Serkan GÜRTÜRK

Partilerdeki Hareketlilik

Serkan GÜRTÜRK

Elazığ’da siyasetin hızlandığını artık somut olarak da görebiliyoruz. 
Ak Parti, ilçe danışma kurullarını coşku ve heyecanla  gerçekleştiriyor, il, merkez ilçe ve kadın kollarının saha çalışmasıyla tabana ve halka ulaşma gayreti ile ciddi bir gayret ortaya koyuyor. 
Sahada ve değişik atmosferlerde olması gereken gençlik kolları hala oyunda ve oynaşta kaçak güreşmeye devam ediyor,  tatlı dağıtma etkinlikleri ile gün savıyor modunda.
MHP, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği mitingle bir milletvekilliğini garantilemiş gibi bir havayı yaşıyor. Miting muhteşem olsa da bunun sandığa çok yansımayacağı tezini ısrarla ifade edenlerin sayısı da az değil.
MHP’nin miting öncesi gerçekleştirdiği kapsamlı teşkilat çalışması ve samimi gayretin, 2023 seçimlerinde de gösterilmesi ve adayın etrafında kilitlenilmesi halinde milletvekilliğine rahatlıkla ulaşacağı ifade ediliyor.
CHP, 41 günde 41 mahalle çalışmasını, bir teşehhüt miktarı oturmak ve muhtarı ziyaret etmiş olmakla yerine getiriyor. Ziyaretler sembolik olsa da en azından medyada bu tür haberler yer alarak, partinin şehrin genelinde olduğu hissi ve algısı oluşturuluyor.
Saadet Partisi, İl başkanı Abdullah Akın’ın kibar müsamere çocuğu edasıyla elinde çubuk arkasında bir tabloyla kahve kahve gezmesiyle sahada olduğu imajını vermeye çalışıyor.  Çoğu kendi arkadaşları olmak üzerer 5-6 kişiye “kurtuluş projeleri”ni anlatan Akın’ın bu gayreti siyasi getiriye dönüşmediği gibi Saadet Partisi’nin genel tavrı sayesinde sürekli geriye gidiyor.
Yeniden Refah Partisi, büyük kongresinin ardından sahaya inmiş ve geniş kitlelerle de kabul gören bir hava yakalamış durumda.  Her iki ittifakının yanlışlarını gören ve yaşayan kesimler,  kendi ilke ve projeleriyle yeni bir umut olan YRP’de kenetlenecek gibi. Ve bu seçimde olmasa bile sonraki ilk erken seçimde iktidarın alternatifi gibi gözüküyor bu parti.
Ülke genelinde önemli bir ivme yakalamakla birlikte Elâzığ’da suların durulmadığı tek parti ise İyi Parti.
Mevlut Or’dan görevi devralan İyi Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler, samimi ve gayretli çalışması ve duruşuna rağmen  enerjisini, partiyi kendi kontrolü altına almaya çalışan hiziplerin mücadelesini kontrol etmeye harcıyor. 
İyi Parti, yaptığı delege seçimleri ve ardından gerçekleştirdiği merkez ilçe kongresiyle de gündemde. Parti içinden birçok kişi, bu iki seçimin de oldu bittiye getirildiğini, parti tüzüğünde yer alan ilkelere ve özellikle yüzde 25 kadın kontenjanı uygulamasına riayet edilmediğini dolayısıyla merkez ilçe seçimlerinin hukuksuz ve iptal edilmesi gerektiğini dile getiriyorlar.
İyi Parti’nin bu parçalanmış görüntüsünün fay hatları önümüzdeki günlerde daha da ayrılacak ve toplu istifalar şeklinde kendini gösterecek gibi görünüyor.
İyi Parti tabanına hükmetmeye çalışan gurup, milletvekili listesini de oluşturmak isteyen gurup olarak biliniyor. Ancak bu gurubun karşısında sayısız guruplar ve partide önemli görevleri olan isimler var. 
Öyle görünüyor ki İyi Parti’deki kavga, eski ülkücüler ile partiye sonradan katılan ve Akşener’in de partisini kitle partisi haline sokmakta değer verdiği ve önemsediği isimler arasında devam edecek.

Yazarın Diğer Yazıları