Serkan GÜRTÜRK

ŞERİFOĞULLARI VE YENİ NESİL SİYASET

Serkan GÜRTÜRK

Aday gösterildiğinde daha “çok genç” dediler. “Tecrübesiz” dediler. “Devleti ve bürokrasiyi bilmiyor” dediler. “Kendisi değil başkaları yönetir” dediler. “O’na belediyeyi bırakmaz birileri” dediler. Dediler de dediler….

Tıpkı parti içi ayak oyunlarına ve toplu istifalara rağmen merhum Necmettin Erbakan’ın 1994 yılında Hamza Yanılmaz’ı aday gösterdiğinde dedikleri gibi.

Hamza Yanılmaz’a o gün söylenen tüm olumsuz cümleleri, 2019 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından aday gösterilen Şahin Şerifoğulları için de söylediler.

Ancak her iki genç belediye başkanı da her iki delikanlı siyasetçi de kendisine güvenen liderlerinin hem yüzünü ağarttılar hem de kem söz söyleyenleri mahcup ettiler.

1994 yılında; “gençtir, toydur, tecrübesizdir, devleti bilmez dedikleri Hamza Yanılmaz, nasıl 28 Şubat’ın soğuk rüzgârlarının estiği, çay ocağı ve kebapçıların bile siyasi görüşlerine göre fişlendiği bir dönemde 8. Kolordu yerleşkesinin içinden Fatih Sultan Mehmet Bulvarı gibi bugün de şehrin ana atardamarı olan dev bir bulvar geçirecek kadar dirayetli idiyse, 2019 yılının Kasım ayında şehrin önünü tıkayan ve çözümü için ilgili kurumların ayak süründürmekle kalmayıp ayak oyunları ile satmaya bile kalktıkları arazilerin Elazığ Belediye’ye tahsisini yapan gönlü hizmet aşkıyla dolu olan Başkan Şahin Şerifoğulları da o kadar dirayetlidir ve gelecek vadeden bir siyasetçidir.

Tüm il başkanları, belediye başkanları ve bakanların hazır bulunduğu toplantıda bizzat Cumhurbaşkanından kördüğüm olmuş arazileri talep edip bu alanların belediyeye devrini sağlayan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, dirayeti, cesareti ve nezaketi ile yeni neslin görmeyi arzu ettiği farklı ve üretken bir siyasi aktör olarak gönlümüze su serpti.

Başkan Şerifoğulları, çok ses ve gürültü koparmadan, sorunları kafasında çözüp bu konuda doğru zamanda, doğru yerde ve doğru isimlerle çözüme ulaşması ile yeni bir siyasi tarz geliştirdi. Çok konuşup ortaya hizmet koyamayan eski tip siyasetçi örnekleri yerine az konuşup çok ama önemli hizmetlerin mimarı olarak yeni tarz siyaset anlayışı ile farklı siyasi görüşlere mensup hemşerilerimizin de takdirini kazandı.

Çok yetişmiyor böyle dirayetli ve hizmeti gönlüyle yapma konusunda samimi olan siyasetçi. Kaldı ki bir yönetici samimi ve gerçekten halkının menfaatini düşünüyorsa onun en büyük yardımcısının Allah olduğuna inanan bir medeniyetin temsilcileriyiz. B planı olmadan, gizli ve özel ajandası bulunmayan sadece görevine ve halka hizmete odaklanan bir yöneticinin bütün zor kapıları açılır, müşkül olan her şey kolaylaşır ve o beldede herkes huzurlu ve mutlu olur.

Bugünkü cuma duamız da;  “Başkan Şahin Şerifoğulları ile Elazığ'ın mutluluğu daim olsun”…

Yazarın Diğer Yazıları