Serkan GÜRTÜRK

Siyasette Samimiyet ve Sahicilik!

Serkan GÜRTÜRK

Demokratik siyasi yaşamın vazgeçilmez unsur olarak ifade edilen siyasi partiler, seçimlerde almış oldukları olumlu ve olumsuz sonuçları, tamamen teşkilat mensuplarının çalışmalarına borçludurlar.

Çalışmalarını seçimden seçime yapmayıp yılın 365 günü gerçekleştiren siyasi partiler, bunun semeresini sandıkta alıyorlar. Şu anda Ak Parti, çalışmalarını bu kapsamda yürüten partilerden biri konumundadır. Milli görüş geleneği, partilerindeki siyaset anlayışı, Pazar günü yapılan seçimden hemen sonra Pazartesi günü çalışmalara başlamak olarak kendini gösterdi.

Ak Parti teşkilatlarının bu önemli özelliğini bugünlerde daha çok görüyoruz.

Milletvekilleri her fırsatta ilimize geliyor, vatandaşlarla buluşuyor, ilçe, belde ve köy ziyaretlerinde bulunuyorlar.

İl, Merkez, ilçe ve kadın kolları başkanlıkları her kesimi kapsayan ziyaretlerde bulunuyor, halkı dinliyor, onlarla muhabbet ediyor, sorun ve sıkıntıları konuşup çözüm konusunda adım atıyorlar.

İlimiz Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, şehirde gerçekleştirdikleri ziyaret ve yaptıkları toplantılarla insanlarımızla buluşmaları, köy, belde, ilçe programlarıyla şehrin her köşesindeki problemleri dinlemeyi, kamu kurumlarının sorunlarını ve projelerinin ne olduğuna dair toplantılar yapmaları takdirle karşılanıyor.

Bu ziyaret ve toplantıların en önemli özelliği görsellik ya da sosyal medyada paylaşım yapmaktan çok daha öte, tamamen çözüm odaklı ve samimiyetle yapılmasıdır.

Samimiyetle ve hizmet amaçlı insanlarla yapılan görüşme ve toplantıların sonucu da genellikle hayırlı neticelendiriliyor. “Savaşçının gücü, niyetinin saflığından ve samimiyetindedir” ilkesini kendilerine şiar edinen siyasilerimizin birçok problemi kolaylıkla çözdüklerine şahit oluyor ve takdir ediyoruz.

Siyaset samimiyet ve tevazu ile yapılmazsa ortada bir başarı olmadığı gibi, halkın gönlüne de yer edinilemiyor ve bu tür siyasiler halkın nazarında hep iğreti olarak kalıyor.

Kısaca her alanda olduğu gibi siyasetinde kazananları  samimiler ve sahiciler oluyor!

Yazarın Diğer Yazıları