Serkan GÜRTÜRK

Niyet Hayr,Akıbet Belli

Serkan GÜRTÜRK

Erken ya da zamanında, En geç 2023 Haziranında vatandaşın önüne sandık konacak ve tercihi sorulacak.

20 yıllık Ak Parti iktidarı ülkemize önemli hizmetler gerçekleştirdi. Her alanda ülkenin standartları değişti. Sağlık, eğitim, ulaşım, toplu konut, yerel yönetimler, sosyal devlet gibi birçok alanda insanlarımıza nefes aldıracak sayısı proje ve hizmetle kesintisiz hizmet sundu.

Türk siyasi hayatında kesintisiz 20 yıl iktidar olma şansını yakalayan başka bir siyasi parti yok. Demokrat Parti 1950 ile 1960 yılları arasında 10 yıl, ANAP ise 1983'ten 1991'e kadar aralıksız 8 yıl ancak tek başına iktidar kalabilmiş.

20 yıl tek başına iktidar olabilmek aslında büyük bir avantaj, imkân ve fırsat. Ancak şu da bir gerçek ki Ak Parti bu 20 yıllımı iktidarında kapatılma da dahil çok değişik tehditlere, muhtıralara, Gezi kalkışmalarına ve en son 15 Temmuz darbe girişimine muhatap oldu ve asla dikensiz gül bahçesinde hizmet edebilme şansını elde edemedi.

Anayasa mahkemesi, bürokrasi, askeri vesayet, terör, dış politika sorunları ve ülkenin kalkınma ve gelişmesini istemeyen küresel güçlerin içimizdeki taşeronları aracılığı ile gerçekleştirdikleri her alandaki operasyonlar…

Bunlarla birlikte ülke seçmeninin gözünde eskimiz, yıpranmış ve her seçimde önüne konan ve ‘seçin’ denilen isimler…

Bu gerekçeler ile Ak Parti, en zor seçimine hazırlanıyor ve işi çok da kolay görülmüyor. Seçmenin içine sinen alternatif bir siyasi parti de yok ama ‘hele bunlar gitsin, sonrasına bakarız’ gibi bir yönelim var halkta.

İşte bu gerçeği gören bazı siyasetçiler, seçmende yeni bir enerji ve sinerji yaratacak isimlerle halkın karşısına çıkmak istiyorlar. Oyu artırmasa bile mevcudu korumaya yönelik olan bu hamleler aslında güzel bir düşünce ve niyet. Ancak niyetin hayır olması akıbetin de her zaman hayırlı olması sonucunu doğurmayabilir.

İyi niyetle çıkılan yolda doğru isim ve yöntemle gidilmediği zaman hayırlı sonuçlar doğurması beklenen niyetler, çok kötü sonuçlara sebebiyet verebilir.

İlimizde bazı partilerin ‘Ankara’da önümüze düşüp bizlere tüm kapıları açıp çok sayıda hizmetin gelmesine sebep olacak bir ağabey ya da abla bulma’ düşüncesi ve niyeti doğru bir düşünce.

Şehrimizin Necati Çetinkaya’dan sonra bir ağabeyi olmadı. Çetinkaya’nın çok kıymetini bilmedik ve çok söz söyledik ama Kültürpark, Hamzebey içmesuyu barajı, teşvik yasası, birçok kamu yatırımı ve hizmetleri hep onun eseri.

Şimdilerde eksikliği hissedilen bir ağabey ya da abla bulma gayretini doğru, mantıklı ve güzel buluruz ama bunun adresi şehri bilmeyen, şehirle doku anlaşmazlığı bulunan ve halkın ‘bu mu?’ diyeceği biri olmamalı.

Keşke bu isim eski bakan ve şu an Genel Başkan Yardımcısı olan ve geçmişte ‘ben Elazığ’ın kızıyım. Ana ocağı candır’ diyerek birçok kez ilimize gelerek halkımızla kucaklaşan Jülide Sarıeroğlu gibi bir isim olsa bu gayret belki anlaşılabilir ve makul görülebilir. Bunun dışında ‘kel alaka’ denilecek bir isimle korkarız bu siyaset mühendisliği ters tepe ve sandık boş çıka(!)

 

Yazarın Diğer Yazıları