Serkan GÜRTÜRK

İLK KEZ ŞEHİR İÇİN…

Serkan GÜRTÜRK

 

Ak Parti son yıllarda en iyi atamasını Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimliği görevine Prof. Erol Keleş’i getirmekle yaptı.

Belki de son 18 yılın ehliyet-liyakat ve gayret üçlemesiyle tek örtüşen bir isim önemli bir göreve atandı.

Bugüne kadar sadece bir Milletvekilinin etrafında pervane, onun şehir programını çala kalan yapan, ceketini tutan, havaalanında karşılayıp uğurlayan ve fakat hiçbir vizyonu, ufku ve liyakati olmayan isimlerin Hoca edildiği bir şehri yaşadık, yaşıyoruz.

Hemen hiç biri değil ülkeye, şehre ve kendi kurum geçmişine örnek olabilecek bir başarıya imza atamadılar. Kendi kurumlarında bir atılım ve başarı hikâyesi yazmayı değil gerçekleştirmek hayalini bile kuramadılar.

18 yıl içerisinde yapılan birkaç istisna hariç tutulursa hiçbir bürokrat ataması halkta kabul görmedi. Hiçbiri Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimliğine atanan Prof. Erol Keleş Hocanın atamasına duyulan memnuniyetin yüzde birine dahi ulaşamadı.

Sonuçta 18 yıl içinde birçok bürokrat atadı, birçoğu görevden alındı, görevden alınanlar farklı duruş sergilediler, kimleri Ak Parti’nin karşısındaki partilerde siyaset yaptı ya da Ak Parti icraatlarını görevden alındıktan sonra yerden yere vurdu.

Ve ilginçtir bu atamaların hemen hepsine siyasilerimiz karar verdi. Her vekil kendi çevresindeki memuru bürokrat yapmak istedi. Ve ne gariptir ki şahsi hiçbir başarısı, yeteneği ve liyakati olmayan hafif memurlar ise sırf bürokrat olma adına saf gördüğü ve kendi yörüngesine çekebileceği vekilin yanında saf tuttu.

Ve birçoğu yaptığı bu rol ve yarenliğin karşılığını gördü ve amacına ulaştı. Kendisine ilgi ve iltifat gösteren bir memurun varlığından ziyadesiyle mutlu ve mesut olan vekillerimiz bu tür şahısları bürokraside bir yerlere getirmeyi birinci öncelik ve vazife gördüler.

Gördüler de ne oldular. Günün birinde bir Zülfü Demirbağ çıktı ve her zamanki dobra ve samimi üslubuyla: “bugüne kadar atadığımız bürokratlardan yanlışlık yaptığımız ve hayal kırıklığına uğradıklarımız çok oldu” itirafında bulundu.

Yapılan yanlışlık neredeydi sizce? Yanlışlık bu görevi en iyi kim yapar, kim daha liyakatli ve ehliyetli, kim daha samimi ve işine odaklı gibi kriterler yerine, kim bizi daha çok över, kim bizi daha çok gezdirir, kim iltifatlara boğar ve şehre geldiğimizde bizi havaalanında karşılar…

Fethi Sekin Hastanesine Başhekim olarak atanan Prof. Erol Keleş örneği ve adımı bir milat olmalıdır. İnanıyoruz ki Erol hoca böylesi bir görevi asla talep etmemiştir. Kaldı ki kendine, mesleğine ve ehliyetine güvenen hiçbir karakterli insan kendisi için görev istemez.

Başarıları, liyakati ve ehliyeti ile kendisine güvenen bir insan asla merhamet dilenmez. Bu bir kibir ve gurur değil, olması gereken insani bir tavırdır.

Siyasiler, kendi çevresindekileri bürokrat yapmanın mahsurlarını gördüler ve çoğunlukla da pişman oldular. Ancak son Başhekimlik ataması da gösterdi ki ehliyet ve liyakate dayalı atama halk tarafından kabul gördü.

Ve siyasiler ilk kez kendileri için değil, şehir ve şehir halkı için çok önemli bir adım attılar. Bundan sonra da aynı yöntem hem kendileri hem de şehir için çok yararlı olacaktır.

Bizler de Haber Ayrıntı olarak hem bu atama karşısında duyduğumuz memnuniyeti iletiyor, Prof. Erol Keleş Hocamıza başarılar diliyoruz…

 

Yazarın Diğer Yazıları