Serkan GÜRTÜRK

ODA TV KİME HİZMET EDİYOR?

Serkan GÜRTÜRK

 

70’li yıllarda Sedat Simavi’nin sahibi olduğu Hürriyet Gazetesi’nde bir haber çıkar. Haberde bir müftünün keçi çaldığı yazar. Konu araştırılır ve görülür ki çalınan müftünün keçisidir. İletişim fakültelerinden manipüle habere örnek olarak verilen bu haber, Hürriyet Gazetesinin o günkü yazı işleri müftü ve İslam’a nasıl şaşı baktığını ve içindeki nefret ve kinin mesleki etik değerleri de çiğnercesine oraya koyar.

Ülkemizde hangi odak ve mahfilden emir ve talimat aldığı çok net olan ve ne yazık ki sırf Ak Parti düşmanlığı yapıyor diye duyarlı arkadaşlarımızın da zaman zaman haberlerini paylaştığı bir haber sitesi ve tv kanalı var.

Adı Oda Tv. İsminden de anlaşılacağı gibi haberciliği de mesleği de kapalı bir odadan ve maksatlı yapan ve bunu ismiyle de tescilleyen bir yapı.

Ülkemizde yolunda giden ve güzel olan hiçbir şeyi görmediği gibi normal bir olayı bile kendi “yaratıcı gazetecilik” imbiğinden geçirip takla, künde ve perende atlatarak asparagas haberciliğin daniskasını yapan bu karanlık odanın, geçmişte Hürriyet Gazetesi’nin yaptığı haberi aratmayan bir habercilik anlayışına imza atmasını geçtiğimiz birkaç gün içinde bir kez daha net olarak görmüş olduk.

Önce Elazığ Belediye Başkanı ardından da Ak Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar ile yaptıkları haberleri görmeyenimiz ve okumayanımız kalmamıştır.

Başkan Şahin Şerifoğulları’nın covit 19 testinin pozitif çıkması haberini 20 gün önce yapılan Ayasofya’nın açılışına ve kılınan Cuma namazına bağlayan Oda Tv, yine günler öncesinden Başkan Şerifoğulları’nı makamında ziyayet eden ilimiz Ak parti milletvekili Tolga Ağar’ın sosyal mesafe ve  maske kuralına uymadığını haber yapacak kadar hem mesleki  hem de insanı olarak alçalmıştı.

Oysa başkan Şahin Şerifoğulları, bundan 4 gün önce yapılan test ile koronaviris olduğu anlaşılmıştı. Ne 20 gün önce katıldığı Ayasofya’nın açılışı ne de günler önce milletvekilimiz Tolga Ağar ile görüşme yaptığında bu böylesi bir rahatsızlığı olmadığı gibi böyle bir belirti de yoktu.

Oda TV aklınca bir taşta kuş katliamı yapıyor. Hem Ak partiye, hem Ak partili belediye Başkanına hem Ak Partili Milletvekiline ve en önemlisi de Ayasofya üzerinden İslami değerlere aklınca çamur atıyor ve yıpratmaya çalışıyor.

İnsanların sağlığı ve rahatsızlığı üzerinden ama sırf kendi kirli emellerine alet edecek bir şekilde haber üretmek ve bunu yayınlamak gazetecilik değil kelimenin tam anlamıyla alçaklık ve kalleşliktir.

Salgının ilk gününden beri halkımızı tüm tehditlere karşı afiş ve bilbordlarla uyaran, bununla da kalmayıp tüm önlemleri alan, şehrin her gün tümüyle dezenfekte edilmesi yönünde gayret gösteren Başkan Şerifoğuları’nın yine halkımıza hizmet amacıyla halkın sürekli içinde olma ve onların sorunlarına çare olma adına ortaya koyduğu fedakârlık neticesi kaptığı virüsü Ayasofya’nın açılışına bağlamak öyle safça yapılan ve sırf haber olsun diye yazılan bir metin değildir.

Yine milletvekilimiz Tolga Ağar’ın Başkan Şahin Şerifoğulları’nı ziyaretlerini “Mehmet Ağar’ın oğlu” üzerinden spotlaştırması da hiç de basite alınacak bir bakış ve üslup değildir.

Oda tv, bu tavrı ve habercilik anlayışıyla ülkeye hizmet eden, halkın gönlünde taht kuran ve ülkenin kalkınmasına, gelişmesine ve müreffeh bir konuma gelmesi için canlarını, hayatlarını ortaya koyarak hizmet eden Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya lideri ile yine karanlık odaların yuvasına çomak sokarak dağıtan, terör örgütlerinin ve dış güçlerin içimizdeki emir erlerini etkisin hale getirip bertaraf eden Mehmet Ağar ile hesapları var.

Bu çevrelerin Ak Partili başarılı belediye başkanları ve milletvekilleriyle hesapları var. Onların, milletin adamlarıyla ezeli ve ebedi mücadeleleri var.Ama unutmayın ki Allah’ın da bir hesabı var.Er yada geç tecelli edecektir.Bundan kimsenin asla şüphesi olmasın!

Ve bu Oda Tv, kendisine yine küresel güçler tarafından verilen görevi hakkıyla yerine getirmenin telaşı ve panik atağıyla yaptığı absürt ve fakat gerçek niyetlerini ve ülke düşmanlıklarını ortaya koyma adına yaptıkları absürt haberleriyle ağababalarına selam çakmanın işgüzarlığıyla yayın yapmaya devam ediyor.

Aslında Oda Tv, bu tavrıyla ülkede kimlerin kimlerle uğraştığını ve kimin, kimi yıkmaya çalıştığını göstermesi açısından da önemli.

İmam Şafii'ye sorarlar: "Fitne zamanı hak yolda olanı nasıl anlarız?" Dedi ki: "Düşman okunu takip edin. O, sizi Hak ehline götürür."

Oda Tv’yi dost olarak görenlere bir sözümüz yok. Allah bunları ıslah eylesin. Ama Oda Tv’yi düşman olarak gören ve Ak Parti’ye de mesafeli duran dostlarımıza İmam Şafii’nin sözü tüm gerçekleri anlatır diye düşünüyoruz.Tabi ki anlayana!

Yazarın Diğer Yazıları