Serkan GÜRTÜRK

Siyasetin Bayramı

Serkan GÜRTÜRK

Kurban bayramı, siyasetçilerin de halka inme ve onlarla kucaklaşmasının bir fırsatı oldu. Birçok siyasi parti, hem teşkilatlarıyla hem de halka buluştular. 
İlçe ve belde ziyaretleri yaptılar, sokaktaki vatandaşlarla bayramlaştılar, özel ziyaretler yapıp gönül almaya çalıştılar.
Bu bayramı en iyi değerlendiren partilerin başında Ak Parti vardı. İl başkanı ve milletvekillerinden oluşturulan iki ekip, görev bölümüyle şehrin doğu ve batısındaki ilçeleri tek tek ziyaret ettiler. 
Bu ziyaretler hem bayramlaşma hem de halkın beklentilerini, memnuniyet ve şikâyetlerini dinlemenin de fırsatı oldu.
Elazığ halkı olarak güzel bir hasletimiz var. Gelen misafiri incitecek ve gönlünü kıracak  kötü söz söylemeyiz. Ne de olsa misafir. Bu bayramda da aynısı yaşandı ve siyasilerimize, hayat pahalılığı ve geçim derdi dışında çok serzenişte bulunulmadı. 
Genel bir memnuniyetsizlikle birlikte hükümetin güzel icraatlarına teşekkürler edilmeden de geçilmedi.
Bayramda kendisinden en çok söz ettiren Milletvekili ise CHP’li Gürsel Erol oldu. Bayram akşamı çıktığı televizyon programında bu kez kendisi ve kendi siyasi kariyeri ile ilgili değil, Elazığ ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Elazığ’ın sorunlarını bir bir sıraladı ve tümünün çözüleceğini ifade etti. Sulama projeleri, Pertek köprüsü, depremden kaynaklı ve hala çözülemeyen sorunlar, yeni istihdam alanları ve eğitimden sağlığa birçok yeni projeleri peş peşe sıraladı.
Dahası Eylül ayında CHP gurubunun 134 milletvekili ile Elazığ’da toplanacağını, Kılıçdaroğlu’nun Elazığ’a duyduğu özel bir ilgi sebebiyle şehri kalkınmada pilot il olarak değerlendireceğini ifade etti. Bunlarla birlikte Elazığ’da yapılan yanlışlıklardan dolayı da hem kamu kurumlarına hem de bu yanlışlıklarda imzası bulunan bürokratlara hesap sorulacağını ve soruşturma süreci başlatacaklarını dile getirdi.
Erol, tüm bunları söylerken, yakın bir zamanda iktidar olacak bir hükümetin Bakanı sıfatı ve kararlılığı ile bunları dile getirdi. Kaldı ki konuşmalarının satır aralarında kendisinin bakanlık ya da farklı da olsa önemli bir görevde olacağının da ipuçlarını vermekte bir beis görmüyordu.
Millet ittifakı iktidarında kendisine verilecek bir Bakanlık görevi için 6’lı masadan da bir itiraz gelmeyeceği gibi anında kabul görülecek ve destek verileceği de aşikâr. Zira Erol, tüm siyasi partilerin ilke ve değerlerine saygı duyan ve milli konularda hassasiyet taşıyan  bir isim.
 İyi Parti, Saadet, Deva, Gelecek ve Demokrat parti liderleri, tavır ve davranışlarını çok bilmedikleri ve kestiremedikleri bir CHP’li yerine, yakından tanıdıkları ve kendisiyle birebir özel hukuk ve muhabbeti olan Gürsel Erol’un Bakanlığına anında evet diyeceklerdir.
Bu “Evet”, Elazığ’a nasıl yansır, Erol, söylediklerini hayata geçirebilir mi, ya da bu konuda etkin olabilir mi bunu zaman gösterecek. Ancak bir muhalefet parti milletvekili olarak şehre her biri bir kampus niteliğinde olan üç adet devasa okul kazandırabilme başarısını göstermesi, Erol’un, Bakanlık ya da başka bir önemli görevde neler yapabileceğine dair bir ipucu vermiyor mu sizce?

ALLAH DOSTLARIMIZIN EKSİKLİĞİNİ VERMESİN
Çemişkezek Kaymakamlık makam odasında kutlanan doğum günü partisi ile ilgili haberimize, yasağı gerektirecek hiçbir unsur olmamasına rağmen önce yayın yasağı getirilmiş, ancak alınan bu karar, tebligat yönetmeliğine uygun bir şekilde tarafımıza ulaşmadığı ve karardan haberimiz olmadığı için söz konusu haber yayından kaldırılmadığı için para cezasına muhatap olduğumuz bir garip süreç yaşadık.
Olayla ilgili yasal itirazımızı yaptık, haberin yayın yasağını gerektirip gerektirmediğine dair sorularımızı CİMER’e yönelttik ve süreci yakından takip ediyoruz.
Bu olayın ulusal basında yer alması ve şehrin gündemine düşmesinden sonra başta CHP Milletvekili Gürsel Erol olmak üzere Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, birçok meslektaşımız ve okurlarımızdan ciddi destek gördük. CHP Milletvekili Erol, konuyu İçişleri Bakanı Soylu’ya taşıyacağını ve olayın takipçisi olacağını dile getirdi.
Bizlerden ziyade, kamuyu ve devlet kurumlarını zora sokan ve tartışmaya açan bu olaya duyarsız kalmayıp yazılı ve sözlü desteklerini esirgemeyen dostlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.İyiki varsınız.Allah eksikliğinizi vermesin.
 

Yazarın Diğer Yazıları