Serkan GÜRTÜRK

Sözcü'ye Sığınan Kaymakam

Serkan GÜRTÜRK

Geçtiğimiz hafta sonu Sivrice ilçemizde yaşanan olumsuzlukları haberleştirmiş ve özellikle Kaymakam Efecan Şahin’in yanlış uygulama ve kararlarının ilçe halkında bir rahatsızlık oluşturduğunu ifade etmiştik.
Habere konu olan Kaymakam Şahin’in halkla iletişimin olmadığı, vatandaşın depremden kaynaklı sorunlarının çözümüne katkı sunmak yerine engel olduğunu, kamu kurumlarının ilçede açtığı irtibat bürosunu kapattığı, ilçeye hizmet sunan kamu araçlarına trafik cezası yazdırdığını yönündeki vatandaşların iddialarıydı.
Bu haberimizin ardından Kaymakam Şahin bizleri aradı ve habere konu olan iddiaların doğru olmadığını dile getirdi. Bizler de kendisine bir açıklama yaparak göndermesi halinde bunu açık yüreklilikle yayınlayacağımız ifade ettik.
Bizler, haberayrıntı sitemizde yayınlanan bir haber dolayısıyla Kaymakam beyden açıklama gelmesini beklerken ses başka bir yerden geldi.
Kaymakam Efecan Şahin, haberimizde dile getirilen konuların yanlışlını ve bu haberi birilerinin bizlere ısmarlama yaptırdığını, hizmetlerinin gölgelenmesi ve kendisinin yıpratılması amacıyla bu haberin yapıldığını Sözcü Gazetesi’ne açıkladı.
Ne garip değil mi?  Saygıdeğer Kaymakamımız, “açıklama gönderin elbette ki yayınlarız” beyanımıza rağmen, bize yapmadığı açıklamasını, 7/24 Ak parti hükümetine, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olmadık hakaretler eden, muhalif kesimin amiral Sözcü Gazetesi’ne yapmış.
Bazı insanların asıl kişilik ve karakteri zor zamanlarda ortaya çıkar. Sakladıkları ve içinde barındırdıkları duygularını zorda kalınca açık eder ve biraz da ifşa olurlar.
Sayın Kaymakama, Haberayrıntı’nın milli bir duruş sergileyen, ülkemizde gerçekleştirilen önemli hizmetleri takdir eden ve bunu başaran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı her zaman özel bir yerde tuttuğunu söylüyoruz lakin ses Sözcü Gazetesi’nden çıkıyor. Ne garip değil mi?
Yanlış anlaşılmasın Sözcü Gazetesi ve bu haberi yapan Evren Demirdaş kardeşimize bir sözümüz yok ve olamaz. Elbette kendileri mesleğini icra ediyor ve haberin peşinde koşuyorlar. Burada asıl sorun ve soru, Kaymakam Şahin’in tüm sütün ve sayfalarımızın kendisine açık olduğunu, açıklama göndermesi halinde yayınlayacağımızı ifade etmemize rağmen, hiçbir muhakeme, analiz ve konumunu ve ona bu konumu bahşeden kurum ve kişileri hiç ve yok sayıp soluğu Sözcü Gazetesi’nde almış olması.
Bu olayla ilgili Kaymakam Şahin’i de çok görmüyoruz. Asıl sorgulanması gereken, Şahin’in Kaymakam olma süreçlerindeki referansları, bağlantıları ve en son olarak da değişik ilçelere Kaymakam olarak atamasında kimlerin aracı oldukları, tavassut ettikleri.
Bu memlekette başka gazete mi yoktu.Bu şehirde başka yerel gazete mi yoktu da Sözcü Gazetesin müşfik(?) kollarına sığınıldı.
Bizler,  Efecan Şahin’i bundan sonra da emekli olana kadar uzaktan takip edip hangi görevlere geldiğini izleyeceğiz. Olası bir millet ittifakında Vali olur da bize bir yerlerden nanik yaparsa da “büyüksünnn!” der otururuz yerimizde.  O zaman bizlere de başka birilerine “ya nassı” deme hakkı doğar ama korkumuz odur ki  o gün herkes  bu tavassutu üslenmekten kaçması ve kabullenmemesi!

Yazarın Diğer Yazıları