Serkan GÜRTÜRK

Yeni Dönem, Yeni Anlayış

Serkan GÜRTÜRK

14 Mayıs seçimlerinde Cumhur ittifakından seçilen dört milletvekilinin uyumlu çalışması, birlikte hareket etmesi, sorunları yakından ve ciddiyetle takip edip kamuoyunu sıklıkla bilgilendirmesi bu dönemi geçmiş dönemlerinden farklı kılıyor.
Hiçbir vekilin şahsi öne çıkma gayreti ve hevesi yok. Hatta bizzat kendilerinin takip edip sonuçlandırdığı konularda bile herhangi bir alınganlık oluşmaması adına diğer milletvekillerini de katarak paylaşım yapmaları, bu tür şahsiliklere pirim vermemeleri de gösteriyor ki bu dönem, halkın en iyi şekilde temsil edildiği bir dönem olacak.
Milletvekillerinin halktan kopmaması, herkesin telefonlarına çıkması, sosyal medyada soru soran ya da eleştiri yapanlara karşı doğru bilgi verip muhataplarını aydınlatmaları, bunu yaparken de karşıdakine samimiyetini geçirmiş olmaları milletvekillerimizin artıları olarak şehirde dillendiriliyor.
AK Parti Milletvekilleri Prof. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın birçok bakanla birlikte görüşmesi ve sorunları çözme girişimleri, MHP Milletvekili Semih Işıkver’in hem bakanlar, hem de Ak Partili milletvekilleri ile koordineli çalışmaları, siyasete yeni bir anlayış ve soluk getirmekle kalmıyor, sorunların çözülmesinde de etkili oluyor.
Milletvekillerinin bu ahengi ve paydaş kültürü ile hizmet etmeye çalışmaları takdirle karşılanıyor ve halkımızı da gelecek adına umutlu kılıyor.

ŞİMŞEK’İN HAMLELERİ

24 Mayıs seçimlerinde 323 milletvekili ile çoğunluğu elde eden Cumhur ittifakı, yeni kabinenin de açıklanmasıyla ülkenin kronikleşmiş sorunlarını çözmek için kolları sıvadı.
Her biri kendi alanında uzman isimlerden oluşan bakanlar kurulunda tüm gözler Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e çevrildi.
Kendisinden çokça olumlu adım ve hamleler  bekleyen kamuoyu, enflasyonun hala üst seviyelerde seyretmesiyle bir hayal kırıklığı yaşarken, akaryakıttaki ÖTV’nin artırılmasıyla bu hayal kırıklığını ümitsizliğe dönüştürmüş gibi.
ÖTV artırımının gerekçesi olarak depremin yaralarının sarılması gösterildi. Bu makul ve geçerli bir mazeretti. Şurası da bir gerçek ki, hemen her alanda çalışanlara, memur ve emeklilere verilen zamların bütçede açtığı gediğin  giderilmesi için bir sıkı kemer politikası uygulanacaktı. 
Ekonomide ciddi önlemlerin bugünden alınmaması halinde yarınlarda daha acı fatura ödeneceğini bilen Şimşek, kamuoyundan gelecek tepkileri de göze alarak bir dizi önlemler almaya devam edecek gibi. 
Bu kararların hemen hepsinin tek amacı enflasyonu tek haneli rakamlara çekmek. Umarız bir iki yıl içinde bu hedefe  ulaşırız.

Yazarın Diğer Yazıları