Serkan GÜRTÜRK

YIKMAK DEĞİL,YAPMAK ZAMANI!

Serkan GÜRTÜRK

 

 

 

Doludizgin seçimlere gidiyoruz.24 Haziran seçimleri Türkiye gerçeklerini bir kez daha ortaya koyan tarihi bir seçim olacaktır. Bu seçimlerde ilk kez gündeme gelen ittifaklar ile kimlerin milletin yanında halkın hizmetinde olduğu ile kimlerin küresel güçlerin emrinde ya da dümen suyunda olduğunu gösterecektir.

Cumhur ittifakı gösterdi ki halk, 15 Temmuz örneğinde de ortaya çıktığı gibi milli iradenin ve milli bir duruşun ülkede hakim ve devamlı olmasını istiyor.  Bu ittifak tüm Türkiye düşmanlarını kızdıracak onları öfkelendirecek hatta savaş açacak kadar hiddetlendirecek doğru ve milli işler yapmaya kararlı gözüküyor.

Cumhur ittifakı ülkenin çıkarlarını ve halkın huzurunu istiyor. Bu ittifak yerli kaynaklarımızla kalkınmak ve büyümek istiyor. Bu ittifak gezi ve 15 Temmuz kalkışmalarına pirim vermeyen güçlü bir irade ortaya koyuyor.

Cumhur ittifakının karşısındaki cephe ise Tayyip Erdoğan’ı düşürme pahasına ülkeyi düşürmeye kastetmiş bir hırs ve kin barındırıyor. Bu ittifakın tek ittifak ettiği konu Erdoğan’ı yok etmek. Sonuçta ülkenin düştüğü durum nasıl olur diye bir endişe ve dertleri yok. Yok, çünkü kendilerine talimat veren ağababaları “siz Erdoğan’ı halledin gerisini bize bırakın tüm ekonomik kaynaklar emrinizde” suflesini veriyorlar.

Bu ittifakın üyelerinin ülke diye bir dertleri de yok.Hayatı boyunca iktidar olamamış ve olması da asla mümkün gözükmeyen Kılıçdaroğlu’na verilen, Meral Akşener ile takviye edilen bu ittifakın nasıl bir yıkım içinde olacağı duyarlı kesimler tarafından çok iyi biliniyor.

Dedik ya 24 Haziran seçimleri siyah ve beyazın seçimleri olacak. Aydınlık ve karanlığın seçimleri olacak. 2001 yılından bugüne gelinen olumlu noktanın birden bire tersine dönüşünün provası olacak. Bu seçimler Türk siyasetinin turnusol kâğıdı olacak.

Yarınlarda pişman olmanın faydasının olmayacağı 24 Haziran sınavını bu bağlamda düşünmek lazım. Birilerine kızmak, küsmek ve diş bilemenin arenası olmamalı 24 Haziran. Kaybeden Tayyip Erdoğan olmaz çünkü. Hepimiz bu enkazın altında kalırız.

Bu sebeplerle bu seçimler hissi olmanın değil mantıklı hareket etmenin seçimleri olacak. Saf tuttuğumuz yer yıkmak mı yapmak mı olmalı. Yapanı herkes biliyor. Tabi ki yıkanı ve yıkanlara destek verenleri de…

 

Yazarın Diğer Yazıları