Serkan GÜRTÜRK

Şerifoğulları Farkı

Serkan GÜRTÜRK

Yerel seçimler yaklaştıkça partilerin genel merkezleri de seçim startını verdiler.

Chp ve İyi Parti, parti içi muhalefet ve liderlik yarışı sebebiyle bu konuya çok da yoğunlaşamadı ve gündemine almadıysa da Ak Parti ve Mhp, yerel seçim mesaisine başladı.

Ak Parti, Efkan Ala başkanlığında oluşturduğu Strateji ekibiyle harıl harıl çalışıyor.

Her il ve ilçe için özel çalışılıyor. Özellikle geçmişte Ak Parti’de olmasına rağmen kaybedilen Belediyelerin yeniden geri alınması adına özel teknikler uygulanarak seçim stratejileri oluşturuyor.

Mhp Genel Başkanı Bahçeli’nin Cumhur ittifakı 11 ili mutlaka geri almalı sloganıyla süreci fiilen başlattı.

İlimizde de değişik partilerden Belediye başkan adayı adayı olmayı düşünen isimler son günlerde çalışmalarını yoğunlaştırdılar.

Ak Parti ve Mhp’den bazı isimler terennüm ediliyor. Görünen o ki Elazığ Belediyesi için Ak Parti ve Mhp yarışacak.

Ak Parti’de Ramazan Gürgöze, Metin Bulut, Mücahit Yanılmaz, Ali Tekateş, Kazım Gökhan Elgin, Ahmet Vechi Yüksek, Süleyman Selmanoğlu, Mehmet Şahin Duman gibi isimler siyasi kulislerde konuşulurken, Mhp’de ise il Başkanı Yunus Bal, Prof. Dr. Kürşat Alyamaç, Prof. Dr. Ahmet Bedri Özer gibi isimler zikrediliyor.

Tüm bu isimlerin yanında Şahin Şerifoğulları, halkın gönlünde ve zihninde çok farklı bir yerde duruyor.

Depremler ve pandemi döneminin tüm zorluklarına rağmen, hem hizmetten bir an bile geri durmadı, hem de mali disiplinden ödün vermeyerek borçlanan değil, borç ödeyen örnek bir Belediye Başkanı profili ortaya koydu.

Makam ve koltuk sevdalısı olmadı, gurur ve kibirden eser taşımadı, Belediye Başkanlığı öncesindeki tavrı ve duruşu neyse, başkanlık döneminde de aynı oldu. Herkese yüreğini ve gönlünü açtı. Kin ve nefret gibi kötü duygulardan hep uzak durdu. Şehrin ve yöneticilerin uyum ve ahenk içerisinde hizmet etmeleri yönünde bir nevi katalizör misyonu üstlendi. Ne il yöneticileriyle, ne de siyasilerle sorun yaşadı.

Ankara lobisini ve etkisini çok iyi kullandı. Birçok Bakanla yakaladığı samimi dostluklar, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nün Millet Bahçesi olarak halka tahsis edilmesi örneğinde olduğu gibi şehre olumlu yansıdı.

Halkla olan samimi diyalog ve ilişkilerini personeli için de hayata geçirdi. Çalışanlarla her dem buluşan, onları iş yerinde ve çalışma sahasında ziyaret edip çaylarını içen Başkan Şerifoğulları, onlara olan düşkünlüğünü ve sevgisini BELPER işçilerine verdiği yüzde 103.8 zam yaparak, aynel yakin de göstermiş oldu.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, belediye bünyesinde çalışan işçilere yeni sözleşmeyle birlikte enflasyonun çok üzerinde bir oranda yüzde 103.8 oranında zam yaptı.

Bu oranda Belediye bünyesinde en düşük işçi maaşı 20 bin 42 TL'ye yükseldi.

Şehre hizmet eden, mütevazi kişiliği ve şehrin geneline yaydığı hizmetleri ile halkın gönlünde taht kuran, bu başarılarda alın teri ve emeği olan personelini asla ihmal etmeyen bir Belediye Başkanı takdir edilmez mi?

Hizmetleri çok olan, halkın takdirini kazanan, personeliyle samimi ve sahici bir diyalog ve gönül köprüsü kuran Başkan Şahin Şerifoğulları’nın bu başarısı, kendisinin yeniden aday gösterilmesi için yeterli kriterler değil mi? Bizce oldukça yeterli... 

 

Yazarın Diğer Yazıları