade eden Başkan Şerifoğulları,“ 5 yıldır ortaya koyduğumuz emeğin ve yarınlara dair hayallerin ve bunları gerçekleştirmiş olmanın ifadesidir. Kazanan Elazığ’dır aziz şehirdir, bugün yeni bir gündür” dedi.

“DUAYLA GELEN ZAFER”

Başkan Şerifoğulları, 1 Nisan’dan itibaren çalışmalara devam edeceklerini vurgulayarak; “Sizlerin duası ve desteği olmadan bu olmazdı şimdi önümüzdeki 5 yıl boyunca şehrimiz adına yaşanabilir daha huzurlu yaşanabilir bir şehir için canla başla ve ilk günkü aşkla çalışma zamanıdır. Her bir vatandaşımızın yaşam kalitesini artırmak alt ve üst yapısıyla lider bir şehir olmak için gecemizi gündüzümüze katma vaktidir. Birlikte hareket ettiğimiz sürece ulaşamayacağımız hiçbir süreç yoktur birlikte daha güçlü bir gelecek inşa edeceğiz. Durmadan yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Destekleriyle bizlere güç veren ve bu aziz makama bizlere layık gören vatandaşlarımıza şükranlarımızı ve bu makama tekrar bize Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum. Seçim çalışmaları başladığından beri desteklerini esirgemeyen vatandaşlarımıza ve milletvekillerimize, il başkanımıza, il yönetimimize, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, canı gönülden şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“YENİ BİR HİKÂYE YAZMA ZAMANI”

Seçim sürecinde birlikte yarıştıkları diğer siyasi partinin adaylarına da teşekkür eden Başkan Şerifoğulları, “Seçim sonuçlarının şehrimize adına hayırlı olmasını diliyorum. Bize oy veren vermeyen yeniden belediye başkanı olarak bu aziz şehri inşa ve ihya etme zamanıdır. Belediyeciliğin gerçek adresi olan Ak Partimizden aldığımız ilhamla kentsel dönüşümden alt yapıya çevresel yapılardan sosyal projelerimizi hayata geçireceğiz.5 yıl önce sizlere verdiğimiz sözleri tutmanın huzuruyla seçim sürecinde şehrimizin her sokağında sizlerle bir araya geldik. Her bir hemşehrimiz bizleri muhabbetle ağırladı dualarıyla uğurladı. Bizi biz yapan birlik beraberlik ve kardeşlik bağlarımız. Elazığ vizyonuyla yeni bir hikaye yazma zamanı. Bu şehirde yaşayan her bir vatandaşımıza adil bir hizmet sunmak için değerleriyle güçlü bir Elazığ için ve kadim medeniyetimizin inşası için aşkla çalışacağız yorulmayacağız sizlere hizmetkar olacağız gece gündüz çalışacağız. Gençler sizlerle daha yürüyecek çok yolumuz var inşallah. Dualarıyla ve destekleriyle her daim bizlerin yanında olan hemşehrilerime teşekkür ediyorum sizlerin huzurunda sizlere söz veriyorum bizler 1 Nisan'dan itibaren yine yeniden diyerek samimiyetle, gayretle, aşkla çalışmalarımızı devam ettireceğiz ve bu şehrin her toprağını inşa edeceğiz. Büyüklerimin evladı küçüklerimin abisi olacağız değişmeden Şahin başkan olacağım sizlere hizmetkar olmaya devam edeceğim. Zaferimiz kutlu olsun”dedi.

YENİDEN REFAH BEKLEDİĞİNİ BULAMADI

31 Mart seçimlerinde üç ilçe ve üç belde belediyesi kazanan Yeniden Refah Partisi, Elazığ merkezde beklediği oy oranına ulaşamadı.
Faruk Septioğlu ile seçime giren ve bölgesel oyların kenetlenmesini bekleyen Yeniden Refah Partisi umduğunu bulamadı.
Tüm mahallelerde birinci Parti olan Ak parti, YRP’nin rekor oy beklediği Doğukent, Kırklar, Ulukent, Sanayi, Mustafapaşa, Salıbaba gibi mahallelerde de hayal kırıklığı yaşadı.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen yüzde 22 oy ile ikinci parti olmayı başaran YRP’nin önümüzeki süreçlerde oylarını artırması bekleniyor.

MHP’DE HAYAL KIRIKLIĞI VE BÜYÜK ŞOK

Seçimlerde hayal kırıklığı yaşayan parti ise MHP oldu. Geçmiş yerel seçimlerde sürekli ikinci olan ve seçimi zorlayan MHP, bu seçimlerde yüzde 11 oy alarak ancak dördüncü parti olabildi.
MHP’nin tarihinde ilk kez yerel seçimlerde CHP’nin bile gerisine düşerek dördüncü parti olması, adaydan mı yoksa ülkücülerin MHP’nin genel politikalarına tepkisinden mi olduğu, önümüzdeki günlerde yapılacak saha araştırmalarıyla ortaya çıkacak.

CHP SÜRPRİZ YAPTI

31 Mart yerel seçimlerinin sürpriz yaptığı parti ise CHP oldu. Doğru aday  ve etkin siyasi kampanya ile yüzde 17 oy olan CHP, yerel seçimlerde ilimizde ilk kez üçüncü parti oldu.

SAADET ‘TE SÜRPRİZ YOK
Seçimlerde beklenen ve öngörülen oyu alan Saadet Partisi ise beklediği çıkış sürprizi yapamadı. Aday Abdullah Akın’ın etkin siyasi kampanyası ve projeleri, halkta karşılık bulmadı ve tarafsız gözlemcilerin sıklıkla ifade ettiği gibi ancak 11 bin oy alarak beşinci parti oldu.
Haber Ayrıntı medya gurubu olarak seçim sonuçlarının şehrimize hayırlı olmasını diliyor, başta Elazığ Belediye Başkanlığını kazanan Şahin Şerifoğulları olmak üzere tüm ilçe, belde Belediye başkanlarını tebrik ediyoruz.