Serkan GÜRTÜRK

ÖZEL İDARE TAKDİR TOPLUYOR

Serkan GÜRTÜRK

İlimizde Elazığ Belediyesi’nden sonra en çok nüfus ve alana hizmet eden kurum, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğidir. Şehrimizin en ücra köşesinden turizm belde ve mekânlarına hizmet etmekle görevli bu güzide kurumumuz ne yazık ki hizmetlerinden ziyade farklı konu ve yönlerle gündemimizde oldu son aylarda.
Mehmet Sabuncu’nun görevden alınması ile bir süre vali yardımcısı Mustafa Gül marifetiyle yürütülen İl özel İdaresi Genel Sekreterliğine uzun bir aradan sonra, kurumdaki başarıları ve yöneticilikte gösterdiği yetkinliği ile takdir gören Genel sekreter Yardımcısı Ali Şiş atanmış ve çalışmalara başlamıştı.
Geçmişte toplu eleman alımları uygulaması sebebiyle siyasilerin hedefinde olan ve üç şube müdürünün görevden alınması ile sonuçlanan sürecin ardından, teknik alımlar iptal edilmiş ve sadece iş makinası operatörleri alımları yapılmıştı. 
Birkaç kurum temsilcisinin jüri üyeliği ve kamera çekimleri ile yapılan alımların şeffaflık ilkesine uygunluğunu CHP Elâzığ Milletvekili Gürsel Erol da tasdik ve tebrik etmişti.
Bu sürecin ardından İl Özel İdare Genel Sekreterliği için birkaç ismin geçmesine karşın, genel anlamda siyasilerin ve özellikle Valimiz Çetin Oktay Kaldırım’ın tensipleri ile Ali Şiş Genel sekreterlik görevine atandı.
Geçmişte iki kez Elazığ Belediyesi’nde imar ve Fen isleri müdürlüğü gibi üst düzey idareciliği, yine İl Özel İdaresinde iki dönem üst düzey idarecilik tecrübesi, her şeyden önemlisi de şehrin tüm köy, belde ve mezralarını çok iyi tanıyan, muhtarlar ile iyi ilişkiler içinde olan,  bu bölgelerin öne çıkan sorunlarına vakıf bir ismin bu önemli göreve atanması büyük bir şans ve isabet olmuştu.
Şehrin birçok noktasına hizmet hazırlığına başlayan ve projelerini hayata geçirmek için ilk baharı bekleyen genel sekreter Ali Şiş, bu çalışmalarını yaparken 24 Ocak depremi oldu. 
Şehir merkezi kadar tüm köy ve beldelerde de önemli yıkımlara sebep olan depremin ardından İl Özel İdaresinin de tek gündemi deprem ve depremin yaralarını sarmakla ilgili projeler oldu.
Bu zorlu sınavdan da başarıyla çıkıldı ve depremin ilk saatlerinden bugüne kadar süreç çok iyi yönetildi. İl özel idaresi belki turizm yatırımlarına öncelik verecek, Hazar baba kayak merkezi, Harput ve kalyonlar başta olmak üzere farklı bir çalışma ortaya koyacakken 2020 programı tümüyle deprem merkezli oldu ve bu çalışmalara yoğunlaşıldı.
Bu güne kadar İl Özel idaresi halkımızın mağduriyetinin bir an önce çözülmesi amacıyla birçok hizmeti hayata geçirdi. Konteyner kentlerin kısa sürede yapılması, bu alanlara altyapı hizmetlerinin verilmesi, insanlarımıza yeme-içme hizmetinin verilmesi, alternatif barınma merkezlerinin oluşturulması, riskli acil yıkılması gereken binaların yıkılması ve daha onlarca teknik hizmeti sorunsuz ve şaibesiz bir şekilde halkımıza sundu.
Yaptığı ihaleler ve yöntemleri de gayet şeffaf ve objektif oldu. Yerli iş adamlarımızın korunması, gerekli ihalelerde bu hassasiyet gözetildi. Yaralar kısa sürede sarıldı ve Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım’ın nezdinde İl Özel İdaresi büyük bir sınavdan başarıyla geçti.
Bu aşamadan sonra diğer kurumların da kendi alanlarına yönelmesi ile İl Özel İdaresi de kendi alanına ve kendi projelerine yönelecek ve hem depremin bıraktığı olumsuz izler silinecek hem de şehrin her alanda kalkınması ve ilerlemesi için ara verilen çalışmalara yeniden dönülmüş olacak.
İl özel idaresi, genel sekreteri Ali Şiş, 24 Ocak depreminin yaralarını sarmak için acil işlere yönelmek zorunda kaldıysa da asıl hayalindeki projeleri de hayata geçirmenin heyecanını yaşıyor. Ve halkımız da bu konuda kendisine güveniyor.

Yazarın Diğer Yazıları