Serkan GÜRTÜRK

Şehidin Ruhunu İnciten Başkan

Serkan GÜRTÜRK

İzmir adliyesi önünde teröristlerle girdiği çatışma sonucu şehit olan Fethi Sekin için 5 Ocak 2022 tarihinde Baskil’de adına yaptırılan Külliye hizmete girdi.
Külliyenin yapılıp tamamlanmasına kadar yaşanan sorun ve bunların Başkan Şerifoğulları tarafından nasıl aşıldığını kamuoyu yakından biliyor.
Hukuki engellemelere, daha önce bir dernek tarafından yapımına başlanan alanın belediyeye verilmeme ve Yerel yöneticinin itirazlarına rağmen Külliye kısa sürede tamamlandı ve hizmete açıldı.
Açılış töreninde Baskil Belediye başkanı İhsan Akmurat, kendisine konuşma verilmediği gerekçesi ile tören alanını Validen izin alarak terk etti. 
İlimiz Valisi Ömer Toraman,  tören esnasında herhangi bir tatsızlık yaşanmaması adına belki sessiz kaldı bu olaya ama şehit töreninde böylesine hissi ve şahsi öne çıkma kokan tavrı da mülki amir olarak bir yerlere not etti.
Şehit Fethi Sekin ve külliye açılışı, siyasi mülahazalardan çok uzak, manevi yönü ile yüce anlamlar taşıyan, şehrimiz adına da önemli bir tarafı olan törendi.
Bu törende çok söz yerine yoğun milli ve manevi duygular hakim olmalıydı. Bu düşünce ile töreni protokol konuşmalarına boğmak yerine daha çok dua ve daha çok şehadet öne çıkarılmaya çalışılmıştı.
Baskil halkı adına Kaymakam, Külliyeyi inşa etmesi hasebiyle Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ilin mülki amiri adına da Vali Ömer Toraman, kısa konuşmalar yapmış ve ardından dua ve Kuran’ı Kerim okunmuştu.
Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat’ın, projede katkısı olması şöyle dursun, yapılacak yere itiraz etmesi ve proje ile ilgilenmemesine karşılık, açılış töreninde konuşma yapma isteme talebi kadar, bu olmayınca töreni terk etmesi vahim bir hata olmakla birlikte, hem devlet terbiyesi ve umur görmüşlüğüne  yakışmayacak hem de şehidimizin ruhunu incitecek yakışıksız bir tavır oldu.
Kısa bir zaman önce ulusal medyada geniş yer bulan yasal olmayan yollarla  yurt dışına insan kaçakçılığı iddiasıyla gündeme gelen Başkan Akmurat, bu seferde  İl Genel meclisinin  gündemindeydi. Gördüğü eksik ve hataları, Cumhur ittifakı üyesi olmalarına rağmen çekinmeden söyleyen ve bu yönüyle şehrin vicdanı konumundaki MHP İl Genel Meclisi Üyesi Osman Dilek, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat’ın, il Özel İdaresi tarafından bölgede yapılan çalışmalara müdahale ettiği, bazı köylere hizmet yapılmasına engel olduğunu dile getirdi.
Her iki tavır ve davranış da gösteriyor ki Baskil Belediye Başkanı, zaten son anda ve az bir oy farkıyla kazandığı ve cogu seçmenin taşıma ile ikametgah ettirildiği  Baskil'de belediye başkanlığının el altından kayıp gittiğini görüyor ve bu tür çıkışlar yaparak kendi popülaritesini artırmaya, etki ve yetkisini test etmeye kalkıyor.
Baskil halkının, İhsan Akmurat’ın yanında değil Başkan Şerifoğulları’nın yanında olduğunu da bölgeye ve özellikle Fethi Sekin Külliyesinin inşa edilmesi dolayısıyla Baskil derneklerinin ve muhtarlarının plaket vermeleri ile bir kez daha ortaya çıktı.
Üç dönem Baskil ilçesinde Belediye başkanlığı yapan ancak bugüne kadar ciddi bir eser ortaya koyamayan İhsan Akmurat’ın böylesine ucuz ve anlamsız çıkışlar yapması, ilçede saygınlığını tüketmekle birlikle il yöneticileri arasında da çok karşılığı olmadığını gösteriyor.
Emeği, teri olmadığı, hatta engellemek istediği bir hizmetin açılışında konuşma talebi yanında diğer adımları da gösteriyor ki başkan Akmurat için tehlike çanları çalmaya başlamış. Keşke yapılanı kıskanmak yerine destek olup, bu manevi mükâfattan nasibini alsaydı. Belki onun bereketiyle halk daha çok kendisinin yanında olur ve desteğini esirgemezdi.

Yazarın Diğer Yazıları