Serkan GÜRTÜRK

İŞTE FIRSAT!..

Serkan GÜRTÜRK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşme için ABD’ye gidişi sırasında uçakta Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’u arayarak, AK Partili milletvekilleri ile istişare toplantısı yapmasını ve milletvekillerinin illerinde çok çalışmaları talimatını iletmiş.

Bu talimatı yerine getirerek AK Parti Genel Merkezi’nde milletvekilleri ile buluşan Kurtulmuş, Erdoğan’ın talimatlarını aktararak; bölgelerinize gittiğinizde yapacağınız çalışmaları parti çalışması gibi yapmayın, daha sıcak ve doğal ortamlar oluşturun. İllerinizde daha çok zaman harcayın. Ankara’da, İstanbul’da vakit geçirmeyin. Teşkilatta emeği geçen kişilerle gönüldaş olun. Hafta içi üç gün Meclis’te kalın, diğer günlerde ise mutlaka il ziyaretleri yapın ve bu şekilde parti ve Meclis ayağını güçlendirin. Resmi toplantılar yapıp dönenler oluyor. Resmi değil gayri resmi toplantılar yapalım. Herkes ile görüşülüp, herkesin fikri alınsın” demiş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu talimatı eminiz ki en çok ilimiz milletvekillerini mutlu etmiştir. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en önemi mesajı milletvekillerinin illerinde daha çok çalışmaları ve resmi toplantılardan ziyade gayri resmi ve samimi toplantılarla vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla kucaklaşmalarını ve sorunlarını çözmelerini istemiş.

Bu hafta gazetemiz Haber Ayrıntı’nın manşetinde de dile getirildiği ve şehirde bir infial yaratan Bosna Hersek Bulvarı üzerinde Karayollarına ait alanın özeleştirme kurulu tarafından satışının yapılması için Resmi Gazete ‘de yayınlanan ilanın yankıları devam ederken bu sorunun çözümü için milletvekillerinin eline önemli bir imkan ve fırsat geçmekle kalmamış, kendilerine bir alan açılmıştır.

Zira Cumhurbaşkanı milletvekillerine gidin şehrinizdeki insanlarla kucaklaşın, zamanınızın önemli bir bölümü şehrinizde geçirin, halkla samimi ve çözüm odaklı toplantılar yapın mesajının ardından ilimiz milletvekillerinin eli oldukça güçlenmiş gözüküyor.

Milletvekillerimiz evvelen;  bu sorunun çözümü için öncelikle şehrin tepkisini, mahallelinin isyanını ve STK’ların beklentilerini de dosyalarına alarak zaman kaybetmeden bizzat Cumhurbaşkanıyla ya da yardımcısı ile görüşerek satışın iptalini sağlamalı.

Saniyen;  bu alanın belediyeye devredilmesi ve bunun karşılığında karayollarına verilecek alanın tespiti için Elazığ Valiliği, Milli Emlak Müdürlüğü ve Elazığ Belediyesi yetkilileri ile hızlı bir görüşme trafiği başlatarak bu alanın;  Başkan Şahin Şerifoğulları’nın  da projeleri arasında yer alan yeraltı otoparkı, kapalı semt pazarı, yeşil alan ve bir minyatür cami yapılacak şekilde hazırlıklara başlanılmalı.

Elazığ halkının, mahallelinin, STK’ların ve medya organlarının bu konudaki yayınları, milletvekillerimizi zora sokacak eylem ve söylemler olarak değil ellerini güçlendirecek argümanlar olarak değerlendirilmeli. Siyasilerimiz bu tepkilerden asla alınmamalı ve incinmemeli. Tam tersi ilimizde oluşan bu tepkileri olduğu gibi Ankara’ya taşımalı, halkın hissiyatını ilgili makamlara yansıtmalı.

Kaldı ki milletvekilliği makamı, milletin duygu ve düşüncelerini, beklentilerini ve hassasiyetlerini kendisini seçen insanların vekili sıfatıyla Ankara’ya ya da ilgili makamlara taşıma görevi değil mi?

Geçmiş dönemde Sayın Mehmet Ağar’ın yaptığı  ve çok da başarılı olup bir kez daha gönüllere oturmayı başardığı örnekte olduğu gibi bu kez de milletvekillerimizin böylesine önemli ve haklı bir konuda hak aramalarını ve bunu en üst makamlara taşıyarak sonuç almalarını beklemek de kendilerine oy veren seçmenler olarak en tabi hakkımız.

Hazır Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da “şehirlerinizde iyi çalışın” talimatı varken evvelemirde vaktin vacibi söz konusu alanın satılının iptalini sağlamak.

Paftalar ve şehrin ihtiyaçları ve bu bölgede kapalı semt Pazar, otopark, yeşil alan ve cami ihtiyaçlarını içeren görsellerle desteklenmiş, alternatif arsa önerilerini de içeren dosyamızı hemen hazırlayıp yollara düşelim.

 Ne diyordu Cumhurbaşkanımız Erdoğan birkaç gün önce  Instagram hesabından yaptığı paylaşımda "Milletimiz için, durmadan, yorulmadan, gece-gündüz çalışmaya devam... Birlik, dirlik ve kardeşlik için YENİDEN yollara düşme vakti!"

Öyleyse durmak yok, yeniden yollara düşerek şehrimize hizmete devam….

Yazarın Diğer Yazıları