Serkan GÜRTÜRK

İyi Parti Güçlü Geliyor

Serkan GÜRTÜRK

14 Mayısta yapılma ihtimali oldukça yüksek  olan seçimlere adım adım yaklaşıyoruz. Cumhur ve Millet ittifaklarının yarışacağı seçimlerde partilerin kıyasıya rekabeti ve siyasi çalışmaları devam ediyor.
Parti genel merkezleri, hem seçim beyannamelerini hazırlamakla meşgul hem seçim stratejilerini belirleme hem de propaganda döneminde kullanacakları  söylem ve sloganlarını belirlemeye yoğunlaşmış durumdalar.
Genel merkezler hummalı bir çalışma içerisindeyken illerde de gözle görülür bir siyasi hareketlenme yaşanıyor.
İlimizde ciddi bir potansiyele sahip olmakla birlikte halkta yeni bir umut ve sinerji oluşturmasıyla da öne çıkan en önemli partilerden biri de İyi Parti.
Merkez ilçenin ardından geçtiğimiz hafta sonu yapılan il kongresi ile bu süreçleri tamamlayan İyi Parti, bugünden sonra daha çok sahada olmayı planlıyor ve seçimlerde ilimizden en iyi sonuca ulaşmanın çalışmalarını hayata geçiriyor. 
İyi Parti, her ne kadar MHP’den ayrılanların kurduğu bir parti gibi görülse de özellikle Genel Başkan Meral Akşener’in “merkezin merkezi,” olma hedefiyle her siyasi görüşten isimlerin buluşma noktası olmuş durumda.
MHP’den Ak Parti’ye, CHP’den Saadet’e birçok siyasi partiden isimleri saflarına katan İyi Parti, bu özelliğini sürdüren sağ-sol ayırımı yapmadan siyasetin ve Türkiye’nin merkezine yerleşmeye talip.
İyi Parti,  Mayıs 2023 seçimlerini bu hedefe ulaşmak ve bunu topluma kanıtlamak için önemli bir fırsat olarak görüyor.
İyi Parti, 2023 seçimlerinde kamuoyu karşısına çıkacağı milletvekili aday listelerine bu açıdan büyük önem veriyor.
 Geldiği siyasi hareket ya da çizgisi kamuoyunda baskın bir algı oluşturabilecek isimler yerine, daha kucaklayıcı ve değişik kesimlerde de olumlu etki uyandıracak isimleri öne çıkarmak gibi bir anlayışı hakim kılmaya çalışıyor Akşener.
İyi Parti’de bu bakış açısına uygun isimlerin başında ise genç yaşına rağmen ticarette ve siyasette önemli mevkilere gelmeyi başarmış Abdurrahman Bulut geliyor.
Kendisi, ilimizde köklü, saygın bir aileden olmakla birlikte bürokraside tecrübeli, şehirde izi ve hizmeti olan bir babanın evladı olarak öne çıkıyor ve kabul görüyor.
Siyasetin yeni ve genç yüzler aradığı bir süreçte Abdurrahman Bulut’un hem de iktidara namzet bir partiden siyaset düşünmesi ilimiz için de İyi Parti için de önemli bir şans olduğu gibi kamuoyunda da ciddi bir heyecan oluşturmuş durumda.
Girişimci ruhu, gayreti ve her kesimden insanlarla kurduğu samimi ve sahici dostluklarla toplumun takdirini kazanmayı başarmış Abdurrahman Bulut’un,  İyi Parti İl kongresinde üst kurul delegesi seçilmesi, onun hem ilimizde hem de genel merkezdeki ağırlığını ortaya koyması açısından önemli bir gösterge.
Bu olay da gösteriyor ki kendisinin bundan böyle, her ne görev ve sorumlulukta olursa hem parti hem de ilimiz üzerinde önemli etki ve hizmetleri olacak.
İyi Parti’nin de toplumun beklentilerine karşılık gelen Abdurrahman Bulut’u önemli mevkilerde değerlendirmesi ve görevler vermesi,  partinin “merkezin merkezine” yerleşme hedefiyle birebir örtüşen bir gerçeklik olarak kabul ediliyor.
 

Yazarın Diğer Yazıları