Serkan GÜRTÜRK

Siyasette Akçakiraz Ağırlığı

Serkan GÜRTÜRK

İlimizin hızlı bir şekilde gelişen ve büyüyen şirin bir beldesi Akçakiraz. Çalışkan, üretken ve gayretli de bir belediye başkanı var.
Siyasi donanımı, özgüveni, bakanlıklar, diğer kamu kurum ve kuruluşları nezdindeki sonuç odaklı ve her halükarda Akçakiraz’a katkı sunan görüşmeleri yanında tüm milletvekilleri ve siyasilerle olan sıcak dostlukları, Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya’yı diğer başkanlardan bir adım da öne çıkmasına sebep oluyor.
Siyasi klikleri ve tarafgirlikleri bir kenara atan, geçmişten bugüne siyaset sahnesinde bakan, milletvekili, belediye başkanlığı, il başkanlığı, bürokrat, STK Başkanları gibi görevlerde bulunan tüm isimlerle kurduğu sıcak ilişkiler ve samimi dostluklarla örnek bir tavır ortaya koyan Kaya’nın tüm bu gayret ve duruşu, günün sonuna hem kendisinin de öne çıkmasına hem de beldesine önemli hizmetler olarak beldeye yansıyor.
Son günlerde şehre gelen her milletvekilimiz ve siyasilerimizin Akçakariz’a uğraması, halk, esnaf ziyaretlerinde bulunması, belediyeyi ziyaret etmesi dikkatlerden kaçmıyor. Özellikle Ak Partili milletvekillerinin Akçakiraz ilgisinin sebebini anlamakta zorluk çekiyoruz. Elbette bu beldemiz de ziyaret edilmeli, sorunları dinlenmeli ve vatandaşla görüşülmeli. Ancak Elazığ’ın Akçakiraz’dan başka 10 ilçesi, 9 beldesi daha var. 
Siyasilerin Akçakiraz’ı sıklıkla ziyaretlerinin asıl sebebinin cevval başkan Sabahattin Kaya’nın ısrarcı talepleri sonucu olduğunu biliyoruz. Elbette her başkan siyasileri kendi beldesinde görmek ister ve sorunların çözümü noktasından onlardan destek için bu hamlesini yapar.
Başkan Kaya,  doğru ve usulünce bunu yapıyor bu çalışmaları ama siyasilerin tek adres ve tek rotasının Akçakiraz olması, diğer ilçe ve beldelerin yok sayılması ya da ikinci plana itilmesi gibi bir sonucu da doğuruyor.
Milletvekilleri ve teşkilat ziyaretlerinin şehrin genelini kapsayacak ve dengeyi sağlayacak bir coğrafya ve periyotta olması gerekir. 
Kendisini “öteki” hisseden ilçe ve beldelerin konumu ve bu yöreleri yöneten başkanların duyguları da hesaba katılarak plan ve program yapılması, herkesi ve her bölgeyi kuşatan bir siyasi anlayışın şiarı olmalıdır.
Belde ve ilçe başkanları biraz yaya davranıp biraz da nezaketen milletvekillerinin programlarını bozmama adına böylesi bir talepte bulunmasalar dahi, milletvekillerinin her ilçe ve beldeden oy aldıkları gerçeğini unutmamaları ve ziyaret programlarını bu denge çerçevesinde yapmaları gibi bir hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Zira Akçakiraz kadar Yazıkonak, Yurtbaşı, Beyhan, Bükardı gibi çok sayıda beldemiz ve 9 ilçemiz var. Hiçbir yöre kendisini dışlanmış ve unutulmuş hissetmemeli. Bunun yolu da siyasilerin programları yapılırken denge ve geniş bir alanın kapsayacak şekilde planlamaktan geçiyor.

Yazarın Diğer Yazıları