Serkan GÜRTÜRK

'PEK GÖRÜLMÜYOR'

Serkan GÜRTÜRK

 

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, göreve başladıktan sonra hem şehri  tanımak hem de sorunlarına vakıf olmak amacıyla ani ziyaret ve denetimler yapıyor.Muhtarlar ve kurum müdürleriyle gerçekleştirdiği toplantılarda birinci ağızdan problemleri öğrenmek istiyor.

Bu kapsamda il yöneticileri ve kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen ilk koordinasyon toplantısı birçok sorunun da masaya yatırılmasına ve çözümünün hızlandırılmasına vesile oldu.

Her bir kurum müdürü kendi çalışmalarını beş dakikayı geçmeyecek üzere bir sunum haline getirmişti ve çalışmalarını anlatıyordu. Ancak Vali Erkaya, zaman zaman devreye girerek şişirme sayı ve grafiklerden ziyade sorunun çözümleri için pratik önerilerde bulunmasıyla da dikkat çekti.

Koordinasyon toplantısında, harcanan her kuruşu cebinizden çıkıyor gibi görün diyen Vali Yırık, yetkin ve tecrübeli bir üst yönetici olarak  il müdürlerini  dikkatli bir şekilde dinledi ve gözlemlerini de anında ifade ederek bürokratların şişirme sunumlarına çok da itibar etmediğini ortaya koydu.

 

Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner’in arazileri ilmek ilmek ağaçlandırdıklarını söylemesi üzerine dayanamayıp söze giren Vali Erkaya Yırık, “yapılan işler çok da görünmüyor” diyerek sunumlara çok da itibar etmediğini ve rakamları ortaya koydu.

Elâzığ’ın hala ağaçlandırma bakımından yetersiz ve çıplak arazilerle dolu olduğunu belirten vatandaşlar da Orman Müdürünün bu beyanını hayretle izlediklerini belirttiler.

Toplantıda söz alan ve gerek 24 ocak depremi gerekse pandemi sürecinde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin kusursuz yürütülmesi konusunda büyük bir başarı ve fedakârlık örneği ortaya koyan  İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ise 2020-2021 eğitim yılının sorunsuz başlayıp devam edeceğini deprem sonrası okul yaptırmak için müracaat eden birçok hayırsever işadamı ile protokol imzalandığını ancak vaatte bulunan bazı hayırseverlerle temasta olmalarına ve davet etmelerine rağmen gelmediklerini belirtti.

Vali Erkaya Yırık’ın yaptığı koordinasyon toplantısın da gösteriyor ki bu toplantıların periyotlarını sonuç odaklı hale getirmek gerekiyor.

Her ay yapılacak ve yerel televizyonlarda da yayınlanacak bu toplantılarla il bürokratları plan ve projelerini daha yakından takip etmek ve sonuçlandırmak zorunda hissedecekler.

Tüm yönetici ve bürokratların katılacağı toplantını başka bir faydası daha var. Bazı konu ve sorunlar bir müdürlük yerine birkaç müdürlüğün destek ve koordinasyonu ile ancak sonuçlandırılabilen özellikteki problemler olabiliyor. Hazır tüm kurumların üst yöneticileri de toplantıda iken yapılan görev bölümü ve iş birliğiyle belki yıllarca süren problem bu toplantı vesilesi ile anında çözülebilir.

Vali Yırık’ın bu toplantıları düzenli hale getirmesi ve sonuç odaklı çalışmalar yapmasını anlamlı buluyoruz. Bu toplantılarda ili aşan ve Ankara’nı ve bakanlarımızın desteği ile çözülmesi gereken konular ise milletvekillerimizle yapılacak toplantılarda gündeme gelmeli ve bu konuda da siyasilerimizden destek istenmeli.

Vali Erkaya Yırık’ın benzer bir toplantıyı da ilimizin ekonomisine yön veren kurumlarla yapmasında çok fayda olacaktır. Ayda bir OSB, ETSO, ,Asriad,Tümsiad  ve benzeri ticari oluşumların yöneticilerinin katılacağı aylık toplantılarla şehrin ticari amiral gemileri olan kuruluşların da sorun ve talepleri dinlenilmeli, çözüm noktasında onların da öneri ve teklifleri ile kalkınan ve sürekli büyüyen bir Elazığ yolunda gayret gösterilmelidir.

Yazarın Diğer Yazıları