Serkan GÜRTÜRK

YAKIŞMADI!

Serkan GÜRTÜRK

 

Çemişgezek’te MHP İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanıp ilçedeki boş ve uzun zamandan beri kullanılmayan reklam alanlarına asılan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi afişleri,  izinsiz asıldığı gerekçesi ile Belediye tarafından kaldırılmak istenmesi ilçede büyük tepki topladı.

Milli ve manevi günlere duyarlılığı canlı tutmak ve yeni nesillerin zihinlerinde bu konuları canlı tutmak gibi bir amaçla hareket eden Çemişgezek MHP İlçe Başkanlığı, toplantıların yasaklı olması sebebiyle Çanakkale zaferi ve şehitlerinin afiş çalışması ile anmak istemiş. Kullanım hakkı Çemişgezek Belediyesine ait olan İlçe halkının deyimiyle faal olarak kullanılmayan  ilçenin değişik bölgelerinde olan  dört adet panoya bu afişler asılmış.

Afişlerin asılması anında aracıyla o bölgeden geçen Belediye yetkilisi yüreksiz  zihniyet diyalog yerine  zabıta birimine bilgi vererek  afişlerin kaldırılması yönünde talimat veriyor.Belediyeye bildirmesinin ardından Çemişgezek Belediyesi’nden zabıta memurları gelerek afişlerin izinsiz asıldığı gerekçesi ile kaldırılmasını istiyorlar.

MHP’li gençler  ve İlçe teşkilatı üyelerinin  afişlerin geç saatte geldiği ve bir gün sonra yasal izin alma konusunda zaman sorunu yaşadıklarını ancak sabah gerekli izinleri alacaklarını ifade etmişler.

Afişlerin kaldırılması noktasında ısrarcı olan belediye görevlileri, bunun için emniyet güçlerini çağırmışlar. Olay yerine gelen emniyet yetkilileri de MHP’li gençlere ve teşkilat yetkililerine  afişi kaldırmalarını söyleyince, onlar da polislere “bizler, şehitlerimizi andığımız bu afişleri kaldırmıyoruz, istiyorsanız siz kaldırınız o zaman” ifadelerini kullanmışlar.

Tabi polislerin de bu afişleri kaldırmaya elleri gitmeyince afişler kalmış.

Ama olay büyütülmüş. Önce Kaymakam’a, sonra da Vali’ye kadar olay yansıtılmış ve gece yaşanan görüşme trafiğinin ardından afişler yerinde kalmış.

Bu olaya nereden baksak elimizde kalıyor. Cumhur ittifakı açısından bakılsa bir sorun, Çanakkale ve şehitler açısından bakılsa daha büyük bir sorun.

Çemişgezek gibi herkesin birbirini tanıdığı, siyasi partiler arasında olması gereken iletişim ile çözülecek bu mesele bu kadar büyütülmemeliydi. MHP, milli hassasiyetle bu afişleri yaptırmış ve asmak istemiş. Keşke Belediyeye bir bilgi verseydi. Ancak, velev ki MHP İlçe yönetimi bunu atlamış Belediyenin Cumhur ittifakı sıfatının hiç mi, bir önemi yok!Yada Belediyeden bir yetkili arayıp MHP’den bu eksikliklerini telafi etmelerini isteyemez miydi? Ya da bu afişleri güzel bir amaca hizmet için yaptıkları için teşekkür edip bir dahaki sefere kendileri de böyle bir çalışma yapamazlar mıydı?

Zabıtaları, Çanakkale afişlerini söktürmek için göndertmek ve sanki büyük bir suç varmış gibi olayı emniyete aksettirmek  sökülmesini istemek ilçede gergin bir hava yaratmak tam manasıyla yavşaklıktır.

Hele hele kayıtsız şartsız Cumhur ittifakını destekleyen ve bu konuda her zaman fedakârlık yapan MHP’nin bu samimi ve duyarlı çalışmasını engellemeye çalışmak Ak Partili bir Belediyeye hiç yakışmamıştır.

Keşke olay, en azından böylesine bir meselede şahsileştirilmemiş ve kişisel kozların paylaşılma arenasına dönüştürülmemiş olsaydı.

Bakın bu olay duyarlı bir Çemişgezek’inin duygularına nasıl yansımış:

 

 

ÇOK ÜZGÜNÜM

ŞEREFLİ TÜRK MİLLETİNİN BİR EVLADI OLARAK;

1- Yasal değil,

2- Haber Verilmedi

3- İzin alınmadı

4- Dilekçe yazılmadı

5- PARASI ÖDENMEDİ

gibi sudan bahaneler ile

İlçemiz girişindeki ilan panolarının birkaçına

" ÇANAKKALE ZAFERİ ve ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ " temalı afişlerin

" ASILMASINA ENGEL OLMAK ADINA " ;

Devletin valisini

Devletin kaymakamını

Devletin polisini

gecenin bir yarısında, hiç sıkılmadan rahatsız edenlere BEN DE DİYORUM Kİ;

1- Bu afişin asılması ile ilgili " yasa " ANAFARTALARDA YAZILDI.

2- Bu afiş ile ilgili " haber " CONK BAYIRI' NDAN ÇEKİLEN TELGRAFLA BÜTÜN TÜRK MİLLETİNE İLETİLDİ.

3- Bu afişin " resmi izin yazısını " SON NEFERİNE KADAR ŞEHİT OLAN 57. ALAY MÜBAREK KANLARIYLA YAZDI.

4- Bu afişin asılması hususunda, ilgili makama " resmi dilekçeyi " SEYİT ONBAŞI BİZZAT VERDİ.

5- Bu afişin ilan panosu kira bedelini

 " İÇİNDE ÇEMİŞGEZEKLİ ŞÜHEDANIN DA BULUNDUĞU CÜMLE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ, CANLARI ve KANLARIYLA PEŞİN ÖDEDİ.

VE KİMSENİN DE ALACAĞI YOKTUR.

 

Yazarın Diğer Yazıları