Serkan GÜRTÜRK

KEBAN'IN AHI SİZİ BOĞAR… AK BEYLER!

Serkan GÜRTÜRK

Ak Parti’de sular durulmuyor. 7 Ekimde başlayan 7. Genel kurul öncesi belde ve ilçe kongreleri için hazırlıklar sürerken bazı belde ve ilçe başkanlarının istifasının istenmesinin ardından şehirde deprem etkisi yaşandı.

İstifaların istenmesine birçok ilçe başkanından itiraz sesleri yükselirken en sert tepkiyi ise Keban ilçe başkanı Yusuf Demir verdi.

İlçe başkanı olarak ilçesinin sorun ve problemleriyle ilgilenirken doğal olarak ilçe yöneticileri ve belediye başkanı ile de irtibat halinde olmasının doğal olduğuna dikkat çeken Yusuf Demir bakın bu konuda neler söylemiş.

 “Sayın belediye başkanımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla muhtarlarımızla siyasi parti başkanlarımızla çalışmalar yapıyorduk, ilçemizin kalkınması için bakanlarımızla görüşmeler yapıyorduk. Biz sadece Kebanlılar için çalıştık bugün yine olsa gene elimden fazlasını yaparım ama benim yapmış olduğum bu çalışmalarda rahatsızlık duydular. “Neden bizim haberimiz olmadan çalışıyorsun” diyerek istifamı istediler. İl yönetiminin bana söyledikleri aynen şu; bağımsız belediye başkanıyla hareket ediyorsunuz ona destek verdiğiniz izlenimine varıldığı için istifanız isteniyor denildi”

Neymiş efendim ilçe başkanı bağımsız belediye başkanı ile ilçe problemlerini görüşüyormuş. Peki, kimmiş bu belediye başkanı? Geçen dönem Ak parti belediye başkanı. Şimdi ise yine o dönem yine il teşkilatının sırf farklı bir ismi aday göstermek için, mevcut belediye başkanı olarak Ak partiden aday gösterilmeyip bağımsız olarak seçimlere giren ve halkın büyük teveccühü ile bağımsız belediye başkanı Fethiye Atlı.

Peki, partisinin kendisine kırmızı kart gösterip kapı önüne koyduğu halde bağımsız belediye başkanı seçilen Fethiye Atlı’nın bugüne kadar partisi ve partisinin milletvekilleri ve il başkanı için olumsuz bir beyanı ve açıklaması var mı? Hayır…

Peki Fethiya Atlı’nın kendisini yeniden aday göstermeyen partinin ilçe başkanına selam vermeme hakkı var mı? Var… Ama kendisi ne yapmış. Kendisini kapı önüne koyan bir partinin ilçe başkanı da olsa onunla irtibatı kesmemiş ve ilçe ile ilgili görüşmeler yaparak halkın faydasına olacak hizmetlere birlikte karar vermişler.

Ak Parti il başkanlığı bu medeni ve takdire şayan birlikteliği destekleyeceği yerde ne yapmış? Belediye Başkanına gücü yetmeyeceği, söz söyleme yüzü olmadığı için zayıf halka olarak ilçe başkanını gözüne kestirmiş.

“Sen, Belediye başkanı ile bizim bilgimiz dışında görüşüyorsun” gerekçesi ile istifası talep edilmiş.

Tabi bu gelişmeleri, efendim kongre sürecinde sadece Keban değil, üç ilçe başkanının istifasını daha istedik gerekçesiyle izah edebilirsiniz. Ama Keban örneği, atılacak adımların da çok isabetli olmayacağı izlenimini vermiş bulunuyor.

Neden mi? İzah edelim. 31 Mart seçimlerinde de bugünlerde yaptırdığınız gibi bir yığın temayül yoklaması ve anket yaptırdınız. Bu anketleri Keban’da da birkaç kez yaptırdınız. Keban’da yapılan anketlerde Fethiye Hanım’ın iyi bir noktada olduğunu gördünüz. Ancak sırf o dönem ilçe başkanını aday göstermek için Fethiye Atlı’nın üzerini çizdiniz. Çizdiniz de ne oldu? Kebanlılar da 31 Martta sizin üzerinizi çizdi ve size rağmen Fethiye Atlı’yı bağımsız belediye başkanı seçti.

Fethiye Atlı, kendisinin aday gösterilmemesinin ardından iki onurlu davranış gösterdi. Birincisi kendisine farklı partilerden gelen teklifleri de geri çevirerek bağımsız aday olmayı tercih etti. İkincisi eski partisi olan Ak Parti aleyhine tek bir söz etmedi. Sadece “Kebanlı hemşerilerimin talebi ve arzusu üzerine yeniden aday oldum. Yoksa aday olmayı bile düşünmüyordum dedi.

Ak Beyler, etmeyin eylemeyin. Halka rağmen siyaset yapma gibi bir yanlışın üzerinden yürümeyin. Kafanızda beliren isimler ve özel hukukunuzun olduğu şahısları bir yerlere getirme gibi bir dayatmacılığın içine düşmeyin.

Bakın, sizler de bunun yıllardan beri kurbanı olmuyor musunuz? Halka rağmen gönderilen isimlerin sizleri ne kadar zor duruma düşürdüklerini hem gördünüz hem yaşadınız. Dayatma isimlerle Ak Parti öyle bir hal aldı ki yapılacak ilk seçimlerde 3 milletvekili bile şans verilmeyen konuma geriledi.

Halkın iradesiyle ve beklentileriyle alay edilirse onun tepkisi oldukça sert olur. O sebeple ki halka inatlaşmayın. Kendinizi de partinizi de riske atmayın ve buna alet olmayın. Benden söylemesi…

Yazarın Diğer Yazıları